David Alaba ingyen csatlakozik a Real Madridhoz

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 19.

A Real Madrid védelmével idén nincs minden rendben, tavalyi önmagukhoz képest sok gólt kapnak, rengeteg olyan nyerhető mérkőzést buktak el, vagy hoztak csak döntetlenre, Zinedine Zidane és Florentino Perez pedig úgy döntött, hogy ideje a megújulásnak, és egy tapasztalt, magas szinten futballozó védőt szerződtettek. Tették mindezt ingyen.

David Alaba, a Bayern München és az osztrák válogatott kiválósága nyáron a Bosman-szabálynak köszönhetően ingyen csatlakozik a csapathoz. Jó hír a királyiak szurkolóinak, hogy pont tökéletes korban van, bevethető belső védőként, balhátvédként és védekező középpályásként is. És valószínűleg azonnal lesz helye, hiszen Sergio Ramos nem biztos, hogy hosszabbít a klubbal, valamint hamarosan betölti a 35. életévét.

Alaba egyébként a hírek szerint négy évre kötelezte el magát, már az orvosi vizsgálatokon is túl van, fizetése pedig éves szinten bruttó 11 millió euró lesz.

A jelenlegi védelem

Ha mindenki egészséges, akkor Zinedine Zidane a Carvajal – Varane – Ramos – F. Mendy négyest preferálja. Bizony, Marcelo szekere már nagyon kiáll, és bár néha kezdőként szerepel, a nagyobb meccseken a stabilabb védekezésre képes francia szokott játszani helyette. Ma röppent fel a pletyka, hogy a brazil mókamestert a Monaco szemelte ki, és 6 millió eurós éves fizetést kínálnak neki. Jó csapatba igazolhatna, ahol megbecsülnék, kezdőként számítanának rá és nem kellene a Közel-Keleten vagy Ázsiában levezetnie.

A belső védő páros egyértelműen Ramos és Varane. A kapitány sokszor kerül mostanság a lapok címoldalára, hiszen még mindig folyik a szerződéshosszabbítási hacacáré, nem tudnak dűlőre jutni a felek. Sergio Ramos neve összenőtt a klubbal, így legalább akkora szenzáció lenne ez a dicstelen távozás, mint amilyen Raúl González Blancoé is volt. Ramos – véleményem szerint – tett annyit a Real Madridért, hogy innen vonulhasson vissza. Ehhez nem kér mást, csak egy kétéves kontraktust. Florentino Perez viszont ezt nem akarja megadni, maximum egy évben gondolkozik.

Több pletyka merült fel arról, hogy mi lehet Ramos új állomáshelye. Szó volt a Manchester Cityről és a Unitedról, valamint Párizsról is.

Sokan Raphael Varane-tól várták, hogy majd a védelem új vezére lesz, de úgy tűnik, ez nem fog megvalósulni. Varane nagyszerű játékra képes, azonban Ramos nélkül a klubcsapatában sokszor árnyéka önmagának.

A két helyettes, Nacho és a nyáron igazolt Eder Militao csak akkor lépnek pályára, ha ég a ház, pedig Militaoban is többet láttak. Lehetséges, hogy már a nyáron megválnak tőle.

A védelem jobb oldala egyértelműen Dani Carvajalé, Alvaro Odriozola szinte nem kapott szerepet, mióta visszatért kölcsönből. Igaz, sérült is volt… A harmadik számú megoldás Lucas Vazquez, aki jól pótolta Carvajalt, de azért látszik, hogy nem ez az eredeti posztja.

Mint látjátok, nincs minden rendben a Real Madrid védelmével, így Alaba érkezése szükségszerű.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

David Alaba

A 28 esztendős középpályás Bécsben született, és 10 éves korában került az Austria Wien csapatához. Végigjárta a szamárlétrát, ám az első csapatban sosem tudott bemutatkozni. Ötször szerepelt a tartalékok között, bekerült az első csapat kispadjára is, de pályára nem lépett. 2008-ban igazolta le őt a Bayern München, ahol egy egyéves kitérő kivételével azóta is futballozik. Igazán azután robbant be, hogy visszatért a Hoffenheimtől, ahol egy évig kölcsönben szerepelt. Azóta szinte kirobbanthatatlan, csak akkor hiányzott, amikor sérülések hátráltatták.

Az osztrák válogatottban 2009-ben, mindössze 17 esztendősen debütált, ezzel ő lett a legfiatalabb játékosa az osztrák nemzeti tizenegynek.

Azóta 75 mérkőzésen lépett pályára, ezeken a találkozókon 14 gólt szerzett.

Végszó

A Real Madrid az utóbbi években már nem a legfelkapottabb játékosokat keresi, próbál okosan a jövőjébe fektetni. Eddig a védelmet egy kissé elhanyagolták, Zidane pedig már nem bízik Militaoban, egyértelmű volt, hogy legalább egy védő érkezik majd a nyáron. Még Pau Torres leigazolása is szóba került, a Villarreal játékosa nagyon kapós a piacon, de nyilván sok múlik azon, hogy sikerül-e megállapodni Sergio Ramosszal. Izgalmas nyár elé néznek a Real Madridnál, annyi szent…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső