Bajnokok Ligája Összefoglaló: 1. forduló – Szerda – II. rész

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 szeptember 08.

És már csak egy rész van hátra, melyben négy találkozóról lesz szó. Terveink között szerepel még egy rész, melyben az első forduló legérdekesebb jeleneteit gyűjtjük össze, az lehet, hogy holnapra csúszik.

Négy meccs, aztán kezdjük a hétvégi meccsek tippjeit!

Atletico Madrid – FC Porto: 2-1

G.: Mario Hermoso, Griezmann ill. Uribe

A legőrültebb meccs volt ez mind közül, és a lefújáskor kínunkban nevettünk fel, tekintve, hogy két és fél gól alatti eredményt vártunk. Aki nem ismeri a sztorit, nekik mindjárt kifejtjük, hogy ez miért volt ilyen kis vicces történet…

Az Atletico Madrid és a Porto már a tavalyi BL-ben is egy csoportba kerültek, és akkor döntetlenre végeztek a spanyol fővárosban. Most is közel jártak hozzá.

Nem csak a gólokra, hanem a sárga lapokra is fogadtunk, 4,5 feletti eredményt vártunk, ismerve a két csapat mentalitását és a lengyel játékvezetőt, ez kifejezetten reálisnak tűnt. És jött is.

Az első félidőben gól nem született, és Jan Oblaknak nem is nagyon volt dolga. Igen, nem Ivo Grbic védett, hanem Oblak, aki felépült a sérüléséből. A túloldalon Yannick Carrasco szabadrúgása okozott riadalmat, de a háló tetején landolt a bombája.

Egy kaput eltaláló lövés volt 45 perc alatt, sárga lap viszont nem esett, így felemás érzésekkel vártuk a második félidőt.

Az 50. percben Thomas Lemar rúgott egy lesgólt, és a portugálok is elkezdtek jobban támadni, egy jó távoli kísérletet követően már Oblaknak is volt védeni valója, Joao Mario lövését kellett szögletre mentenie.

Kezdődtek a kis szúrkálódások, jöttek a sárgák, és a 81. percben Mehdi Taremi annyira lelkes volt, hogy gyorsan begyűjtötte a másodikat is, az utolsó tíz (akkor még azt hittük) percre megfogyatkoztak a vendégek.

Amikor már azt hittük, hogy jön az under 2,5 is, akkor indultak be igazán a felek, és hoztak egy olyan hosszabbítást, amit sokáig fognak még emlegetni. Előbb a 91. percben Mario Hermoso találatával megszerezték a vezetést a hazaiak, majd a 96. percben a Porto büntetőhöz jutott, amit Mateus Uribe be is vágott. Még így is jó volt nekünk az eredmény, de a 102. percben a csereként pályára lépő Antoine Griezmann belőtte a győztes gólt, így végül csak a fogadásaink fele jött be… Elképesztő végjáték volt ez…

Club Brugge – Bayer Leverkusen: 1-0

G.: Sylla

Volt pár jó tipp a keddi meg a szerdai játéknapra, a legnagyobbat viszont a Brugge és a Leverkusen meccsén fogtuk. A belga együttes jó formában várhatta a németeket, akik viszont szenvednek, és sorra jönnek a vereségek. Meglepetésnek tűnt, de a hazaiak sikerére fogadtunk, ami majdnem három és félszeres szorzón futott.

A Leverkusen bár gondban, de a meccset jól kezdték, Moussa Diaby lövését Simon Mignolet a kapufára tolta. A kipattanóból aztán nem lett semmi, hiába kaparintotta meg a játékszert a pirosmezes vendégcsapat.

Ugrunk nagyot az időben, egészen a 42. percig, amikor Andreas Skov Olsen végzett el szögletet a jobboldalról. A rövidre tartó labdára Abakar Sylla érkezett, és Lukas Hrádecky segítségével jutott a labda a gólvonal mögé.

A második félidőben a Leverkusen igyekezett megszerezni a saját gólját, hogy legalább a döntetlen meglegyen, és végül sikerrel is jártak, Patrick Schick finoman csúsztatott a kapuba egy baloldali beadást követően, de a VAR jelzett, a beadás pillanatában Jonathan Tah előrébb tartózkodott, mint a védők, és mivel ez szabálytalan, a gólt nem adták meg.

Itt a forduló másik meglepetése, ami az eddig mutatottakat figyelembe véve nem is annyira meglepetés…

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

FC Barcelona – Viktoria Plzen: 5-1

G.: Lewandowski (3), Kessié, Ferrán Torres ill. Sykora

Sima meccsre számítottunk, sima is lett. -2,5-es hendikeppel ajánlottuk a hazaiak győzelmét, lehettünk volna bátrabbak is, mert ez a Barca most eléggé megállíthatatlannak tűnik. Még úgy is, hogy Xavi azoknak is helyet adott a kezdőcsapatban, akik eddig nem igazán szerepeltek.

Egyértelmű volt a hazai fölény, a Plzentől valami ilyesmire számítottunk, és a következő meccseiken is ilyesmire fogunk számítani. Nincsenek egy szinten a legjobbakkal, de ez nem is elvárható tőlük.

Az első gólt az eddig eléggé halovány Franck Kessié szerezte a mérkőzésen, Jules Koundé megint gólpasszt adott, az elefántcsontparti mélységi irányító pedig fejjel vette be a cseh csapat kapuját.

Ahogy mentünk előre az időben, annál jobban belejött a játékba a Barca, Ansu Fati még nem, de Robert Lewandowski már kapuba talált, a 34. percben lapos lövést engedett meg a kapu bal alsó sarkába.

Ami ezután jött, arra nem számítottunk, ugyanis a Plzen szépített: Jan Sykora fejelte be Jemelka beadását. Nem mondanám, hogy a meccs ismét nyílttá vált, hiszen az első félidőben lefocizta a katalán csapat ellenfelét, és csak idő kérdése volt, hogy mikor jön a harmadik.

A válasz az, hogy pár perccel később. Ezúttal Ousmane Dembélé adott gólpasszt Lewának, aki három méterről fejelt a hálóba. Dicsérni kell a francia szélsőt, aki egy kis önzőzés után nagyon harcosan szerezte vissza a labdát, majd pontosan adott be.

A lengyel a második félidő közepén megszerezte harmadik gólját, okosan csavart a bal alsóba körülbelül 18 méterről. Egyre simább volt a mérkőzés, és már a plzeniek sem nagyon hajtottak.

Négy perccel a negyedik gól után Ferrán Torres is a kapuba talált a kispadról beszállva, és így alakult ki az 5-1-es végeredmény.

Inter – Bayern München: 0-2

G.: Sané, D’Ambrosio (ög)

A végére hagytuk a nap rangadóját, melyen az Inter és a Bayern München játszott. Esélyes a München volt, az Inter egyébként sincs – szerintünk – azon a szinten, mint Manéék, és mostanában nem is megy nekik. A hazai pálya okozta előnyt sem tudták kihasználni, és a mérkőzés végül eléggé egyoldalú lett. A hazaiaknál bemutatkozhatott a kezdőcsapatban a nyáron vásárolt André Onana, és hamar dolga is lett a portásnak, Joshua Kimmich csavarását ütötte oldalra.

Nem sokkal később Thomas Müller próbálkozhatott, a kapusnak ezúttal is dolga akadt, szögletre tolta a felsőléc felé érkező labdát.

Sokáig azonban ezt a nyomást nem lehetett bírni, egy fantasztikus indítással Leroy Sanét ugratták ki, aki elhúzta a játékszert Onana mellett, majd az üres kapuba gurított.

Mesélnék az olaszok nagyszerű támadásairól is, de azok nem igazán voltak… Sőt, Manuel Neuernek semmi dolga nem akadt az első félidőben.

És a másodikban sem sok. A Bayern a három pontot a 66. percben döntötte le, ekkor Leroy Sané és Kingsley Coman kényszerítőztek, a végén előbbi öngólt rúgatott Danilo D’Ambrosioval.

A kék-feketéknek egy komolyabb helyzetük volt, Lucas Hernández saját tizenhatosuknál adta el a labdát, Joaquin Correa szembe került Manuel Neuerrel, de mellé gurított.

Gyengén játszott az Inter, és azok a bukmékerek, akik esélyesebbnek gondolták az Intert, mint a Barcát, most talán már máshogy gondolkoznak…

Ez lett volna az összefoglalónk az első körről, ne feledjétek, hogy a jövő héten folytatódik a BL, mivel november elejéig le kell játszani a csoportkört.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső