Hivatalos: Szoboszlai Dominik a Liverpool Játékosa

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2023 július 03.

A múlt héten bombaként robbant a hír, hogy Szoboszlai Dominik a Liverpool játékosa lehet. Fabrizio Romano szellőztette ezt meg először, és az olasz transzferzseni információi helytállónak bizonyultak. Szoboszlai vasárnap hivatalosan is a Liverpool játékosa lett. Régóta nem került magyar játékos ennyire magasra, és kíváncsian várjuk, hogyan tud megbirkózni ezzel a feladattal a magyar válogatott csapatkapitánya.

Nézzük, hogyan jutott el Szoboszlai a Főnix Gold FC-ből az Anfield Roadra!

Az eddigi út

Szoboszlai Dominik Székesfehérváron született 2000. október 25-én. Édesapja már korán kivitte a pályára, és a kis Dominik már akkor nagyon tehetségesnek bizonyult. Először a Videotonban, majd a Főnix Gold FC-ben kezdett futballozni, innen nyolc év után igazolt az MTK-ba. Sokáig nem maradt, mert a Salzburg szemet vetett rá, és a Salzburg, ha valamihez, hát az utánpótláshoz nagyon ért. Első szezonjában a Lieferinget, vagyis a Salzburg fiókcsapatát erősítette, majd felkerült a nagyok közé, és a harmadik szezonja végére betonbiztos kezdőjévé vált az együttesnek.

Innen igazolta le egy másik Red Bullos csapat, az RB Leipzig, és Szoboszlai Dominik már ezzel a transzferrel is a legdrágább magyar lett. Most a saját csúcsát döntötte meg azzal, hogy 70 millió euróért cserébe a Liverpool játékosa lett.

Szoboszlai leigazolása

Minden viszonylag hamar történt. Eszterházy Mátyás csütörtökön utazott a klub képviselőihez, hogy az átigazolásról tárgyaljon, szombaton pedig már orvosi vizsgálaton vett részt a támadó középpályás. A gyorsaságban szerepet vállalt az a tény is, hogy a 70 milliós kivásárlási ár csak június 30-ig volt érvényes, ezért a vörösök is igyekezni akartak.

Szoboszlai a hírek szerint 2028-ig írt alá, és ő lesz a klub 11. magyar játékosa. De csak a 3., aki a Premier League-ben is pályára léphet.

Első nyilatkozatában ezt mondta:

„Hosszúra nyúlt az elmúlt három-négy nap, de a lényeg, hogy végül itt vagyok: igazán boldog vagyok, és alig várom már a kezdést! Egy nagy történelemmel bíró, remek játékosokat, kiváló edzőt felsorakoztató klubról van szó, ahol minden nagyszerű. Úgy éreztem, számomra ez a tökéletes klub ahhoz, hogy megtegyem a következő lépést a karrieremben. A szurkolók, a stadion, tényleg minden körülmény kiváló.”

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nem csak őt szólaltatták meg az átigazolással kapcsolatban, hanem edzőjét, Jürgen Kloppot is:

„Dominik, az első dolog, amit mondhatok, hogy üdvözöllek Liverpoolban. Tudom, mennyire izgatott, hogy itt lehet velünk, ezért fontos, hogy megértse, hogy mi is ugyanolyan izgatottak vagyunk miatta. Egy kicsit már ismerjük Dominikot, mint ellenfelet, mert volt néhány nagyon kemény meccsünk a Red Bull Salzburg ellen, amikor még ott játszott, és szerintem mindenki, aki látta azokat a meccseket, rájött, hogy már akkor is egy nagyon érdekes játékos volt. Biztos vagyok benne, hogy azóta nagyot lépett előre. Lipcsébe költözött, nagyon-nagyon jól teljesített a Bundesligában, játszik a magyar válogatottban, sőt, hihetetlenül fiatalon a nemzeti csapat kapitánya lett.”

„Nem mondok túl sokat a kvalitásairól ebben a szakaszban, kivéve, hogy ezek határozottan olyanok, amelyek remélhetőleg sok örömet okoznak majd, és segítenek nekünk a jó eredmények elérésében is. Nincs azonban semmi nyomás. Dominik még mindig nagyon fiatal játékos. Nagyon sok fejlődési lehetőség áll még előtte, és ez azt jelenti, hogy mindannyiunknak van értelme türelmesnek lenni, és megadni neki az időt és a teret, hogy a tehetségét kibontakoztathassa a csapatunkban.”

Steven Gerrard utódja

Szoboszlai Lipcsében a 17-es mezszámban játszott, Liverpoolban azonban a 8-as mezben fog pályára lépni, amit legutóbb Naby Keita hordott, korábban pedig a csapat egyik meghatározó ikonja, Steven Gerrard. Ezt a számot maga Szoboszlai kérte, mivel nagy kedvence volt a fáradhatatlan középpályás, 15 évesen az ő egyik idézetét tetováltatta magára: „A tehetség isteni áldás, de akarat és alázat nélkül mit sem ér.”

Egy biztos, Szoboszlai nincs híján sem a tehetségnek, sem az akaratnak, sem pedig az alázatnak, ennek köszönhetően pedig a jövő meghatározó Liverpool játékosa lehet. Ez továbbra is csak rajta múlik.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső