Jött a Papírforma – Elődöntőben a Real Madrid és a Manchester City

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 15.

Az embereknek inkább a PSG – Bayern München meccs maradt meg a keddi játéknapról, a Chelsea – Porto egy olyan találkozó volt, amely könnyen felejthető. Ha valamiért megmarad, akkor az Mehdi Taremi csodaollózása. Tegnap este viszont két vérre menő csatát láthattunk, mindkettő komoly érdeklődést váltott ki, és a nézőknek nem okozott csalódást. Annak ellenére, hogy a Liverpool – Real Madrid mérkőzésen nem esett gól, mégis az egyik legjobb találkozó volt, amelyet mostanában láttam.

A másik ágon a Dortmund hazai pályán küzdött a Manchester Cityvel, és bár a németek ráijesztettek az angolokra, a végén Guardioláék örülhettek.

Talán ez a két meccs máshogy alakult volna nézők előtt, hiszen Európa legjobb szurkolótáborai Liverpoolban és Dortmundban találhatók (többek között). Bizonyára bele tudták volna hajszolni az övéiket egy győzelembe… De ezt már sosem tudjuk meg…

Liverpool – Real Madrid: 0-0

Továbbjutott a Real Madrid 3-1-es összesítéssel

A Madridban, az Alfredo Di Stefano stadionban rendezett odavágón egy nagyon szervezett Real Madrid játszott egy nagyon szervezetlen, buta hibákat vétő Liverpool ellen. A királyiak nagyon kíméletlenül használták ki a vörösök hibáit, szinte minden nagyobb bakit góllal büntettek. A vége 3-1 lett, akkor Vinicius Jr. duplázott, mellette pedig Marco Asensio talált a kapuba, míg a Liverpool szépítő találatát Mohamed Szalah jegyezte.

Eljött a visszavágó ideje, és a Madrid egy nagyon nehéz sorozat utolsó állomáshelyére érkezett. Kezdődött az egész a Liverpool elleni hazai BL meccsel, folytatódott egy hétvégi El Clasicoval, és itt, az elődöntő kapujában a lábak és a fejek már egyre fáradtabbak voltak.

Zinedine Zidane helyzete sem irigylésre méltó. Akire az egész csapatot akarta építeni – Eden Hazard – most már második éve bajlódik sérüléssel, ahogy visszatér, valami más probléma merül fel, a védelem foghíjas, hiszen Sergio Ramos az izomsérülését követően elkapta a koronavírust, ahogy Raphael Nadal is. A hab a tortán Lucas Vázquez, a kényszer-jobbhátvéd sérülése volt, ő a Barca elleni meccsen csúszott össze Busquets-szel, és a szezon hátralévő részére ki is dőlt. Ja, és persze majd elfelejtettem Dani Carvajalt, aki már négy alkalommal került partvonalon kívülre.

A középpálya motorja egy 35 éves fickó, bizonyos Luka Modric, aki 20 éveseket megszégyenítő fizikummal rendelkezik, de valódi helyettese nincs… Ez csak pár volt a problémák közül, de Jürgen Klopp pacsira nyújthatja a kezét a francia mester felé, ugyanis hasonló problémákkal küzd.

Sérült védelem, sérült középpályások, folyamatos kényszermegoldások jellemzik a Liverpool idényét, és a címvédőnél még az is óriási problémát okoz, hogy odaérjenek a legjobb négy közé a Premier League-ben. A Realnak pedig esélye van a bajnoki címre…

A kényszer-kényszer-jobbhátvéd ezúttal Fede Valverde lett, úgy tűnik, Zidane nem bízik Alvaro Odriozolában…

Mi előzetesen arra számítottunk, hogy a Pool támadni fog, a Real pedig a gyors szélsőinek köszönhetően majd kontrából lesz veszélyes. Ez nagyjából bejött, de csak nagyjából. A Pool ugyanis nem támadott, hanem mindent egy lapra feltéve ment előre, a középpályássorukat jobban feltolták, és a Modric – Kroos párost már akkor támadták, amikor épphogy hozzájuk került a labda. Ezzel a motort ki is vették a Real Madrid támadásaiból.

Sejthették a madridiak, hogy kemény meccs lesz, Thibaut Courtois már a második percben bravúrt mutatott be Mohamed Szalah lövésénél.

Jellemző volt, hogy a Real Madrid próbálta járatni a labdát, ezzel is fárasztva az ellenfelet, de az angolok csak nem akartak fáradni. A 19. percben egy gyors támadás végén James Milner csavart a bal felső felé, ismét a belga óriás akadályozta meg a gólt. A meccsen nem először, és nem is utoljára.

A habfehéreknek egyetlen komoly helyzete akadt, Karim Benzema lopta le a labdát egy védő lábáról, kapu felé masírozott, pár csel után a középen érkező Viniciusnak akart passzolni, de az Ozan Kabak lábán megpattant és a jobboldali kapufát találta el.

A félidő végére fokozódott a nyomás, előbb Szalah, majd Gini Wijnaldum lőtt fölé ígéretes helyzetből.

A második félidő változást nem hozott, a magához képest gyengén játszó Kroos helyett Odriozola jött, Fede Valverde felment a német helyére, a Liverpoolban pedig jött Jota, Shaqiri, Oxlade-Chamberlain és Thiago, de – ahogy Hajdú B. is mondta – nem a passzokkal volt gond, hanem a befejezéssel. A Real Madrid védelme, Nacho és Militao elképesztő védőmunkát végeztek, és Casemiro is kitett magáért.

Pörgött az idő, és csak nem akart gól születni. Courtois-nak még volt egy-két védése, Mendynek egy-két hajmeresztő passza, aztán a 85. perc körül már a Pool is kezdte elfogadni a tényt: Ki fognak esni a Bajnokok Ligájából.

Nem jellemző a Realra a tökéletes védekezés, de tegnap este mindent beleadtak, ami azért is lenyűgöző, mert a kezdő védőnégyesből hárman nem léphettek pályára.

Az elődöntőben a Real Madrid ismét angol ellenféllel, a Chelsea-vel fog találkozni.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Borussia Dortmund – Manchester City: 1-2

G.: Bellingham ill. Mahrez, Foden

Megszorongatta ellenfelét az odavágón a Borussia Dortmund, és ugyanerre készült a visszavágón is. Jelentem: Sikerült, de ettől még búcsúztak Edin Terzicék a sorozattól.

Guardiola tudott pihentetni a hétvégén, csak négyen maradtak a Leeds elleni kezdőből. Mindig mondom, hogy elképesztően erős kerettel rendelkezik a City, a mostani kezdőbe például nem fért be Joao Cancelo, Gabriel Jesus, Ferrán Torres, Aymeric Laporte és Raheem Sterling sem…

Ami a Dortmund kezdőjét illeti: Nagy meglepetés nem volt, ismét szerepet kapott Ansgar Knauff – Reus és Haaland mellett -, a jobbhátvéd posztján pedig a 21 éves Morey Bauza kapott helyet.

A múlt héten a City kezdett jobban – és szerezte meg korán a vezetést, most meg a Dortmund tett ugyanígy. Gyönyörű góllal szerezték meg a hazaiak a vezetést, a gólszerző pedig a mindössze 17 esztendős Jude Bellingham volt. Erling Haaland a tizenhatoson belül észlelte, hogy nem tud kapura fordulni, így a 16 méterre álló Mahmoud Dahoudhoz passzolt, akinek lövése pattant az ifjú angol elé, ő pedig egy 30 éves rutinjával tekerte a játékszert a bal felsőbe. Ederson ugyan beleért, de csak beljebb segíteni tudta a labdát.

A góltól nem ijedt meg a City, irányították a mérkőzést, és Kevin De Bruyne révén közel jártak az egyenlítéshez: A belga irányító középpályás is a felső sarkot vette célbe a 25. percben, neki azonban nem volt szerencséje, a felsőlécről kipattant a labda.

Gólszerzési lehetőség nem adódott már egyik csapat előtt sem, Del Cerro játékvezető hosszabbítás nélkül küldte pihenni az öltözőbe a fiúkat.

A második félidő elején rögtön megnyugodhattak egy kicsit a manchesteri drukkerek: Egy veszélytelen beadás érkezett a bal oldalról, amit Emre Can, a Dortmund középpályása ki akart fejelni. Ez végül sikerült is neki, csakhogy saját kezére fejelte a labdát, a vendégek játékosai azonnal reklamálni kezdtek. Del Cerro kiment, megnézte az esetet videón, és tizenegyest ítélt.

Furcsa mód nem De Bruyne, hanem Rijad Mahrez állt a labda mögé, és hihetetlen erővel zúdította a labdát a kapuba, Marvin Hitznek esélye sem volt.

Ezt követően a Dortmund egy kicsit megrogyott, de esélyük lett volna hosszabbításra menteni: Mats Hummels fejese kevéssel kerülte el a kaput.

Ahogy az első meccsen, úgy a másodikon is Phil Foden bizonyult a nyerőembernek, ezúttal is ő szerezte a győztes gólt. A 75. percben egy szöglet után 17 méterre kapta meg a labdát az egyik legtehetségesebb angol játékos, átvette – közel s távol egy dortmundi sem volt – és a rövidbe bombázott. Bár a labda erős volt, egy kicsit ebben Marvin Hitz benne volt.

A maradék percek szépen leperegtek, a Manchester City a 2015/2016-os idény után jutott el újra a legjobb négyig.

Meg is volnánk a Bajnokok Ligájával, holnap még jön egy Európa Liga összefoglaló, aztán a sorozatok április végéig egy pici pihenőt tartanak.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső