Mi lesz veled, Deportivo La Coruna?

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2023 június 14.

Az oldalunk idősebb szurkolói biztosan emlékeznek a Deportivo La Coruna csapatára. Egykoron bajnoki címet szereztek, a Bajnokok Ligájában szerepeltek, azóta viszont sok idő eltelt, és az együttes már nem is az első osztály tagja. És már egy ideje nem is a másodosztályé. Magasról lehet nagyot esni, szokták mondani, és erre a Deportivo tökéletes példa.

Dráma a Depor osztályozóján

Sok sikerélménye nem volt a szurkolóknak mostanában. Idén lehetett volna. A harmadosztályban saját csoportjukban a negyedik helyet szerezték meg, így indulhattak a rájátszásban, megvolt az esély arra, hogy visszajussanak a második osztályba.

A Castellón csapatával játszották az elődöntőt, az oda-visszavágós párharc első meccsét – otthon – 1-0-ra megnyerték Max Svensson találatával.

A visszavágó azonban drámaira sikeredett.

Kezdjük azzal, hogy a Castellón együttese félóra alatt megfordította a párharc állását, de a Depor nem adta fel. Előbb Yeremay Hernández szépített, majd a veterán, karrierje során az Arsenalban és a West Hamben is játszó Lucas Pérez tizenegyesből egyenlített.

A dráma a mérkőzés végén jött. A 90. percben a Castellón újabb gólt szerzett, majd négy perccel később tizenegyeshez jutott, ráadásul Ian Mackay-t, a Depor kapusát a játékvezető ki is állította.

A büntetőt a csereként beálló Sousa kivédte, jöhetett a hosszabbítás, lévén, hogy az idegenben lőtt több gól szabálya itt sem érvényes.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A 98. percben Kuki Zalazar találatával már 3-3 volt az állás, de tíz perccel később a Castellón beállította a 4-3-as végeredményt. Tizenegyespárbajra nem került sor, a spanyol szabályok szerint ilyenkor az jut tovább, aki az „alapszakaszban” előrébb végzett. Márpedig a Castellón a harmadik lett…

„Ez egy szomorú nap” – nyilatkozott a lefújás után Lucas Pérez. – „Szeretnék bocsánatot kérni a szurkolóinktól. Fogalmam sincs, mit mondhatnék. Frusztrált és csalódott vagyok, de ilyen a foci. Tovább kell küzdenünk. Nem érdemes senkit hibáztatni, fel a fejjel!”

Különös véletlen, hogy ahogy tavaly, úgy idén is június 11-én esett ki a rájátszásban a Deportivo. Még különösebb, hogy a tavalyi ellenfél edzője, Ruben De la Barrera idén már a La Corunát edzette. El is mondta, nem volt jó érzés, kiütni a nyeregből a Deport. Mintha Sir Alex Ferguson a Tottenhammel ütné ki a MU-t az FA Kupa döntőjében.

De la Barrera egyébként még nincs egy hónapja, hogy visszatért a Deporhoz, az alapszakasz végén, két fordulóval a vége előtt érkezett. Érzelemdús nyilatkozatot tett a 38 esztendős edző ezzel kapcsolatban:

„La Corunából származom, a Depor az én klubom. Megnyerték a bajnokságot, a kupát, és elődöntőig meneteltek a Bajnokok Ligájában. De el kell fogadni, hogy már más idők járnak. Nem élhetünk 2000-ben, amikor 2023-at írunk…”

Nagyon úgy néz ki, hogy De la Barrera a következő szezonban is marad, és ez jelentheti majd a kiutat a harmadosztály fogságából. A szezont Borja Jiménezzel kezdték, majd jött Oscar Cano, aki abszolút nem vált be. A téli átigazolási időszak totális csőd volt, az öt érkezőből egy játékos játszott, a többiek csak elvétve.

Holott, a mai napig a Deporé Spanyolország egyik legerősebb akadémiája, a fiatalok mégsem igazán tudnak előtérbe kerülni.

Lucas Pérez anno a fizetéséről lemondva döntött úgy, hogy segít egykori csapatának visszajutni az első osztályba. Továbbra is megvan benne a tűz, azt mondta, amíg azt nem mondják, hogy nincs rá szükség, addig itt lesz, és segít, ahogy csak lehet.

De la Barrera haszonlóan nyilatkozott: „Rengeteget utaztam itthon és külföldön egyaránt. Jártam Xavinál, jártam Xabi Alonsonál. Produktív év volt, és mindezt azért csináltam, hogy még jobb legyek, és még inkább tudjak segíteni a csapaton.”

A szezon véget ért, a Depor szurkolóinak hamarosan el kell felejteniük a Castellón elleni mérkőzést, és a következő idényre koncentrálni. Talán akkor sikerül a feljutás…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső