Érkeznek az erősítések – Új arcok a Ferencvárosnál

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 16.

Gőzerővel folyik a felkészülés a Ferencvárosnál, közben pedig már a Bajnokok Ligája is elindult, ott már helyt kellett állnia a Fradinak, az első kört hibátlanul hozták le, 6-1-es összesítéssel jutottak túl a koszovói Prishtina csapatán. Azonban a játék minden elemével nem lehetett elégedett az új vezetőedző, Peter Stöger, így hát az erősítésekre lehetett számítani.

A Fradi a tavalyi BL-szezonban rengeteg pénzt zsebelhetett be – bár több lett volna, ha a Juventus – Barcelona – Dinamo Kijev hármas ellen a nézők is kimehettek volna, garantált teltház lett volna… -, így most futja arra, hogy a minőséget egy picit emeljék. Mindezt tényleg úgy, hogy a hazai mezőnyből így is kimagaslik a zöld-fehér alakulat.

Eddig visszafogottak voltak a piacon, egyedül Sammy Mmaee öccse, a csatár poszton otthonosan mozgó Ryan Mmaee érkezett, távozókból viszont nem volt hiány: Michal Skvarka a napokban igazolt Lengyelországba, Lovrencsics Gergő a Hajduk Splitbe ment, Marcel Heister a Vidit választotta, míg Isael Katarba távozott.

Most viszont beindulni látszik a szekér, felpörögtek az események, és egyre-másra jönnek a pletykák, valamint a hírek arról, hogy kivel, kikkel állapodtak meg Orosz Györgyék.

Kristoffer Zachariassen

Egy gólerős norvég középpályással indítjuk útjára a cikkünket. A Rosenborg labdarúgójának érkezése már nem pletyka, megállapodtak a felek, így a csapat házi gólkirálya biztosan zöld-fehér mezt ölt magára.

Zachariassen labdarúgó pályafutását az alacsonyabb ligás Nest-Sotra csapatában kezdte, majd innen 2017-ben az elsőosztályú Sarpsborgig vezetett az út. Hamar bejátszotta magát a kezdőbe, és a csapat vezérévé vált, összesen 84 bajnokin át viselte a Sarpsborg 08 mezét, ezeken 18 gólig jutott.

Ezt követően, 2020-ban vásárolta meg őt a Rosenborg együttese, ahol szintén főszereplő volt, a szurkolók a tavalyi szezon legjobb játékosának választották meg, csak ebben az idényben 12 gólt szerzett.

Viszont a második szezonban már nem marad, pedig most is jól ment neki a szekér, 12 mérkőzésen 8 gólnál jár, ami azért nem rossz ajánlólevél.

Az első csapatában még a középpálya bal oldalán számítottak a játékára, néha még szélsőt is játszott, azonban a Sarpsborgban már beljebb szerepelt. A Rosenborgban leginkább védekező középpályás volt, sokoldalúsága azonban látszik azon, hogy árnyékékként és csatárként is bevetették. Góljai mellett pedig egyébként 9 asszisztot is kiosztott a társainak.

Ő lesz a negyedik játékos, akit a Fradi az Eliteserienből vásárol: Nguen Tokmac, Henry Wingo és Franck Boly szintén innen jött.

Saját magát tipikus nyolcasként látja, legnagyobb erényének azt tartja, hogy könnyen tudja bejátszani a labdát a büntetőterületen belülre, emellett kiemelte, hogy a védekezésből is bőven kiveszi a részét.

Ha lehet hinni a sajtónak, akkor a Fradi aprópénzért, körülbelül másfélmillió euróért jutott hozzá a játékoshoz.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Stjepan Loncar

Kicsit többe fog fájni a bosnyák futball egyik legnagyobb tehetsége, a jelenleg Rijekában futballozó, 24 esztendős középpályás, Stjepan Loncar. A Fradi szurkolói számára jó hír, hogy a játékos tegnap Budapestre utazott, hogy részt vegyen a kötelező orvosi vizsgálatokon, valamint a szerződését aláírja.

Ez ismét nem csak egy pletyka, maga a Rijeka sportigazgatója nyilatkozta egy horvát lapnak, hogy megszületett a megállapodás:

Soha nem beszélek számokról, így nem szeretném kommentálni a pletykákat Loncar átigazolási díjáról. Összességében elmondható, hogy a Rijeka jól járt, főleg ezekben az időkben, amikor a futballpiac teljesen megzavarodott és még a legnagyobb klubok is pénzügyi gondokkal küszködnek. Jó megállapodást kötöttünk és megfelelő fizetséget kaptunk a játékosért.

Robert Palikuca

Egy újságíró a twitteren részletezte a vételárat, ami a különböző bónuszokkal együtt elérheti a négymillió eurót. A Fradi ügyeiben igencsak jártas Üllői129 szerint viszont ez nem biztos, hogy fedi a valóságot.

Loncar a pályafutását Bosznia-Hercegovinában kezdte, a Siroki Brijeg játékosa volt, mielőtt a Rijekához került volna. A horvát csapatnál 88 mérkőzésen szerepelt, ezeken 8 gólt és 12 gólpasszt jegyzett.

Kiegészítés: Pár perccel ezelőtt a Fradi megerősítette hivatalos honlapján, hogy Stjepan Loncar a legújabb igazolása a csapatnak.

Pletykák egy balhátvédről

Pontosabban több balhátvédről, mert Peter Stöger ezt a pozíciót mindenképp meg akarja erősíteni, habár Eldar Civic a Prishtina elleni két mérkőzésen remekül játszott, gólpasszokkal vétette magát észre.

A sajtóban eddig három játékos neve merült fel, a legnagyobb igazolás a ghánai Lumor Agbenyenu lenne, aki jelen pillanatban a Sporting játékosa. Agbenyenu sokat nem játszott a portugál bajnoknál, leginkább kölcsönben szerepelt. Előbb a török Göztepénél, majd a spanyol Mallorcánál fordult meg.

A válogatottban tizenhárom alkalommal léphetett pályára, jó korban van, hiszen mindössze 24 esztendős, de a tapasztalata már most nagy.

Állítólag 2,5 millió eurós ajánlatot kaptak a luzitánok.

A másik lehetőség, hogy a Tirana együtteséből szerződtetik a sokak által megkeresett Marsel Ismajlgecit. Több nagyobb csapat jelentkezett be érte, Lengyelországból a Legia, Belgiumból a Gent és a Cercle Bruges, valamint Kelet-Európából is több csapat vinné őt.

Olcsóbb lenne, mint Agbenyenu, ám tapasztalata sincs annyi, mint a ghánainak.

A harmadik opció pedig Milad Mohammadi, aki a Gentben futballozik, iráni és a Fradinak az AEK Athénnal kell megharcolni érte.

Amennyiben lesz valami előrelépés bármelyik ügyben, jelentkezni fogunk!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső