Bajnokok Ligája Összefoglaló: 6. forduló – G csoport

Olvasd el 4 perc alatt szerző Bartos László 2022 november 11.

A csoport, ahol már két értelmetlen meccset kellett lejátszani. Eldőlt minden, tudtuk, ki hol végez, senki nem javíthatott, senki nem ronthatott. Becsületbeli ügy volt azonban a nem továbbjutóknak, hogy győzelemmel, vagy legalább egy jó döntetlennel zárják a csoportkört.

Manchester City – Sevilla: 3-1

G.: Lewis, Alvarez, Mahrez ill. R. Mir

A City láthatóan a háta közepére sem kívánta ezt a mérkőzést, hiszen ők mindenképp első helyen végeztek. Plusz még Erling Haaland is megsérült, így Pep Guardiola lehetőséget adott a cseréknek, sőt több fiatalt is a kezdőbe nevezett, mint Rico Lewis vagy Cole Palmer.

A Sevilla egy védekezőbb csapattal állt ki, féltek attól, hogy ahogy a múltkor, úgy most is megverik őket, mint szódás a lovát.

A tét hiánya miatt bíztunk a gólokban, és be is jött az over 2,5-es tippünk.

Az első félidőben nem volt sok helyzet, amiről tudnánk írni, rögtön a meccs elején Cole Palmer csavart fölé jó szögből, aztán egy ideig semmi. A 31. percben meglepetésre a Sevilla megszerezte a vezetést, Isco szöglete tökéletes volt az üresen levő Rafa Mirnek, aki szép mozdulattal bólintott a kapuba.

Az előny kitartott a szünetig, de a folytatás már sokkal gyengébben sikerült a Sevilla számára. Az 52. percben megint egy védelmi hiba hozta meg a City gólját – mint az első meccsen -, egy eladott labda után Alvarez kiugratását éles szögből Rico Lewis vágta be, aki mindössze tizenhét éves…

A vezetést a hajrában vette át a hazai csapat, Julian Alvarez kapott nagyszerű indítást, eltolta a labdát Bono mellett, majd a kapuba lőtt. A végeredményt Riyad Mahrez állította be, aki szépen lőtt a bal felsőbe 15 méterről. A sevillai védelem megint hatalmasat hibázott, most Carmona passz helyett nekiállt térülni meg fordulni, elvesztette a labdát, és az ilyen nem fér bele az angol bajnok ellen…

De mondom, ez nem számított sem nekik, sem ellenfelüknek…

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

FC Köbenhavn – Borussia Dortmund: 1-1

G.: Haraldsson ill. Th. Hazard

Itt sem számított az eredmény, már tudtuk, hogy a Dortmund a második, a Köbenhavn az utolsó. A dánok első győzelmükre hajtottak, amit aztán nem sikerült megszerezni, még úgy sem, hogy a németek azért kissé tartalékosabban léptek pályára.

Sőt, hamar, húsz perc után hátrányba kerültek, az ezúttal balhátvédet játszó Thorgan Hazard talált be Grabara kapujába, egy jobbról érkező beadást vett át, majd egyből lőtt, a védők és a kapus sem tudott menteni. A gól előtt egyébként a 16 éves Roony Bardghjinak volt egy gyönyörű fejese, amit Gregor Kobel védett ki. Hatalmas mentés volt, és egyben a forduló legszebb védése.

Az eltelt öt fordulóban a Koppenhága még csak gólt sem tudott rúgni, ők szó szerint azért küzdöttek, hogy ne nullázva essenek ki. És a jég megtört, a 41. percben Viktor Claesson passzát Hakon Arnar Haraldsson lőtte be. A játékosok úgy örültek, mintha a döntőben rúgta volna a csatár a gólt…

A második félidő kevés lehetőséget hozott, volt egy Adeyemi-kísérlet, ami kevéssel ment mellé, valamint Youssoufa Moukoko próbálkozott, az ő bombája a bal kapufáról jött ki.

Győzelem nélkül, de legalább rúgott góllal távozik a Bajnokok Ligája idei kiírásából a Copenhagen.

Összegzés

Előzetesen két helyben voltam biztos. Abban, hogy a City megnyeri a csoportot, és abban, hogy a Koppenhága lesz a negyedik. Nagy csatára számítottam a Sevilla és a Dortmund között, de akkor még nem tudtam, hogy a piros-fehérek ilyen gyengék lesznek idén. Csalódást keltő, ahogy ők játszottak, a Dortmund sokkal simábban – és megérdemelten – jutott a nyolcaddöntőbe.

A csoport végeredménye: 1.: Manchester City (14 pont), 2.: Borussia Dortmund (9), 3.: Sevilla (5), 4.: FC Köbenhavn (3)

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső