Európa-liga Összefoglaló: 03.17. – II. rész

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 március 21.

Három meccset megnéztünk, hátra van még négy. Először a Bayer Leverkusen és az Atalanta meccsét vesszük át, majd következik az Eintracht Frankfurt – Real Betis mérkőzés. Gólokból ezeken a meccseken sok nem született, és az odavágók után egyik hátrányban levő csapat sem tudott fordítani, mondhatni, papírforma eredmény született a továbbjutás szempontjából.

Bayer Leverkusen – Atalanta: 0-1

G.: Boga

Továbbjutott az Atalanta 4-2-es összesítéssel

Számtalan lehetősége lett volna a Bayer Leverkusennek kapuba találni, de még a legnagyobb ziccereik is kimaradtak. Van az úgy, hogy semmi nem akar bemenni. Csak emiatt buktuk a fogadásunkat, azt mondtuk, hogy mindkét csapat gólt fog szerezni. Mondjuk, ha a hazaiak gólt szereznek bármikor a mérkőzés folyamán, egyáltalán nem biztos, hogy az Atalanta betalált volna a végén… A lényeg: A fociban nincs „ha”, ha bukunk, azt férfiasan el kell viselni.

A kezdőcsapatok:

Bayer Leverkusen:

Hradecky, Fosu-Mensah, Tah, Tapsoba, Hincapié – Aranguiz – Palacios, Demirbay – Diaby, Adli, Bakker

Atalanta:

Musso – Tolói, Demiral, Palomino – Hateboer, de Roon, Freuler, Zappacosta – Koopmeiners – Malinovsky, Muriel

Rengeteg hiányzót kellett nélkülöznie mindkét csapatnak, a sérültekből egy nagyon pofás kis csapatot lehetett volna csinálni. Hazai oldalon nem volt Patrick Schick és Florian Wirtz, Jérémie Frimpong szintén kiesett, ahogy Julian Baumgartlinger és Andrey Lunev is. A másik oldalon Josip Ilicic és Duván Zapata volt a két legnagyobb hiányzó. Voltak, akik aztán végül tudták vállalni a játékot a vendégeknél, de alapvetően Gasperini nem változtatott az odavágón szerepeltetettekhez képest.

A hazaiaknál azért akadtak gondok, emiatt Gerardo Seoane húzott egy meglepőt, és Mitchel Bakkert feltolta lényegében csatárnak. És a PSG-től szerződtetett játékos a nyolcadik percben majdnem gólpasszt adott. Egy támadás során szlalomozott át a védőkön, majd Moussa Diabyhoz passzolt, aki nagy ziccerben középre lőtt, így Musso simán védeni tudott.

A 35. percből tudjuk kiemelni a következő lehetőséget, az első meccsen két gólt és egy gólpasszt jegyző Luis Muriel kapott nagy labdát Teun Koopmeinerstől, ám kisodródott, így végül az amúgy gyengécske lövést a védők megállították, szöglet lett belőle.

Nem volt egy jó meccs, nagy volt az iram, de helyzeteket szinte alig láthattunk. A fordulás után viszont rögtön volt egy nagy ziccer, megint Moussa Diaby ugrott ki, egy az egyben mehetett a kapura, lövése azonban megint nem sikerült a legjobban, Musso ezt is védeni tudta.

A 70. percben Robert Andrich is megpróbálta bevenni az Atalanta kapuját, 16 méteres lövését szintén Musso hárította.

Egyre bátrabbá váltak a németek, hiszen lőtt gól nélkül ők mindenképp kiestek. Emiatt a védelmet egyre feljebb tolták, gyakorlatilag mindenki az ellenfél térfelén tartózkodott. És az Atalanta a hosszabbításban ezt ki is tudta használni. Télen érkezett meg a csapathoz Jérémie Boga a Sassuolótól, Gasperini csereként küldte pályára, és az elefántcsontparti megmutatta, hogy miért kellene több lehetőséget kapnia. A támadó saját térfelén kapott labdát, majd megindult Hradecky felé. Hiába volt ott négy német védő is, Boga lerázott mindenkit, majd okosan a hálóba emelt, 0-1.

Ezzel a mérkőzés el is dőlt, az Atalanta két győzelemmel verte ki a Bayer Leverkusent.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Eintracht Frankfurt – Real Betis: 1-1

G.: G. Rodriguez (ög) ill. B. Iglesias

Továbbjutott az Eintracht Frankfurt 3-2-es összesítéssel

Lényegében bejött, amit mondtunk, mégsem ér ez győzelmet. Azt mondtuk, hogy mindkét csapat gólt fog szerezni, azonban veszítettünk, mert a németek a hosszabbításban találtak be, ami meg már ugye nem számít. A Real Betis drámai körülmények között mentett hosszabbításra, majd még inkább drámai körülmények között esett ki.

A kezdőcsapatok:

Eintracht Frankfurt:

Trapp – Tuta, Hinteregger, N’Dicka – Knauff, Jakic, Sow, Kostic – Lundström, Kamada – Borre

Real Betis:

Bravo – Sabaly, Pezzella, Bartra, Miranda – Rodriguez, Canales – Joaquin, Fekir, Ruibal – Willian José

Könnyebb helyzetben is lehetett volna az Eintracht Frankfurt, amely Sevillában aratott 2-1-es győzelmet. Rafael Borre révén háromra növelhették volna az előnyüket, a kolumbiai viszont nem tudta értékesíteni a tizenegyest, amit a meccs legjobbja, Jesper Lindström harcolt ki.

A visszavágón így is esélyesként léphettek pályára, a Real Betis ugyanis kezd kifulladni.

A 14. percben születhetett volna meg az első gól, ezt pedig a Frankfurt lőhette volna. Volna, mert Ansgar Knauff ziccerben csak a felsőlécet tudta eltalálni.

Az első játékrészben a Betis többet birtokolta a labdát, azonban kapura veszélytelenek voltak. Három próbálkozásuk volt, kaput egyik sem talált. A Frankfurt viszont többször is próbára tette Claudio Bravót, gólt viszont ők sem tudtak elérni.

A fordulást követően már egy sokkal magabiztosabb, bátrabb Betis lépett pályára. Nem csoda, a 0-0 a Frankfurtnak kedvezett.

A 65. percben közel járt az első góljához a zöld-fehér csapat, Nabil Fekir jobboldali beadását a csereként pályára lépő Juanmi bólintotta rá a kapura, Kevin Trapp nagy védést mutatott be. Egyébként Manuel Pellegrini nem keveset kockáztatott a szünetben, lekapta Mirandát, a balbekket a pályáról, felküldte Juanmit, Aitor Ruibal pedig visszament Miranda helyére. Ezáltalán szerkezetileg nem változtatott, mégis, két támadó játékos volt a balszélen.

Már az elmúlt bajnokin betaláló Borja Iglesias is be lett küldve, és ő lett végül a nyerőember. Egy baloldali akció végén Fekir adott középre, Iglesias megelőzte az emberét, és lábbal a kapuba továbbított.

Jöhetett a hosszabbítás, amelyet túlzás nélkül mindkét csapat megnyerhetett volna. A 109. percben egy megpattanó lövés után Borja Iglesias került ismét helyzetbe, kicsit túlfutott a labdán a támadó, így érdekesen tudta csak kapura fejelni. Ami hiába volt üres, a kapufa segítő kezet nyújtott Trappnak.

És ahogy mondtam, a vége is drámai lett ennek a meccsnek. A 120. percben Guido Rodriguez lerántásért kapott egy sárga lapot, az Eintracht Frankfurt pedig egy szabadrúgást. A beívelt labdára Martin Hinteregger jól érkezett, végül azonban nem róla, hanem Rodriguezről szédült kapuba a labda. Volt egy kis ijedtség, hogy szabályos körülmények között született-e a gól, végül a játékvezető a középkezdést rendelte el.

A Frankfurt a következő körre is spanyol ellenfelet kapott, amely egy kicsit más szinten játszik mostanság, mint Oliver Glasner együttese…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső