Évértékelő: Bundesliga 2022/2023 – Az Álomcsapat

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2023 július 13.

Már csak egy rész van hátra, holnap – vagy a jövő héten – pedig az angol Premier League következik, és magunk mögött hagyjuk az előző idényt.

Összeállítottuk a Bundesliga legjobb tizenegyét, ami egyébként – érdekes módon – nagyon hasonlít a hivatalos álomtizenegyre. Azért itt is voltak viták, de talán nem annyi, mint a többi bajnokságnál. Nézzük, kik lettek a legjobbak!

Kapus

Fredrik Rönnow

Voltak, akik Sommert szerették volna itt látni, aki féltávnál igazolt a Bayern Münchenhez, és feledtette el Manuel Neuer sérülését, voltak, akik szerint Gregor Kobel volt a legjobb. Végül aztán az Union Berlin kapusa, Fredrik Rönnow kapta a legtöbb szavazatot.

A negyedik helyen végző csapat rutinos kapusa mindent megtett azért, hogy itt szerepeljen, ebben a szezonban összesen 13 olyan meccs volt, amin nem kapott gólt, és holtversenyben a fővárosi együttes kapta a legkevesebb gólt, szám szerint 38-at.

Az ő felemelkedése azért is hatalmas szó, mert tavaly még csak második számú kapusnak számított, de idén Urs Fischer megadta neki a lehetőséget, és ezzel élni is tudott.

Védők

Jeremie Frimpong

Jeremie Frimpong olyan gyors, akár a szélvész, nincs olyan pontja a pályának, ahol ő ne bukkanna fel. Bejárja az egész jobb oldalt, és főszerepet játszott abban, hogy a Bayer Leverkusen a szezon közben magára talált. Elképesztő, de 36 km/h-s végsebességre képes, ezzel a leggyorsabbak között van az egész ligában.

Az sem véletlen, hogy nagycsapatok csábítják, legutóbb a Manchester United érdeklődéséről lehetett hallani, de Xabi Alonso csak nagyon sok pénzért cserébe válna meg tőle.

Mathias Ginter

Mathias Ginter idén csatlakozott – újra – a Freiburg együtteséhez, és kulcsszerepet játszott abban, hogy az együttes története során a legtöbb pontot szerezze a Bundesligában. A Freiburg végül az ötödik helyen zárt, nem sokkal maradtak le a Bajnokok Ligájáról.

Ginter minden egyes mérkőzésen kezdőként lépett pályára, és minden egyes mérkőzést végig is játszott. Elképesztő teljesítmény.

Nico Schlotterbeck

Nico Schlotterbeck is nemrég csatlakozott a Borussia Dortmund csapatához, de már ő is kirobbanthatatlan. Nem csak Edin Terzic bízik benne, de a társak és a szurkolók is. Schlotterbeck hivatalosan is a Bundesliga legjobban teljesítő védője lett, 66 százalékban nyerte meg a párharcait, ekkora számot senki nem tudott elérni.

Nem mellesleg az ellenfelekre is veszélyt jelentett, négy gólpasszt adott és négy gólt szerzett belső védő létére.

Alphonso Davies

A kanadai Alphonso Davies rendkívül sokoldalú játékos, a Bayern Münchenben általában balhátvédként számítanak rá, de a kanadai válogatottban nem ritka, hogy szélsőként vagy csatárként vetik be. Teljesen mindegy, hol játszik, mindenhol klasszis teljesítményt nyújt. Ezen a listán ő a leggyorsabb játékos, noha itt van Jeremie Frimpong is a maga 36 km/h-jával. Davies még ezt is túlszárnyalja…

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Középpályások

Christopher Nkunku

Egy kicsit csalunk, ugyanis Nkunku jóindulattal lehet csak középpályásnak nevezni, de ennyi szabadság már hadd járjon nekünk is.

A középpálya jobboldalán helyeztük őt el, de tény és való, hogy ékként és árnyékékként is hasznosabb teljesítményre képes. Csúnya lett volna, ha a Bundesliga ezüstcipősét nem nevezzük a legjobbak közé. Nkunkunak ráadásul ez a mennyiség úgy sikerült, hogy a szezon egy részében nem is játszhatott sérülés miatt, 13 mérkőzést hagyott ki.

Joshua Kimmich

A Bayern szíve és lelke a középpályás, aki már nem csak Németországban számít klasszis játékosnak, de az egész világon tudják, ki ő. Kimmichre Xavi vetette ki a hálóját, bár most eléggé úgy tűnik, abból a transzferből nem lesz semmi.

A középpályás mostani idénye nem volt annyira felejthetetlen, de azért még így is poszttársai fölé tudott nőni. A középpálya motorja, aki a védekezésből épp annyira kiveszi a részét, mint a gólszerzésből vagy a játékszervezésből. Például idén nem volt olyan játékos, aki több labdát juttatott volna a tizenhatoson belülre, mint Kimmich.

Jude Bellingham

Őt választottuk meg az év legjobbjának, szóval egyértelmű volt, hogy itt lesz a legjobb csapatban is. Jude Bellingham fiatal kora ellenére vezéregyéniség, anno még mindenki csak mosolygott, mikor a Dortmund 40 millió eurót fizetett érte, de most már mindenki érti, hogy miért. És azon már senki nem lepődik meg, hogy most 103 millió euróért váltott klubot.

Bellingham az ezüstérmet szerző Dortmund legjobbja volt, góljaival, gólpasszaival és mezőnymunkájával kitűnt az egész Bundesligából.

Jamal Musiala

Ha Jamal Musiala csak az utolsó fordulóban történtek miatt kerülne be a csapatba, akkor sem szólnánk semmi rosszat. A fiatal szélső volt az, akinek találata eldöntötte a bajnoki cím sorsát a Köln ellen. Persze ennél azért sokkal többet tett le az asztalra, például elért egy dupla-duplát, tizenkét gólig jutott és tíz gólpasszt adott. És ő is mocskosul fiatal, még csak 20 éves…

Támadók

Niklas Füllkrug

Naná, hogy itt van a gólkirály. Niklas Füllkrug mesés idényen van túl. Csapatával kiharcolták a bennmaradást, Füllkrug gólkirály lett, nem mellesleg pedig most már ő számít a német válogatott első számú csatárának.

Az általa szerzett 16 gól azért is különösen nagy szó, mert mindezt a Werder Bremen, egy újonc színeiben szerezte. Nagyon össze kell szednie magát a Brémának, ha meg szeretnék őt tartani a nyáron…

Randal Kolo Muani

És össze kell magát szedni a Frankfurtnak is, ha Randal Kolo Muanit maguknál akarják tudni. A francia csatár anno csendesen, nem túl drágán érkezett a Nantes együttesétől, de nagyon hamar beverekedte magát a kezdőbe. Ehhez kellett az ő teljesítménye, no meg az is, hogy vetélytársa, Rafael Borre ne tegye túl magasra a lécet. Oliver Glasner a szezon jelentős részében Kolo Muaniban bízott, aki tizenöt gólig jutott, és olyan csapatok érdeklődését keltette fel, mint a Manchester United vagy a Paris Saint-Germain.

Ez lett volna a mi álomcsapatunk a tavalyi Bundesliga-szezon alapján.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső