Bajnokok Ligája – Az első akadály leküzdve: Nyert a Ferencváros

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 16.

Magasra tette a lécet a Ferencváros azzal, hogy tavalyelőtt az Európa-liga csoportkörébe, tavaly pedig a legrangosabb európai kupa, azaz a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutott. Azóta történt egy s más, lefolyt sok víz a Dunán, a legfontosabb tényező, hogy Szerhij Rebrov helyett immáron Peter Stöger irányítja a kilencedik kerület csapatát. És ahogy egyszer mi is írtuk – az elvárások nem változtak, a cél nem lehet más, mint a tavalyi (vagy legalább a tavalyelőtti) bravúrt megismételni.

Ennek első lépcsőfoka az volt, hogy jussanak tovább a koszovói Prishtina ellen. Nem egy teljesíthetetlen feladat volt ez, nézzük, hogy sikerült!

Az odavágó

Több szempontból is különleges volt az Üllői úton megrendezett találkozó. Egyrészt a szurkolók végre részt vehettek Bajnokok Ligája mérkőzésen, amire a vírus miatt nem nagyon volt lehetőségük, másrészt testközelből nézhették meg, mire jut tétmeccsen Peter Stöger a csapattal. Hát, eleinte nem lehettek elégedettek a látottakkal a Fradi szimpatizánsai, mert a meccs nem úgy indult, ahogy számítottak rá. Az esélytelenebb Prishtina szerzett egy lesgólt, majd a Fradi védelem hozott össze egyet, de kétszer is kisegítették a zöld-fehéreket, így maradt a 0-0.

Ezt követően magukra találtak Boliék, és elkezdték beszorítani ellenfelüket. Nagyon sokáig eredménytelenül. A második félidő hajrájában tört meg a Prishtina, ekkor nyolc perc alatt háromszor is villantak a ferencvárosiak, Nguen Tokmac, Ryan Mmaee és Miha Blazic góljaival sima lett a vége.

A visszavágóra ettől függetlenül nem tartalékolt Stöger, mutatjuk, hogy mennyire nem!

Prishtina – Ferencváros: 1-3

G.: Hoti ill. Uzuni (3)

A Fradi kezdőjében mindössze egyetlen magyar kapott helyet, Stöger az alábbi játékosokra bízta rá a továbbjutást:

Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Blazic, Civic – Somália, Haratin – Uzuni, Tokmac, Mak – R. Mmaee

Első blikkre nem rossz kis csapat ez, főleg, hogy még a kispadról is voltak játékosok, akik beszállva segíthettek volna a csapaton. Példának okáért Olekszandr Zubkov, Gera Dániel, Roko Baturina, Sigér Dávid vagy Vécsei Bálint. Illetve, a fiatalok is szóhoz juthattak, a fiatal Damir Redzic például csereként pályára lépett.

Sok szempontból hasonlóan alakult a mérkőzés, mint az első összecsapás. Itt is egy lesgóllal indított a Prishtina. Ezúttal nem Otto John, hanem Mankenda lőtt szabálytalan gólt. A meg nem adott találat ismét felpörgette a Fradit, de az első félidő itt sem hozott gólt. Az esély megvolt rá, hiszen az első játékrészben helyzetig, lövésig jutott Robert Mak, Ryan Mmaee, Eldar Civic pedig kétszer is. De a célzással is gond volt, meg hát a koszovói kapuban állt egy portás is.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Viszont, ami nem ment az első félidőben, az ment a másodikban. A 48. percben Nguen Tokmac adott egy fantasztikus passzt, Myrto Uzuni pedig a kapus lábai között megszerezte a Ferencváros vezetését.

Nem sokkal később a Prishtina kapufáig jutott, de nem kellett végül rúgott gól nélkül zárni a sorozatot, a 67. percben a csereként beszálló Mendurim Hota senkitől sem zavartatva fejelhetett a kapu bal oldalába. Stöger minden bizonnyal leszidta játékosait, akik teljesen megfeledkeztek az ellenfél támadójáról.

A hajrában visszaállt a világ rendje, Myrto Uzuni meglőtte a második, nem sokkal később pedig a harmadik gólját, így a Fradi hatot vágva lépett tovább a következő körbe, ahol majd a litván Zalgiris lesz az ellenfél.

A nyilatkozatok

Ahogy az előző két összefoglalóban, most is a vezetőedzők nyilatkozataival folytatjuk:

Meglepett minket az ellenfél nyomása, és nem mindig hoztunk jó döntéseket. Több hosszú indításra lett volna szükség, ugyanis a rövid passzos játék inkább az ellenfél stílusának kedvezett. Arra természetesen számítottunk, hogy sok kockázatot vállal majd a Prishtina, amely a találkozó elején több helyzetet is dolgozott ki. Szerencsénk volt, hogy megúsztuk kapott gól nélkül a meccs elejét, de aztán átvettük az irányítást, kontrolláltuk a mérkőzést. Örülünk a győzelemnek, mert nem volt könnyű feladat nyerni.

A 6-1-es összesítés egyáltalán nem mutatja objektíven az ellenfél kvalitásait. Sokszor elmondtam, technikailag jól képzett csapat ellen léptünk pályára, amely ráadásul kifejezetten gyorsan játszik. Viszont sok helyzetet alakítottunk ki, s mi voltunk a jobb csapat.

A most nyújtott teljesítményünkkel nagyon nehéz pillanatokat is átélhetünk, úgyhogy még komolyabban kell vennünk a következő párharcot, de biztos vagyok abban, hogy sikerül fejlődnünk addig.

Ezek Peter Stöger szavai voltak, lássuk, hogyan vélekedett Zekirija Ramadani, a Prishtina északmacedón mestere:

Három gólt kaptunk, ezért nem vagyok elégedett, de figyelembe véve, hogy milyen képességű ellenféllel csaptunk össze, a játékunkkal az lehetek. A továbbjutás ma megoldhatatlan feladatnak bizonyult, a döntetlen kiharcolása javíthatott volna az öltöző hangulatán, légkörén. Kiestünk a Bajnokok Ligájából, de ez nem törheti le a gárdát, tudnunk kell, hol a helyünk. Gratulálok a labdarúgóimnak a teljesítményükhöz, nem szabad, hogy idegeskedjenek a kiesés miatt. A Ferencváros más kaliberű csapat volt, mint amilyen mi vagyunk, ezzel tisztában vagyunk, azonban bármelyik ellenfelet is kapjuk az Európa-konferencialiga második selejtezőkörében, a célunk nem lehet más, mint a továbbjutás!

Végszó:

A Fradi jó benyomást keltett az első körben, bár a mérkőzések első felében nem igazán találta a ritmust, mindkét meccs elején kicsit bealudtak. Szerencséjükre a Prishtina nem az a csapat, aki ezt ki tudta használni, ám a litvánok ellen már sokkal jobban oda kell figyelni. Arról nem beszélve, hogy az erősítések is szállingóznak, már két játékossal (szinte) bővült a keret, egy harmadik pedig hamarosan érkezhet egy harmadik új fiú is. Nemsokára erről is olvashattok a blogon!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső