Bajnokok Ligája: A nyolcaddöntők összefoglalója – PSG – Real Madrid

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 február 16.

Joggal várta mindenki a Paris Saint-Germain – Real Madrid rangadót tegnap este, hiszen két, a végső győzelemre is esélyes csapat játszott egymással a Parc des Princes-ben. Azonban a rangadóból majdnem egy sima találkozó kerekedett. Hatalmas szükség volt Thibaut Courtois-ra, aki életben tartotta a Real Madrid továbbjutási reményeit, de – ahogy azt Carlo Ancelotti mondta – ennél sokkal többre lesz szükség. A királyi gárda ugyanis a 90 perc alatt egyszer sem találta el a kaput, lényegében Gigio Donnarummának egy-két hazaadáson, meg lekapott beadáson kívül semmit nem kellett csinálnia. Lássuk a mérkőzést!

PSG – Real Madrid: 1-0

G.: Mbappé

Sergio Ramos nem épült fel a mérkőzésre, viszont Neymar Jr. igen. És bár Pochettino nem merte a kezdőbe nevezni, csereként beküldte a brazilt. A másik oldalon a kérdéses játékosok közül Karim Benzema és Ferland Mendy is játékra kész állapotban voltak, természetesen Carlo Ancelotti a kezdőben számított rájuk.

A kezdőcsapatok:

PSG:

Donnarumma – Hakimi, Marquinhos, Kimpembe, Mendes – Danilo, Paredes, Verratti – Mbappé, Messi, Di Maria

Real Madrid:

Courtois – Carvajal, Militao, Alaba, Mendy – Kroos, Casemiro, Modric – Asensio, Benzema, Vinicius Jr.

Ancelotti tehát a gálakezdőjét küldte a pályára, és most látszott igazán, hogy az olasz és a rotálás mennyire nem jó barátok. A játékosok nem csak fizikálisan, de fejben is fáradtak voltak, a PSG a mérkőzés minden elemében ellenfele fölé nőtt. Az első félidőben szinte teljesen veszélytelenül játszottak a spanyolok, míg a PSG uralta a meccset, és többször is veszélyt alakított ki Courtois kapuja előtt.

Számítani lehetett rá, hogy ezen az estén a védőknek nehéz dolga lesz, hiszen Lionel Messi és Kylian Mbappé is pályán volt, no meg Angel Di Maria, aki a meccs első helyzetét hagyta ki. Mbappé forgatta meg a visszafogott teljesítményt nyújtó Dani Carvajalt, lapos beadása az argentint találta meg, aki azonban méterekkel fölé durrantott.

A 18. percben újra Mbappé és Carvajal csaptak össze, egy hosszú kiugratás után a francia ismét gyorsabbnak és erősebbnek bizonyult, estében lőtt kapura, Courtois lábbal hárított.

A félidő hátralévő részében komoly lehetősége a PSG-nek már nem akadt, egy-két távoli kísérletet láthatott az a valamivel több mint ötvenezer néző, aki kiment a stadionba.

A Real Madridnak az is sok volt néha, hogy saját térfeléről kihozzák a labdát, Donnarumma kapujára pedig a lehető legkevesebbszer voltak veszélyesek, a hosszabbításban volt egy Casemiro fejes, amikor a kommentátornak fel kellett emelnie a hangját. Végül az is mellé szállt.

Ancelotti nem cserélt a szünetben, pedig a padon voltak olyan játékosok, akiket be lehetett volna vetni, gondolunk itt Eden Hazard-ra vagy Gareth Bale-re, akiről az olasz elmondta, hogy a szezon végén távozik.

Nem volt csere, és nem volt változás a játék képében sem. A PSG ment előre, ők akarták jobban a gólt, a Real Madrid erejét a védekezésbe fektette. Az 50. percben újra Thibaut Courtois védett nagyot, remek passzolgatás végén Kylian Mbappé lőhetett 12 méterről, a belga leért, és jobb kézzel védett.

Maradtak lendületben a hazaiak, akik már az ellenfél tizenhatosán letámadtak, többször is eredményesen, a Real lassan, bármiféle taktika vagy elképzelés nélkül futballozott. Idő kérdése volt, hogy a franciák vezető gólja megszülessen.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A 61. percben nagy sanszot kaptak rá, ugyanis tizenegyeshez jutottak. Dani Carvajal (az egyik leggyengébb láncszem) felrúgta Mbappét a tizenhatoson belül, Daniele Orsato azonnal befújta a büntetőt. Amihez odaállt Lionel Messi, jobb alsóba tartó gyengécske kísérletét azonban Courtois kiütötte.

Az utolsó negyedórát is a kapu előtt töltötték a párizsiak, Mauricio Pochettino beküldte már a pályára Neymart is, de a legveszélyesebb továbbra is Kylian Mbappé volt, aki Carvajal után a helyére beküldött Lucas Vazquezt is forgatta, ahogy csak tudta.

A 77. percben újabb nagy ziccert hagyott ki a Teknőc, és a párizsi szurkolók már nagyon türelmetlenek kezdtek lenni, hiszen gólokkal kellett volna vezetniük. 50 másodperc volt vissza a meccsből, amikor aztán a rengeteg munka végül beért. Neymar sarkazott Mbappéhoz, aki szemben állt Lucas Vazquezzel és Eder Militaoval. Nagyon könnyen tört be a tizenhatoson belülre, majd laposan, higgadtan Courtois lábai között megszerezte a PSG vezető-, és győztes gólját.

Nem tudta kihúzni a Real Madrid, és legyünk őszinték, nem is érdemelték volna meg az egy pontot, a PSG sokkal többet tett a sikerért.

Vélemények a mérkőzésről

A francia sajtó alaposan kikezdte Lionel Messit, aki szerintük gyengén játszott, az elrontott büntető pedig csak olaj volt a tűzre. A L’Equipe azt írta róla, hogy nem jó nézni a játékát, hiányzik belőle a pontosság és a finesz, „zavarbaejtő őt így látni”.

A meccs után megszólaltatták a mérkőzés egyetlen gólját szerző Kylian Mbappét, természetesen most is kitértek arra, hogy mi lesz vele a nyáron:

„Ez a meccs hatással volt-e a jövőmre? Nem, egyáltalán nem. Még nem döntöttem el semmit, meglátjuk, mi lesz a nyáron.”

Arra a kérdésre, hogy hogyan tudja ignorálni az átigazolásával kapcsolatos pletykákat és véleményeket azt mondta: „Egyszerű! Focizni kell, és kész!”

A másik oldalon Carlo Ancelotti és Thibaut Courtois állt a sajtó rendelkezésére.

„Megszenvedtünk ma. A védelmünk jól működött, de nem voltunk elég agresszívek és nem tudtunk teljesíteni amikor nálunk volt a labda. Nehezünkre esett az is, hogy át tudjunk jutni a saját térfelünkön, ezért nem alakítottunk ki veszélyes helyzeteket, Karimnak nem volt lehetősége labdához jutni. Nincs erre jó magyarázat, így alakult. Nem úgy teljesítettünk, ahogyan akartuk volna.” – fogalmazott a Real Madrid edzője.

„Egy nagyon erős, támadó csapat ellen játszottunk. A Bajnokok Ligája meccsek különböznek a bajnoki összecsapásoktól. Elég jól kezdtünk ma, de nem sikerült ezt fenntartanunk. Megszenvedtünk a PSG játéka miatt, nem tudtuk birtokolni a labdát és a kontrákkal sem teljesítettünk jól. A visszavágó még hátravan, ott dől el majd minden.” – Ezeket már a Real Madrid legjobbja, Thibaut Courtois nyilatkozta.

90 perc (vagy 120) még hátra van, azonban a Real Madridnak hátrányból kellene felállnia, ráadásul Casemirot és Ferland Mendyt sárga lappal sújtották, így pedig a visszavágón nem lehetnek majd a pályán.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső