Bajnokok Ligája Összefoglaló: 5. forduló – E csoport

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 30.

Folytatjuk is, ezúttal az E csoport mérkőzései következnek. Ez az a csoport, ahol még bármi előfordulhat. Na jó, bármi nem, a Dinamo Zagreb például biztosan nem juthat tovább, a Chelsea pedig biztosan nem eshet ki. Viszont akadnak még nyitott kérdések. Például az, hogy az angolok mellett az AC Milan vagy a Salzburg jut tovább?

Dinamo Zagreb – AC Milan: 0-4

G.: Gabbia, R. Leao, Giroud, Ljubicic (ög)

Nagyon kellemetlen ellenfél hazai pályán a horvát bajnokcsapat, ezért is hittük, hogy megnehezítik majd a Milan dolgát, ahol még mindig bőven akadnak sérültek, és az előző hetekben kellemetlen eredményekbe is belefutottak.

Viszont Stefano Pioli együttese ezen az estén nem ismert tréfát, és kitömték Ante Cacic csapatát. Mi arra tippeltünk, hogy a hazaiak is hálóba fognak találni. Ám ezúttal a Bruno Petkovic – Mislav Orsic kettős besült. Velünk együtt.

Az első félidőben csak egyetlen gól született, helyzetből viszont akadt több is mindkét oldalon. Az első kapura lövést a Dinamo ejtette meg, Luka Ivanusec 16 méterről csavart, a Mike Maignant helyettesítő román veterán portás, Ciprian Tatarusanu pedig védett. Még a kipattanó is maradt a hazaiaknál, Ristovski is próbálkozhatott, az azonban lejött a blokkról.

Negyedórával később láthattuk az első komolyabb olasz helyzetet: Kalulu beadását Olivier Giroud fejelte kapura, Dominik Livakovic vetődve védett. Nem volt olyan nehéz védés, mert a labda nem sarokra ment, ettől függetlenül Livakovicnak észnél kellett lennie.

Ami nem sikerült Giroud-nak, az sikerült Mattia Gabbiának. A fiatal védő csak azért kerülhetett a kezdőbe, mert a védelem elég foghíjas volt, de ha már megkapta a lehetőséget, igyekezett élni is vele.

A félidő vége előtt, a 39. percben Sandro Tonali szabadrúgására érkezett nagyszerűen, bevetődve fejelt a hazai kapuba.Egy pillanatra megijedhettek a szurkolók, hiszen Gabbia nekiesett a kapufának, ám nem történt semmi gond, felugrott, és indult a gólját megünnepelni.

A gólzápor a második félidőben jött. Rögtön a kezdés után Rafael Leao indult meg a hazai térfél közepén, befelé tört, elvitte a labdát (nagy szerencsével) három kékmezes mellett is, és már csak a kapust kellett mattolnia. Meg is tette, laposan lőtt a jobb alsóba, 2-0. A mérkőzés lényegében eldőlt, de a Milan nem állt le.

Az 58. percben Sandro Tonali harcolt ki egy tizenegyest a csapatának, lerántották a fiatal olaszt a tizenhatos sarkánál, a büntetőt Olivier Giroud értékesítette, méghozzá nagyon magabiztosan.

Még egy gól maradt a vendégekben, amit aztán nem saját játékosuk, hanem Robert Ljubicic szerzett. Szegény bekk annyira igyekezett vissza egy milánói támadásnál, hogy az elé pattanó labda a melléről a hálóba vágódott. Nem az ő meccse volt ez, a tizit is ő hozta össze, majd jött az öngól…

Ami tehát eldőlt, hogy a Dinamo Zagreb tovább már nem juthat, de a harmadik helyet még megszerezhetik. A Milan felugrott a második helyre, azonban az ő sorsuk sem tiszta egyelőre.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Salzburg – Chelsea: 1-2

G.: Adamu ill. Kovacic, Havertz

Graham Potter – mióta megérkezett Londonba – irányítása alatt a Chelsea még nem szenvedett vereséget. Legalábbis tegnapig, de az más tészta… Majd a tippekben fogunk arról is beszélni. A fővárosiak formája minket arra sarkallott, hogy rájuk fogadjunk. És ez bejött. A Chelsea az első fordulóban kapott ki utoljára, és így elérték, hogy mindenképp csoportelsők lesznek. A Milan ugyanis beérheti ugyan őket, előzni viszont még akkor sem fognak, ha a Chelsea másodjára is vereséget érne el a Dinamo Zagreb ellen. A második hely a Salzburg és a Dinamo Zagreb között fog eldőlni.

Egyelőre még maradjunk ennél a meccsnél.

A 23. percben szerezte meg a vezetést az angol együttes. Mateo Kovacic nem rúg gyakran gólt, de ha igen, az általában bombagól. Most is így történt, a horvát 16 méterről, bal külsővel lőtt a ficakba, Köhn kapus ledermedve nézte, ahogy a labda a kapuban köt ki.

Az első félidőben még négy helyzete volt a vendégeknek, Köhn viszont a gól után turbó-üzemmódba kapcsolat, és nem lehetett kifogni rajta. Pierre-Emerick Aubameyang próbálkozott a legtöbbször, egyszer fejjel, kétszer lábbal. Mindegyik nagy helyzet volt, és mindháromnál nagyot védett Köhn. A Chelsea részéről még volt egy fejes, Kai Havertz bólintott, ezt is védte a hazaiak kapusa.

A kékek nem tudták kihasználni a nagy lehetőségeiket, és ezt a Salzburg rögtön a második félidő elején büntette. Egy gyors kontrát vezettek a hazaiak, Wöbert futtatták a baloldalon, ő középre ívelt, ahol jött Chikwubuike Adamu, és a kimozduló Kepa mellett a hálóba lőtt.

A gólszerző öt perccel később már a saját kapuja előtt vált főszereplővé, egy vendégfejest a gólvonalról vágott ki, így maradt az 1-1, egészen a 64. percig, ekkor Kai Havertz pókhálózta ki a kapu jobb felső sarkát 18 méterről.

A Chelsea így győzött, és ahogy mondtam, már biztosan elsők lesznek a csoportban.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső