Bajnokok Ligája Összefoglaló: 6. forduló – F csoport

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2022 november 11.

Gólzáporos meccsek, a csoport első két helyezettje szerdán megmutatta, hogy miért ők ketten jutnak tovább a legjobb 16-ba. Örülhettünk egy magyar gólnak is a fordulóban, de menjünk szépen sorban!

Shakhtar Donetsk – RB Leipzig: 0-4

G.: Nkunku, André Silva, Szoboszlai, Bondar (ög)

A mérkőzésnek volt tétje, még az ukránok is végezhettek volna a második helyen, amennyiben megverik a német ellenfelüket. Csak ez működött, döntetlen vagy vendéggyőzelem esetén nekik marad az EL. Ez utóbbi jött be, mert a Leipzig remekelt, és végül kiütéses győzelmet aratott.

Az első félidőben csak egy gól született, melyet Christopher Nkunku jegyzett. A francia csatár idén is gólerős, ezzel a találattal együtt már 12 gólnál jár. A tizedik percben Timo Werner került helyzetbe, lövését Trubin védte, a hazaiak pechére azonban a kipattanó a második hullámban érkező Nkunku elé került, akinek már könnyebb dolga volt, 0-1.

Több gól nem is volt tehát itt, az igazi kiütés a második félidőben jött. Helyzetekről sem nagyon lehet beszámolni, szinte csendesen csordogált a meccs.

Aztán a folytatásban a színvonal is emelkedett, ez azonban csak és kizárólag Marco Rose együttesének volt köszönhető. Az 50. percben rúgta a Leipzig a második gólját, amivel lényegében eldöntötte a meccset, Mohamed Simakan érdekesen megfejelt labdájára a röviden érkező André Silva csapott le, és bár Trubin ott állt a kapufánál, a játékszer valahogy eljutott a gólvonal mögé. Potyagól, hatalmas potya.

A gólt gól követte, a szétesőben levő Shakhtart könnyedén kontrázták le, Nkunku indításával Szoboszlai Dominik lépett ki, kicselezte Trubint, majd félmagasan lőtt a hálóba. Egyébként a magyar nem csak gólokat lő, gólpasszokban sem rossz.

A negyedik, egyben utolsó gól a hajrában született, egy beadásba/lövésbe tette bele a lábát Bondar, onnan a kapuba vágódott a játékszer.

A vártnál ez egy sokkal könnyebb meccs volt, ugyanazt tudom elmondani a Donetskről, mint az előző cikkben a Salzburgról, a lehető legfontosabb meccsükön remegett meg a lábuk.

Real Madrid – Celtic: 5-1

G.: Modric, Rodrygo, Asensio, Vinicius Jr. , Valverde ill. Jota

Erődemonstrációt tartott a Real Madrid, bíztunk abban, hogy sok gól fog születni, mivel ez mindkettő csapat számára egy tét nélküli találkozó volt. Vagyis… nem egészen, a Real csak akkor lehetett csoportelső, ha nyer. Így hát támadniuk kellett.

Az első félidő a tizenegyesekről szólt, hármat is befújt a játékvezető. Először az ötödik percben, Valverde lövésébe kézzel ért Jenz, a megítélt tizit Luka Modric lőtte be.

Negyedórával később ismét jött egy tizi, megint kezezés miatt, ezúttal viszont Rodrygo állt a labda mögé, és rövid időn belül harmadik tizenegyes-gólját lőtte meg a fiatal brazil.

A túloldalon sem bírtak magukkal a védők, és Ferland Mendy becsúszását szabálytalannak ítélte meg Frappart kisasszony. A labda mögé Josip Juranovic állt, Thibaut Courtois azonban megakadályozta a szépítést, a félmagasan meglőtt labdát oldalra ütötte.

A második félidőben sem álltak le a fiúk, de végre láthattunk akciógólt is, az 51. percben egy üresen maradt labdára csapott le Marco Asensio, ballal lőtt Joe Hart kapujába, majd nem sokkal később Vinicius Jr. is betalált, ő Fede Valverde beadását lőtte négy méterről a hálóba.

És ha már Fede Valverde, az uruguayi nem tud kis gólt rúgni, ezúttal is szépen csavart a kapuba, de nem olyan szépen, mint Jota a másik oldalon, aki a 84. percben szabadrúgásból talált be.

Szórakoztató meccs volt azoknak, akik szeretik a gólokat, és azoknak, akik szeretik a Real Madridot.

Összegzés

Egy dologra nem számítottam, a Shakhtar harmadik helyére. Arra is csak azért nem, mert a játékoskeret nagy részét eladták/kölcsönadták a nyáron. A Celtic viszont nagy csalódás volt számomra, a skót bajnok két ponttal zárt. Szuper, hogy magyarokkal is találkozhatunk majd a folytatásban, ami pedig a Real Madrid csoportelsőségét illeti, ahhoz kétség sem férhetett…

A csoport végeredménye: 1.: Real Madrid (13 pont), 2.: RB Leipzig (12), 3.: Shakhtar Donetsk (6), 4.: Celtic (2)

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső