Bajnokok Ligája Összefoglaló: 1. forduló – Szerda – I. rész

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 szeptember 08.

És már a szerda következik, ebben a cikkben is négy mérkőzés rövid összefoglalóját olvashatjátok el, a legfontosabb események írásos verzióját. Szerdán is voltak rangadók, nagyon vártuk az Inter és a Bayern München meccsét, valamint a Napoli – Liverpool csörtét. Akadtak meglepetések, maradjunk annyiban…

Napoli – Liverpool: 4-1

G.: Zielinski (2), Zambo Anguissa, Simeone ill. Diaz

Most már hivatalos, a Pool nagy gödörben van. És a közösségi médiában már arról is pletykálnak, hogy Jürgen Kloppnak mennie kell. Belefáradt a német a munkába, és kell a frissítés az együttesbe. Erről én azért nem vagyok meggyőződve… Mindenesetre ez a Nápoly elleni súlyos vereség lehet, hogy felrázza a srácokat, és ismét elkezdenek a győzelem útjára lépni. Volt már hasonló mélyrepülése az együttesnek két évvel ezelőtt.

Egy perc után már gólnak örülhettek volna a hazaiak, a felépülő Victor Osimhen lépett ki a védők közül, a labdát el tudta tolni Alisson mellett, viszont annyira kisodródott már, hogy végül csak a kapufát találta el.

De az első gólra így sem kellett sokat várni, az ötödik percben Piotr Zielinski értékesített egy büntetőt, miután James Milner kezezett. A lengyel középpályás magabiztosan hajtotta végre a tizit, nem úgy, mint negyedórával később Victor Osimhen. Ugyanis a Napoli megint büntetőhöz jutott, ezúttal azért, mert Virgil van Dijk földre vitte a nigériait. A VAR segített megítélni a szitut, és jöhetett az újabb tizenegyes. És mint mondtam, a sértett nem volt olyan higgadt, mint előtte a társa, Alisson védeni tudta a lövést.

Később amúgy Osimhen nem tudta folytatni a játékot, Giovanni Simeone állt be a helyére, aki szintén gólt szerzett. De ne ugorjunk annyira előre! Mert még hátra van Franck André Zambo Anguissa találata, a Fulhamtől szerződtetett középpályás egy kényszerítő után gurított a kapuba, mindezt három vörösmezes játékos nézte végig…

Még a félidő előtt jött a harmadik gól, ezt szerezte Giovanni Simeone. A találat előtt meg kell jegyezni, hogy Kvacha Kvaratskhelia úgy csinált bolondot két vendégvédőből is, ahogy akart…

A második félidőre sem álltak le az olaszok, és Piotr Zielinski második gólját szerezte a 47. percben, ezúttal akcióból. Kiütés a javából, és a legdurvább, hogy mindeközben a támadásairól híres Liverpool el sem jutott Meret kapujáig.

Egyedül a szépítés jött össze, amikor már a Napoli is tudta, hogy a meccs megvan, Luis Diaz szépen csavart 16-ról a kapuba, de ez a gól még szépségtapasznak is kevés volt…

Bombameglepetés a szerdai játéknapon, erre azt hiszem, tényleg senki nem számított. Még mi sem, pedig mi számba vettük a meglepetést, de egy iksznél többet nem néztünk volna ki a találkozóból.

Ajax – Glasgow Rangers: 4-0

G.: Álvarez, Berghuis, Kudus, Bergwijn

A csoport másik mérkőzése is sok gólt, és sima meccset hozott. Ezt játszották először, háromnegyed hétkor, és jó kis bemelegítés volt az esti találkozók előtt. Az Ajax győzelmét vártuk, úgy hittük, hiába ment el sok kulcsjátékos meg az edző is, a hollandok még mindig erősebbek. És ez be is bizonyosodott, elég volt hozzá fél óra…

Korán, a 17. percben szerezték meg a vezetést a hazaiak, Berghuis beadását Edson Álvarez olyan üresen bólintotta a kapuba, hogy szó szerint senki sem zavarta őt, minden kékmezes védő valami mással volt elfoglalva, McLaughlin nem tehetett a gólról. A védők annál inkább.

Következett tízpercnyi szünet, majd a félidő közepét megint megnyomták a hollandok, nem is akárhogy! A 32. és a 33. percben is gólt szereztek, amivel el is döntötték a mérkőzés és a három pont sorsát.

Először Steven Berghuis lapos lövése akadt be a kapuba – miután Sands lábán irányt változtatott a labda -, a középkezdés után Mohammed Kudus szerzett labdát, majd bevezette azt a tizenhatoson belülre, és irtózatos nagy gólt ragasztott McLaughlin kapujának bal felső sarkába.

Kicsit visszább vettek a hazaiak a második félidőre, és ezt Borna Barisic nagy góllal büntette meg, de az Ajaxnak még itt is szerencséje volt, a támadás kezdetén – egy vagy másfél perccel a gól előtt – Ryan Kent lesről indult, és lényegében abból született a gól, így a játékvezető nem adta meg.

A találkozó legvégén meglőtték a negyediket Alfred Schreuder legényei, Steven Bergwijn alakította ki a 4-0-s végeredményt, a találatot egy hihetetlen labdaeladás előzte meg, aminek az elkövetője Ryan Jack volt.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Eintracht Frankfurt – Sporting CP: 0-3

G.: Edwards, Trincao, Santos

Gólokat vártunk a meccstől, és nem csak az egyik csapattól. A Frankfurt kétszer lőtt négy gólt az elmúlt két hétben, de most kiderült tényleg, hogy a BL más kávéház. A portugál második helyezett, a Sporting három góllal bizonyult jobbnak, de az első helyzet nem az övék, hanem a Frankfurté volt. Antonio Adán védte Randal Kolo Muani ziccerét, ezt követően pedig hosszú ideig semmi nem történt a pályán, az első játékrész 0-0-val zárult, kaput eltaláló lövés csak kettő volt.

Még annyit ki lehet emelni ebből a játékrészből, hogy Christopher Lenz kis híján összehozott egy tizenegyest, de videózás után a játékvezető meggondolta magát.

Gólokat a második félidőben láthattunk, egyből hármat. Marcus Edwards volt az, aki megtörte a jeget, a 65. percben Morita beadását a csatár előbb átvette, majd a védők tengerében valahogy a hálóba lőtt.

Két perccel később jött a második gól, az a Trincao talált be, aki korábban sem a Barcában, sem pedig a Wolverhamptonban képtelen volt stabilan jó teljesítményre. Ezúttal jól játszott, szép gólt rúgott.

A Frankfurt igyekezett a gólok után felállni a padlóról, ám ez nem sikerült, annyira nem, hogy kaptak egy harmadikat is, melynek szerzője Nuno Santos volt. Simának mondható győzelmet aratott Rúben Amorim csapata, és nagy lépést tett a második hely megszerzése felé.

Tottenham – Olympique Marseille: 2-0

G.: Richarlison (2)

Két és fél gól feletti eredményt, no meg hazai győzelmet vártunk ettől a mérkőzéstől. A Marseille kis kihagyás után tért vissza a Bajnokok Ligájába, csak úgy, mint a Tottenham. A mérkőzés kimenetelében főszerepet játszott Mbemba, az egyik nyári szerzemény, ha ő akkor és ott máshogy cselekszik, talán nem nyert volna Antonio Conte együttese.

Az első félidőben gól nem esett, helyzetek viszont akadtak. A hazai oldalon Harry Kane kísérlete ment el a kapu mellett, a másik oldalon Matteo Guendouzi távoli bombáját Hugo Lloris védte.

Ennyi volt az első játékrész, a második elején pedig jött a már említett szituáció, melyben Chancel Mbemba volt a főszereplő. A Portoból szerződtetett védő utolsó emberként rúgta fel Szon Hung-mint, nem volt durva szabálytalanság, viszont egyből villant a piros lap. Amúgy a játékvezető kezéből kiesett a kártya, mielőtt felmutatta volna, Emerson Royal azonnal ott termett, hogy asszisztenciát nyújtson a bírónak, és tényleg ki is állítsa az ellenfél játékosát.

Az emberelőnyt nagyon sokáig nem tudta kihasználni a hazai csapat, hiába állt be aztán már Dejan Kulusevski is a csapatba. Végül a 76. percben két új ember hozta össze az első gólt, Ivan Perisic beadását Richarlison fejelte a kapuba.

Öt perccel később a brazil ismét betalált, és ezzel pontot is tett a mérkőzés végére. A gól nagyon hasonlított az elsőre, csak most nem a horvát, hanem Pierre Emile Höjbjerg adott középre.

Mondhatni, magabiztos sikert arattak az angolok, de a tíz emberrel játszó Marseille ellen ez kötelező is volt, a nyáron érkező Tudor nem tudott meglepetést okozni.

Már csak egy rész van hátra, négy meccs, köztük egy nagy rangadó is…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső