Évértékelő: LaLiga 2022/2023 – II. Rész

Olvasd el 4 perc alatt szerző Bartos László 2023 július 12.

Jöjjön a folytatás, melyben a spanyol élvonal legutóbbi idényét igyekszünk összefoglalni. Az előző részben már felelevenítettük, ki lett a bajnok, kik a dobogósok, kik indulhatnak a nemzetközi porondon, és kik estek ki a másodosztályba.

A mostani részben megválasztjuk a szezon meglepetéscsapatát, valamint azt, amelyik kínos perceket okozott magának és a szurkolóinak egyaránt, vagyis a szezon csalódását. Emellett egy nagyon picit megnézzük azt is, kik jutottak fel a másodosztályból.

Feljutók

Hatalmas küzdelem volt a spanyol másodosztályban a feljutásért, a legnagyobb dráma viszont nem az alapszakaszban, hanem a rájátszásban volt. Innen is két csapat automatikusan felkerül, a harmadik pedig egy osztályozó keretein belül vívja ki az élvonalbeli szereplést. Lássuk, melyik három csapat örülhetett az idény végén!

Granada

A Granada tavaly esett ki az élvonalból, és egyetlen itt töltött szezon után már mehetnek is újra a legjobbak közé. A csapat három ponttal előzte meg a második helyezettet, és a bajnoki cím mellett nekünk még az is feltűnt, ki lett a csapat – és az egész bajnokság – gólkirálya: Myrto Uzuni, aki anno a Ferencvárost hagyta el a spanyol csapat kedvéért. Az albán játékos 23 gólt rúgott, tevékeny részese volt a bajnoki cím megszerzésének.

Las Palmas

A második a Las Palmas együttese lett. A Kanári-szigetekről származó csapat szerencsésnek mondhatja magát, mert csak az utolsó fordulóban sikerült kiharcolni az ezüstérmet. Egy pontra volt szükségük a Deportivo Alavés elleni mérkőzésen, és azt meg is kapták végül, 0-0 lett a meccs. Így hiába érte be őket pontszámban a Levante, a jobb egymás elleni eredményeknek köszönhetően a sárgamezesek kerültek fel. A Levanténak pedig maradt a rájátszás, ahogy a Deportivo Alavésnek is.

Deportivo Alavés

Hatalmas dráma, mint ahogy egy sorral feljebb is írtam, az Alavés csapatának már az alapszakaszban is sikerülhetett volna a feljutás, ám a Las Palmas elleni idegenbeli meccset nem tudták megnyerni. Maradt az osztályozó, ahol előbb az Eibar csapatát verték meg (3-1-es összesítéssel), majd a döntőben a Levante ellen játszottak. Igazán drámai mérkőzés volt, ahol egy 129. percben szerzett gól döntött, Asier Villalibre tizenegyesből rúgta a LaLigába kölcsöncsapatát.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Meglepetéscsapat

Úgy gondolom, nem is lehet kérdés, melyik volt a spanyol bajnokság meglepetéscsapata: a Girona.

A kiscsapat újoncként került fel az élvonalba, mégpedig osztályozó útján. Alapból csak a hatodikak lettek, de a rájátszásban nekik jött ki a lépés. És ha már ott voltak a LaLigában, mindent megtettek azért, hogy fel is figyeljenek rájuk. Michel együttese végig ott volt a felsőházban, és csak az utolsó pár fordulóban jövő mélyrepülés miatt nem kvalifikálták magukat az EKL-be vagy az EL-be. Végül egyébként a 10. helyen futottak a célba, de így is ők érdemlik meg a szezon meglepetéscsapata címet.

Csalódás

Nos, abból több is volt, de úgy kifejezetten csalódást keltő együttes nem igazán. Ide sorolhatnánk az Espanyolt, akik megint kiestek, valamint az Elchét, akikről már a szezon felénél tudtuk, hogy távozni fognak. Ha valamelyik csapat csalódást is okozott, később tudott javítani. Vegyük például a Sevillát, akik két edzőt is elfogyasztottak, mielőtt José Luis Mendilibar rendet tett a Ramón Sánchez Pizjuánban, és végül megnyerték az Európa-ligát.

Beszélhetünk a Valenciáról is, akik pénzügyi gondjaik miatt egyre lejjebb és lejjebb csúsznak, de a kiesést megint elkerülték.

Vagy ott van a Villarreal, akik a gyengébb kezdést követően csak odaértek az ötödik helyre…

Nemsokára érkezünk a harmadik résszel!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső