Európa-liga Összefoglaló: 03.17. – I. rész

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 március 21.

A Bajnokok Ligája után az Európa-ligáról lesz szó legközelebb, ahogy a múlt héten, most is három részben foglaljuk össze az eseményeket. Hét mérkőzésről lesz szó, mivel az RB Leipzig – Szpartak Moszkva párosításból a németek játék nélkül mentek tovább, az UEFA minden orosz csapatot szankciókkal büntetett, a Szpartakot egyszerűen kizárták.

Az első részben három találkozóról lesz szó, a Monaco – Braga, a Galatasaray – FC Barcelona, valamint a Crvena zvezda – Glasgow Rangers mérkőzéseket foglaljuk össze.

Monaco – Braga: 1-1

G.: Disasi ill. Abel Ruiz

Továbbjutott a Braga 3-1-es összesítéssel

Továbbra sem megy a franciáknak. Bár tegnap épp elverték a PSG-t, de az EL-ből kipottyantak. Úgy gondoltuk, hogy ki is fognak esni, viszont hazai pályán győzelmet reméltünk a Braga ellen. Nem jött be, és még a szépségtapasz is csak a mérkőzés legvégén jött…

A kezdőcsapatok:

Monaco:

Nübel – Vanderson, Disasi, Badiashile, Caio Henrique – Jean Lucas, Tchouaméni, Martins – Ben Yedder, Volland, Diop

Braga:

Matheus – Fabiano Silva, Tormena, Oliveira, Carmo – Al Musrati, Castro, A. Horta – R. Horta, A. Ruiz, Gomes

Támadóbb Monacora számítottunk, és védekezőbb Bragára. Nem ez valósult meg, a portugálok bátran fociztak, és többször is zavarba hozták az első húsz percben a franciák védelmét. Első alkalommal még Alexander Nübelnek sikerült kivédenie André Castro 16 méteres bombáját, de a bravúrt egy potya követte. A kipattanót megszerezte a Braga, Abel Ruiz pedig körülbelül 25 méterről csavart kapura. Nem volt erős lövés, annyira jól helyezve sem volt, Nübel mégis bevédte. Annyit hozhat fel a portás a mentségére, hogy pont előtte pattant fel a játékszer.

A Monaco a gól után szedte össze magát, viszont nem tudták, hogy Matheus ihletett formát öltött. A Braga brazil kapusa több nagy védést is bemutatott, először a 33. percben Kevin Volland fejesét tolta szögletre, majd már a második félidőben Wissam Ben Yedder ötméteres lövését szedte ki hihetetlen mozdulattal.

Telt-múlt az idő, és a Monaconak csak nem akart sikerülni az egyenlítés. A második félidő kétharmadában igazán veszélyt sem jelentettek, a 82. percben Vanderson csavarása miatt ugorhatott talpra a közönség, de egyből le is ülhettek, mert Matheus ezt is kivédte.

A kapus majdnem tökéletes mérkőzést hozott, de a 91. percben Axel Disasi fejesét már nem tudta védeni. Egy beívelt szögletre három sárgamezes várt, Disasi megelőzte őket, és a kiszolgáltatott helyzetben levő Matheus mellett bebólintotta a szépítő gólt.

A Braga teljesen megérdemelten jutott tovább, a Monaco bőven tudása alatt játszott.

Galatasaray – FC Barcelona: 1-2

G.: Marcao ill. Pedri, Aubameyang

Továbbjutott az FC Barcelona 2-1-es összesítéssel

A Barca győzelme egyértelműnek tűnt, a két klub tudását tekintve elég nagy a kontraszt. Ám a Camp Nou-ban csak döntetlenre futotta, így volt izgulnivalója a szurkolóknak. Azt mondtuk, hogy simán megy tovább a spanyol csapat, hogy a Galata nem fog gólt szerezni. Nem jött össze, Marcao a számításainkat keresztül húzta.

A kezdőcsapatok:

Galatasaray:

Pena – Boey, Nelsson, Marcao, van Aanholt – Kutlu, Antalyali – Babel, Cicaldau, Aktürkoglu – Gomis

FC Barcelona:

Ter Stegen – Dest, Pique, E. Garcia, J. Alba – F. de Jong, Busquets, Pedri – Traoré, Aubameyang, F. Torres

Kevés eseményt lehetett kiemelni az első fél órából, szinte semmi nem történt. Majd a 28. percben igen, és arra talán egyik csapat szurkolótábora sem számított: Vezetést szerzett a Galatasaray. Jobboldali szögletet ívelhetett be a román válogatott egyik új üdvöskéje, Alexandru Cicaldau, a középen magasodó, nemrég még balhéjáról híres Marcao pedig a hálóba fejelt. A védő botrányhősből valódi hőssé vált, Marc André ter Stegennek esélye sem volt.

Négy percig tartott a nagy öröm, ugyanis jött Pedri, aki egyre inkább rászolgál arra, hogy a Barcelona új karmesterének nevezzük. A még mindig szemtelenül fiatal srác olyan gólt rúgott, amit a Barca drukkerei korábban Lionel Messitől szokhattak meg. Ferrán Torres remek labdával ugratta ki a tizenhatoson belül egyedül maradt Pedrit, aki csinált egy lövőcselt, majd még egyet (mindkettőre elvetődött egy védő), aztán higgadtan, jobb lábbal belsőzött a kapuba.

A szünet előtt még egy lehetősége maradt a Barcának arra, hogy gólt szerezzen, Adama Traoré beívelését Pierre-Emerick Aubameyang fejese a felsőkapufáról az alapvonalon túlra pattant.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A gaboninak rögtön esélye támadt javítani, a második félidőben pedig azonnal hálóba is talált. Pena kétszer is nagy bravúrral védett, előbb Sergio Busquets, majd Pedri lövését tolta ki, harmadszorra pedig úgy tűnt, Frenkie de Jong fog próbálkozni. A holland azonban nem kapura, hanem Aubameyang elé fejelt, a csatárnak pedig mindösszesen az üres kapuba kellett továbbítani.

A Galata amúgy sem arról volt híres, hogy sokszor jutott el ter Stegen kapujáig, nem is sikerült az egyenlítés. A 60. percben Patrick van Aanholt révén közel jártak a második góljukhoz, ám a távoli kísérlet végül fölé ment.

A Barcelona nagyszerű héten van túl, bejutottak a legjobb nyolc közé az Európa-ligában, tegnap pedig kiütötték a Real Madridot, annak saját közönsége előtt. Arról a mérkőzésről külön írni fogunk, de nem állunk meg pusztán egy sima összefoglalónál, pár pontban összeszedjük, mi lehetett az oka, hogy ennyire simán nyertek a gránátvörös-kékek?

Crvena zvezda – Glasgow Rangers: 2-1

G.: Ivanic, El Fardou Ben ill. Kent

Továbbjutott a Glasgow Rangers 4-2-es összesítéssel

A meccs, ami majdnem jött. Ami tényleg az utolsó másodpercben ment el. Döntetlen eredményt fogadtunk meg, és tényleg az utolsó percig jól álltunk. Ekkor egy teljesen felesleges szabálytalanság miatt elbuktunk. De nem bukott el a Rangers, amely újabb ellenfelet pipálhatott ki, és már a legjobb nyolc között vannak.

A kezdőcsapatok:

Crvena zvezda:

Borjan – Erakovic, Dragovic, Rodic – Piccini, Kanga, Sanogo, Ivanic, Katai – Omoijuanfo – Pavkov

Glasgow Rangers:

McGregor – Tavernier, Goldson, Balogun, Bassey – Jack, Lundstram, Kamara – Aribo, Morelos, Kent

Az első mérkőzést a Glasgow Rangers nyomta meg nagyon, hiszen a 20. percben már 2-0-ra vezettek (miközben amúgy a Red Star is kétszer betalált, csak azokat nem adták meg), most pedig a szerbek kezdtek bele keményen a meccsbe. Sok esélyt nem adtak nekik, de a játékosok mentalitását látva ők elhitték, hogy le tudják dolgozni ezt a háromgólos hátrányt. A 10. percben jártunk, amikor megrúgták a hazaiak az első góljukat, egy kisszöglet után Kanga adhatott be, a labda mindenki feje fölött átszállt, Mirko Ivanic mellel átvette a játékszert, majd estében a hálóba lőtt.

Ezzel meg is adta az alaphangot a találkozónak. Ivanic egyébként nagyon nagy kedvvel játszott ezen a mérkőzésen, több gólt is rúghatott volna.

Például két perccel a gólját követően, amikor egy kiugratással rohant kapura egy védővel a nyakán, lőni is tudott, de McGregor ezúttal ott volt és hárított.

Ezután kissé csendesebb lett a mérkőzés, a Glasgow Rangers rendezte a sorokat, és így a védelmük nem volt átjáróház.

A következő helyzetre a 45. percben került sor, ekkor a Valenciától megszerzett Cristian Piccini cselezett befelé a jobboldalról, a tizenhatos sarkára érve pedig ballal kapura bombázott. A vetődő McGregor szögletre tudta ütni az erős labdát.

A Rangers az egész mérkőzésen defenzív volt, a szerb csapat kétszer annyit próbálkozott, mint ők. A helyzetkihasználásra viszont nem lehetett panasza a skót együttesnek, az 56. percben sikerült egyenlíteni. Ekkor Ryan Kent a saját térfeléről indult meg, egy szép kényszerítőt követően mindenkit lerázott magáról, majd kapura lőtt. Az elé vetődő Dragovic lábán felpattant a játékszer, ezzel csapta be Borjant, 1-1.

Tíz perccel később Mirko Ivanic kihagyott még egy ziccert, aztán fejjel veszélyeztetett, de ismét McGregor állta az útját.

Még a százszázalékos ziccerek is kimaradtak, Kanga távoli lövését McGregor oldalra ütötte, El Fardou Ben kapta a kipattanót, a fekvő McGregor mellett kapura lőtt, de olyan finoman, hogy a veterán portás még odavetődött, és ezt is kifogta…

Már dörzsöltük a tenyerünk, hogy megvan a meccs, amikor a 91. percben Filippo Falcot Glen Kamara taposta meg. Tizenegyes. Amit El Fardou Ben berúgott, és bár ez a gól továbbjutást nem eredményezett, azt igen, hogy a hazai szurkolók győzelemmel búcsúzhattak el az Európa-ligától.

Hamarosan érkezünk újabb két mérkőzéssel!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső