Csatárkeresőben a Manchester United

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2023 június 14.

Erik ten Hag a szezon előtt érkezett azzal a feladattal, hogy terelje vissza a Manchester United együttesét a helyes irányba, hogy ismételten ott legyen a gárda a Premier League legjobbjai között. A mostani szezon fura volt több szempontból is, voltak, akik gyengébben szerepeltek, mint a Tottenham, a Liverpool vagy főleg a Chelsea, viszont voltak felülteljesítő együttesek is, mint a Newcastle United vagy a Brighton, esetleg az Aston Villa. A Manchester United pedig hozta, amit vártak tőle: Ligakupát nyert, a bajnokságban pedig bronzérmes lett.

Ten Hag feladata változatlan: Tovább kell folytatni a fejlődést, a keret megerősítését, a ballaszt kiengedését, vagyis a felesleges játékosok elküldését. A holland mester elsődleges célja most az, hogy igazoljon egy klasszis csatárt, mert ebben a szezonban az – mondjuk úgy – hiánycikk volt az Álmok Színházában.

A jelöltek

Nagyon úgy néz ki, hogy három játékos szerepel a kívánságlistán, ez persze még bőven változhat.

Harry Kane

A legfőbb kiszemelt Harry Kane, akit nem először hoznak szóba a Manchester United csapatával. A 30 éves támadó idén is 30 gólt termelt egy nem túl erős Tottenhamben, egy MU-szintű csapatban még termékenyebb lehetne. Ám van egy kis bökkenő: Daniel Levy, a Spurs elnöke nem feltétlenül szeretné egy PL-riválisnak eladni legfontosabb drágakövét. Közben ott a Real Madrid érdeklődése is, bár spanyol források szerint a Real Madrid már csak Joselut igazolja le a nyár folyamán.

Hogy mit gondolhat Kane, az egy nagyon jó kérdés. A szerződéséből már csak egy év van hátra. Megteheti, hogy hosszabbít, és akkor a teljes karrierjét ott tölti a White Hart Lane-en, megteheti, hogy jövőre ingyen távozik, és azt is, hogy most, már ezen a nyáron búcsúzik.

Kane már csak alig 50 gólra van attól, hogy beérje, sőt megelőzze Alan Shearer rekordját, a Newcastle egykori legendás csatára rúgta a legtöbb gólt a Premier League történetében. Kane csak akkor érheti be Shearert, ha Angliában marad.

Victor Osimhen

A másik kiszemelt a Napoli nigériai csatára, Victor Osimhen. A Serie A gólkirálya két éve érkezett a Lille-től, már akkor sokan felhúzták a szemöldökük, hogy egy relatíve ismeretlen támadóért 80 millió eurót fizettek a dél-olaszok. Az első szezonja nem sikerült kifejezetten jól, de a másodikban minden összejött. Khvicha Kvaratskheliával félelmetes párost alkottak, nagyrészt rajtuk múlt, hogy a Napoli 30 év után újra bajnoki címet tudott szerezni.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ő sem lenne olcsó, viszont tény, hogy hosszabb távra jelentene megoldást, mint Kane.

Rasmus Höjlund

A fiatal támadó idén robbant be a köztudatba. Mindössze húsz esztendős, de már most jelentős tapasztalattal rendelkezik a legmagasabb szinteken. Az Atalanta játékosa kiszorította a kezdőből Duván Zapatát és Luis Murielt is, és a bergamóiak mezében 34 mérkőzésen 10 gólig jutott.

Tehetségét leginkább eddig a válogatottban mutatta meg, a dán csapat Eb-selejtezőin két mérkőzésen öt gólig jutott, és ezt a számot hamarosan tovább növelheti.

További jelöltek

Fel szoktak még dobni pár nevet, ha a Manchester leendő új csatátáról beszélnek:

Az egyikük Randal Kolo Muani, aki egyértelműen kinőtte az Eintracht Frankfurt csapatát, a másik egy szintén német csapatban játszó csatár, Marcus Thuram. Utóbbi azért lehet jó megoldás, mert a szerződése lejár június végén, így szabadon igazolhatna az Old Traffordra.

A harmadik Goncalo Ramos, a Benfica játékosa, akit megint csak nem lenne olcsó elhozni, ahogy nem lenne olcsó Lautaro Martínez sem.

Egy csatár nem elég

Erik ten Hag nem csak csatárt szeretne vásárolni ebben az idényben, hanem egy védőt is. Hogy ez sikerül-e, az nagyban függ attól, hogy mennyiért tudnak támadót venni, illetve attól, hogy Harry Maguire valóban távozik-e az együttestől.

A fő célpont a Napoli dél-koreai játékosa, Szalai Attila korábbi csapattársa, Kim Min-jae.

Hamarosan pont kerülhet néhány ügy végére, augusztusban már kezdődik a következő bajnokság, addig kell összeraknia a keretét ten Hagnak.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső