Bajnokok Ligája Összefoglaló: 5. forduló – G csoport

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 30.

Az első részben a H csoporttal foglalkoztunk, ahol potyogtak a gólok. Nos, ebben a négyesben kevesebb gól született, viszont itt is eldőltek dolgok. Konkrétan már minden világos, nincs nyitott kérdés. A Manchester City végez az élen, a Dortmund a második, a Sevilla a harmadik, míg a Koppenhága együttese már nem játszik tavasszal egyetlen nemzetközi meccset sem.

Borussia Dortmund – Manchester City: 0-0

Tisztában voltunk vele, hogy szoros lesz. De mégsem erre számítottunk. A Borussia Dortmund minden évben – mikor összekerülnek – megnehezíti a Manchester City dolgát, és ez ezúttal is így történt. Viszont mi gólokat vártunk. Az meg nem volt.

Pedig lehetett volna, rögtön a mérkőzés elején. A 16. percben a Manchester City labdát veszített, ebből iramodott meg a jobbszélen Karim Adeyemi, akit a nyáron igazoltak le a Salzburgtól. A fiatal németet több társa is kísérte, középen várt a passzra Jude Bellingham, Youssoufa Moukoko és Thorgan Hazard is, de Adeyemi önzőnek bizonyult, és a biztos gól helyett lőtt. Ortega meg védett.

Maradt támadásban a Dortmund, igaz, a következő helyzetre húsz percet kellett várni. Megint a jobbszélen futott a támadás, Adeyemi ezúttal laposan középre adott, ahol Youssoufa Moukoko érkezett. A 17 esztendős csatár belsővel próbálkozott, de a labda erős volt, és lecsúszott a lábáról, méterekkel ment mellé.

A vendégek gólgépe, Erling Haaland elég fásultan játszott, a félidőben le is cserélték – Joao Canceloval együtt -, utóbb kiderült, mindketten lázasak voltak, a norvég ráadásul még egy rúgást is kapott.

Már a második félidőben jártunk, amikor nagy esélyhez jutottak az angolok. Az 56. percben Emre Can szabálytalansága után tizenegyeshez jutottak. Emre Can már a korábbi szezonban is összehozott egy tizit, ami végül a vesztfáliai együttes kiesését hozta…

Ezúttal viszont nem született gól a hibából, Riyad Mahrez, a sértett ugyanis kihagyta a büntetőt, Gregor Kobel eltalálta a sarkot, és oldalra ütötte a szélső lövését. Mahreznek zsinórban ez volt a második BL-meccse, amikor tiznegyest rontott…

Születhetett volna tehát gól, Julian Álvareznek is volt egy helyzete, ami kimaradt, összességében viszont láthatóan mindkét csapat elégedett volt ezzel az eredménnyel. Maradt is a 0-0.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Sevilla – FC Köbenhavn: 3-0

G.: En-Nesyri, Isco, Montiel

Rémálmainkban szerepel a két együttes korábbi mérkőzése, amin nem csak gól, de még helyzet sem volt. Most legalább villantak a hazaiak, és ennek mi is örülhettünk, ugyanis a Sevilla győzelmét vártuk a mérkőzéstől.

Jorge Sampaoli érkezésével sem vált kolbásszá a kerítés, sőt, rengeteg még mindig a hiba, de legalább a minimumot teljesítette a csapat a BL-ben, mehetnek az Európa-ligába.

Egy félidőn keresztül nem esett gól a meccsen, fölényben játszott a spanyol csapat, de betalálni nem tudott Grabara hálójába. Kasper Dolberg volt nagyon aktív, aki két nagy ziccert is elhibázott, góltalansága pedig még mindig tart, nem talált be, mióta Nizzából Sevillába igazolt.

A szünet után majdnem a vendégek szerezték meg a vezetést, egy szöglet után kifejelt labdát William Clem lőtt rá 16 méterről. A lövés nem sikerült túl jól, de mindenkit – köztük Dmitrovicot is – meglepett, végül a baloldali kapufáról jött ki, aztán meg a védők sikeresen felszabadítottak.

Dolberget lecserélték, jött helyette Yussuf En-Nesyri, aki aztán a 61. percben megtörte a jeget. Papú Gómez terelgette a játékszert, majd alábökött, a tizenhatoson belül kilépett a védők közül En-Nesyri, és pont annyira ért bele a labdába, hogy azzal átverje Grabarát.

A Köbenhavn hajtott, tudták, ha kikapnak, akkor vége mindennek, és még az EL sem lehet meg. A 82. percben megint eltalálták a kapufát, most Kevin Diksnek sikerült majdnem bevennie a kaput, de öt méterről csak a felsőléc jött össze.

A Sevilla a hajrában döntötte el a mérkőzést, Isco – aki sok lehetőséget kap, de a gólok, gólpasszok eddig elmaradtak – egy fantasztikus lövés után csavart a jobb felsőbe, majd a hosszabbításban Erik Lamela lövését követően Gonzalo Montiel is a hálóba talált, így a kötelezőt hozták Sampaoliék. Mehetnek az EL-be, ami egyébként is inkább az ő pályájuk. Mondjuk a formájuk alapján ott sem fognak sokáig jutni, tegnap újabb vereséget szenvedtek a bajnokságban…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső