A Los Angeles Rams nyerte az LVI. Super Bowlt

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2022 február 14.

Remekül kezdődött, majd visszaesett az LVI. Super Bowlon a színvonal. A végére azért a srácok belehúztak, és izgalmassá tették a végjátékot. Amerika egyértelműen legnagyobb sporteseménye ismét többszáz millió embert érdekelt a világon, most ennek a találkozónak a rövid összefoglalóját olvashatjátok.

A Los Angeles egyébként saját pályáján érhetett fel a csúcsra győzelem esetén, ami tavaly a Tampa Bay Buccaneersnek már sikerült Tom Brady vezérletével. Most nem az irányító, a 34 éves Matthew Stafford volt csapata hőse, hanem Cooper Kupp. De erről majd később.

Los Angeles Rams – Cincinatti Bengals: 23-20

Az elején egyik csapat sem tudott eljutni az ellenfél end zone-jáig, majd a negyed közepén Cooper Kupp megindulását követően a vörös zónába került a Rams. Stafford 17 yardos labdáját aztán Odell Beckham Jr. kapta el, 7-0.

Ha valakiben, vagyis valakikben bízhattak a Bengalsnál, az a Joe Burrow – Ja’Marr Chase páros volt, és az első negyed végére mutattak is valamit: Egy 46 yardos elkapást követően közelebb már nem tudtak kerülni, így negyedikre mezőnygóllal kísérleteztek, sikerrel, 7-3.

Ez volt az a szakasza a meccsnek, ami nagyon pörgött, semleges szurkolók számára is élvezetes volt. A Rams Cooper Kuppnak köszönhetően újabb TD-t szerzett, viszont az extra pont nem sikerült, így 13-3-ra módosult az eredmény.

Mielőtt azonban nagyon magabiztossá váltak volna a hazaiak, Tee Higgins egy trükkös játékot követően szépített. A labdát egyébként nem Burrow-tól, hanem Joe Mixontól kapta, 13-10.

A félidő végén Stafford interceptionjéből lehetett volna átvenni a vezetést a Bengalsnak, de ez nem jött össze.

Viszont a másodikban már sikerült, a Rams az első félidőben mutatott játékához képest sehol sem volt, Tee Higgins pedig ismét lecsapott, 13-17. Stafford újabb interceptionje után a Bengals ismét eljutott a vörös zónáig, ahol egy mezőnygóllal erősítették meg a vezetésüket, 13-20.

A harmadik negyed végén a Rams is értékesített egy mezőnygól-kísérletet, sikerült egy kicsit közelebb zárkózni a Bengalshoz, ám az egyik vezér, Odell Beckham Jr. megsérült, és nem is tudta folytatni a játékot.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A negyedik negyedben a Bengals próbálta tartani az előnyét, Burrow-nak nem ment, ahogy Staffordnak sem. Bár úgy talán jobban ül ez a mondat, hogy a két csapat támadóinak nem ment.

Két perc volt vissza a döntőből, amikor Stafford azért megtalálta Cooper Kuppot a sarokban, és a Rams visszavette a vezetést.

A maradék időben a Bengals nem tudott pontokat szerezni, köszönhetően Aaron Donaldnak, aki 4&1-nél sackelni tudta Burrow-t. így a Los Angeles Rams története során másodszor nyert nagydöntőt. Edzőjük, Sean McVay lett a legfiatalabb edző a maga 36 évével, aki Super Bowlt nyert, Cooper Kuppot megválasztották az MVP-nek, nem érdemtelenül.

A Rams hatalmas csatákat vívott meg a rájátszásban, elég csak a Tampa Bay Buccaneers vagy a San Francisco 49ers elleni meccsekre gondolni. És a döntő sem volt sima, kellett Kupp klasszisa, meg az, hogy a túloldalon a nagy sztárok ne fickándozzanak annyira.

A félidei show

Megosztó félidei show-t raktak az asztalra Los Angelesben, egyesek szerint ez volt minden idők legjobb félidei műsora, mások meg azt mondják, hogy olyan volt, mint egy hollywoodi falunap. Mi valahol a kettő között vagyunk, volt már ennél jobb és gyengébb show is.

Az biztos, hogy nagy nevek léptek színpadra, Mary J. Blige mellett felvonultak a hip-hop szakma nagyjainak férfi képviselői is, így Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, 50 Cent és Kendrick Lamar is.

Az ember egy kicsit visszerepült a múltba a dalok hallatán, valamiért keserédes ízt hagyott az emberek szájában ez a műsor. De, mint tudjuk, ez szubjektív.

Természetesen nagy érdeklődés övezte a reklámszüneteket is, ahol a legnagyobb cégek pár másodperc helyért hatalmas összegeket tudnak kifizetni. A legnagyobb feltűnést idén egy egyperces snitt okozta, ami valóban zseniális húzás volt a rengeteg látványos és drága reklám között. A Coinbase reklámjában ugyanis csak egy QR kód pattogott jobbra, balra, akár a régi DVD-lejátszók „képernyővédője”.

Valóban felüdülés volt ez a sok hollywoodi sztárral vagy sztárjelölttel telepakolt reklámok mellett.

Azonban nem ez a lényeg, nem a fejjel lefelé megjelenő 50 Cent, nem is Eminem Lose Yourself című dala, hanem a Rams bajnoki címe.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső