Évértékelő: EFL Championship 2022/2023 – Az Álomcsapat

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2023 július 04.

Végéhez ért a Championship-összefoglalónk, a negyedik részben már csak a legjobb tizenegyet szerettük volna bemutatni nektek. A lista magját nem mi állítottuk össze, hanem a Whoscored statisztikáit hívtuk segítségül. De – merthogy a számok nem minden esetben mutatják a valóságot – egy helyen kénytelenek voltunk eltérni az ő általuk kiadott álomcsapattól. Lássuk, kik kerültek be a legjobb tizenegybe:

Kapus

Viktor Johansson (Rotherham)

A Rotherham csapata minden bizonnyal kiesett volna Viktor Johansson nélkül. A svéd kapus – aki egyébként már svéd válogatottnak is mondhatja magát – mutatta be a legtöbb védést az idei szezonban, összesen 158-szor állította meg a gólra törő támadókat. Mellette 13-szor hozta le a meccsét kapott gól nélkül, ami szintén egy hatalmas szám, tekintve, hogy egy kiesőjelölt csapatban véd a 24 éves játékos.

Védők

Trai Hume (Sunderland)

Hume is sokat segített csapatának a céljai elérésében. A hátvéd megállja a helyét a védelem jobboldalán és középen is, odaadásával, munkabírásával pedig azonnal a szurkolók kedvencévé vált. Meccsenként átlagosan 2,7 szerelést mutatott be, amivel a legjobbak között van.

Tom Lockyer (Luton)

Tom Lockyer volt a Luton lelke ebben az idényben. A walesi belső védőnek is köszönhetően a Luton kapta a szezonban a második legkevesebb gólt, Lockyer pedig nem csak lábbal végzett remek munkát, de fejjel is, összesen 110 alkalommal tisztázott a buksijával. Bízunk abban, hogy láthatjuk még őt a pályán, a Coventry elleni döntőben ugyanis összeesett, kórházba szállították, de nem sokkal később már ő maga jelentkezett be, megosztani a szurkolókkal, hogy minden rendben.

Anel Ahmedhodzic (Sheffield United)

A Blades védője nem csak saját csapatában számít meghatározó játékosnak, hanem a bosnyák válogatottban is. A Sheffield a Malmötől vásárolta meg, és azonnal alapemberré vált a feljutásra vágyó együttesben. Ahmedhodzic mindkét kapu előtt remek munkát tett le az asztalra, stabil védekezése mellett hat gólt is szerzett, ami egy védőtől nagyszerű teljesítmény.

Ryan Manning (Swansea)

Bár a Swansea csak a szezon utolsó negyedére szedte össze magát, volt néhány játékosuk, akik az egész idényben jól játszottak. Közéjük tartozik – sőt közülük kiemelkedik – Ryan Manning, a balbekk, akinél több kulcspasszt senki nem adott a Championshipben. Emellett 10 gólpasszt adott, ami a harmadik legtöbb a másodosztályban. Teljesen megérdemelten van itt a 26 esztendős védő.

Középpályások

Amad Diallo (Sunderland)

Amad Diallot a Manchester United adta kölcsön a Sunderlandnek azért, hogy több játéklehetőséghez jusson és képes legyen a fejlődésre. Ennél elégedettebbek nem is lehetnek az Old Traffordon, hiszen a szenegáli játékos nagyon jó idényt futott. Nélküle a Sunderland biztosan nem ért volna be hatodikként a célba, 13 góllal és 3 gólpasszal vétette észre magát. Ahhoz képest, hogy a 46 meccsből csak 27-en szerepelt kezdőként, az övé volt az egyik legtöbb sikeres csel, 62-szer bolondította meg az ellenfeleit.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Josh Brownhill (Burnley)

Nem véletlenül került az EFL Awards jelöltjei közé, Josh Brownhill valóban nagyon jó szezont futott. A Burnley karmestereként hét góllal és nyolc gólpasszal járult hozzá a csapat bajnoki címéhez.

Oliver Norwood (Sheffield United)

Oliver Norwood inkább a védekezésből vette ki a részét a középpályán. Öt találatot jegyzett, ám 82 kulcspasszt is kiosztott. De nem emiatt szerepel itt, ezen a listán, hanem azért, mert 177 alkalommal szerzett labdát a középpályán, ami a második legmagasabb szám a Championshipben.

Joao Pedro (Watford)

A szezon egyik masszív csalódása volt a Watford együttese, melytől azt várták, hogy a kiesés után azonnal jusson vissza a Premier League-be, ehelyett csak a középmezőnyben végeztek, és ismét úgy váltogatták a menedzsereiket, mint más az alsóját.

Joao Pedro azon kevés játékos közé tartozott, aki mindent megtett a csapat jó szerepléséért, konkrétan a Whoscorednál az övé volt a legmagasabb átlag (7,42).

A 11 bajnoki gólja, valamint a 116 sikeres csele felkeltette a Brighton csapatának érdeklődését is, Roberto De Zerbiék 35 millió euróért meg is vették a brazil szélsőt.

Támadók

Chuba Akpom (Middlesbrough)

Egyértelmű, hogy Chuba Akpomnak ebben a csapatban van a helye. A világutazó 27 éves csatár nagyon sokáig nem találta meg a helyét, egyetlen csapatban sem tudott kiemelkedőt nyújtani, de az idei az ő szezonja volt. 28 találattal lett gólkirály, közben pedig csapata is bekerült a rájátszásba.

Viktor Gyökeres (Coventry)

Ez az egyetlen változás a Whoscored csapatához képest. A számok alapján ugyanis Iliyan Ndiaye, a Sheffield támadója került volna be, de egy 21 góllal és 10 gólpasszal rendelkező támadót vétek lenne kihagyni a csapatból.

Gyökeresről a korábbi cikkünkben már ejtettünk szót, a támadó minden bizonnyal távozik, és egyesek már azt is tudni vélik, hogy a Sporting CP-ben fog szerepelni.

Ez lett volna az EFL Championship álomcsapata a 2022/2023-as idényben. Mostantól kezdve jönnek még ilyen összefoglalók, legközelebb a Serie A küzdelmeire nézünk majd tüzetesebben vissza.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső