Évértékelő: LaLiga 2022/2023 – I. Rész

Olvasd el 4 perc alatt szerző Bartos László 2023 július 12.

A múlt héten belevágtunk már az általunk követett bajnokságok összefoglalásába, és ezt ezen a héten folytatjuk. Ma a spanyol bajnokság, vagyis a LaLiga legutóbbi szezonja kerül a középpontba. Ahogy megszokhattátok, végig fogunk menni a bajnoktól a kiesőkön át mindenen, szóba kerül a legjobb játékos, a legjobb edző, és felsorolni is hosszú lenne, hogy mennyi minden. Négy rész, ahogy a múltkor is, kezdjünk is neki az összefoglalásnak!

Bajnok

A spanyol bajnokság – ahogy azt a legtöbben tudjátok – kétpólusú, amelybe néha bele tud szólni egy harmadik fél is. Ám az igazi küzdelem általában a Real Madrid és az FC Barcelona között van. A szezon előtt egyértelműnek tűnt, hogy az újjáépülő, anyagi gondokkal küzdő Barca nem tudja majd felvenni a versenyt a bajnokság – és a Bajnokok Ligája – címvédőjével, ám Xavi (ahogy lehetett) rendet rakott a Camp Nou öltözőjében.

A Barcelona tíz pontot vert az ősi riválisra, az egész szezonban mindössze húsz gólt kapott, ők rúgták a második legtöbb találatot. Nyerni tudtak a Real Madrid ellen többször is, a bajnokságban, egyszer a kupában és egyszer a Szuperkupa döntőjében is. Épül a jövő Barcelonája, és jobb embert nem is találhattak volna a vezetésre, mint a klub korábbi játékosát, Xavit.

Dobogósok

A második helyen tehát a Real Madrid végzett, ahol azért bőven voltak gondok. A szurkolók egyáltalán nem voltak elégedettek a játékoskeret alakulásával, mindenki Viniciustól és Benzemától várta a csodát, de ők nem tudták azt a kiemelkedő teljesítményt nyújtani, mint amit az azt megelőző évben. A Real Madrid négy közé jutott a Bajnokok Ligájában (a későbbi győztes Manchester Cityvel szemben estek ki), döntőbe jutottak a Szuperkupában (a Barca verte őket a döntőben), és megnyerték a Spanyol Kupát (az Osasuna elleni fináléban). Összességében tehát nem volt ez egy teljes mértékben csalódást keltő idény.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A harmadik az Atletico Madrid csapata lett, akik idén nem tudtak beleszólni a bajnoki címbe, viszont az ezüstérmet így is majdnem megszerezték. Több meccslabdájuk is volt, de ezekkel soha nem tudtak élni. Diego Simone együttese egy ponttal maradt le a Real Madridtól. Náluk több volt a csalódás, a BL-ben már a csoportkörből kizúgtak, hamar jött a búcsú a kupában is.

Nemzetközi kupaindulók

Az említett három csapaton kívül jövőre még a Real Sociedad indulhat a Bajnokok Ligájában, ők értek oda a negyedik helyre.

Az ötödik a Villarreal lett, akik mélyről indulva jutottak el az EL-be. Kéz a kézben mennek majd a Real Betis együttesével, akik a hatodik helyen végeztek.

A hetedik pedig az Osasuna együttese lett, akik már a korábbi idényekben is megmutatták, hogy korrekt, masszív csapattá váltak. Idén egy kupaezüst lett a jutalmuk, valamint a lehetőség, hogy megmutassák magukat az Európa-konferencialigában.

És a végére ne felejtsük el a Sevilla együttesét sem, akik ugyan csak a 12.-ek lettek a bajnokságban, mégis a Bajnokok Ligájában találkozhatunk velük. Azért, mert meg tudták nyerni az Európa-ligát, most már hatodik alkalommal.

Kiesők

Három csapat hagyta el a LaLigát ebben az idényben is, ahogy tavaly meg azelőtt meg azelőtt. Nagy meglepetés nem volt, dráma viszont annál inkább. Az utolsó pár fordulóban még nyolc csapat versengett, hogy elkerülje a kiesést, végül aztán az Elche, az Espanyol és a Valladolid búcúsztak. A kiesés leginkább Ronaldo klubjának fájhat, hiszen ők egy utolsó fordulós győzelemmel bent maradtak volna, de a Getafe csapatát nem sikerült legyőzniük.

Hamarosan folytatjuk tovább a spanyol bajnokság 2022/23-as idényének összefoglalását!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső