Kialakult a Legjobb Négy Mezőnye az Európa Ligában Is

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 16.

Tegnap este lejátszották az Európa Liga negyeddöntőinek visszavágóit, és bő másfél órával később ki is derült, mely négy csapat kerül az elődöntőbe. Igazi meglepetés nem született, talán csak az meglepő, hogy az egész eddig stabilan, jól teljesítő meglepetéscsapat, a Slavia Praha egy négyest kapott hazai pályán az Arsenaltól. Félreértés ne essék, az ágyúsok voltak a favoritok, de a londoni egy-egyet követően egy kicsit mindenki másra számított. Ma ennek a találkozónak, és az AS Roma – Ajax mérkőzésnek az összefoglalóját olvashatjátok, hétfőn pedig jön a folytatás a másik két negyeddöntőről.

Slavia Praha – Arsenal: 0-4

G.: Lacazette (2), Pépé, Saka

Továbbjutott az Arsenal 5-1-es összesítéssel

A londoni odavágót követően kezdhetett reménykedni Csehország legjobb csapata. Féken tartották az ágyúsokat, és bár a 86. percben kaptak egy gólt, a hosszabbításba Tomas Holer révén ki tudtak egyenlíteni.

A vendégeknél tudtuk, hogy Martin Ödegaard, David Luiz és Kieran Tierney nem fognak pályára lépni, de aztán jött a hír, hogy Pierre-Emerick Aubameyang sem tud játszani, maláriás lett és kórházban ápolják. Szerencsére azóta jobban van a gaboni.

A támadó szekció feladatait így Alexandre Lacazette, Nicolas Pépé, Bukayo Saka és Emile Smith-Rowe látták el, mögöttük Dani Ceballos és Thomas Partey kaptak szerepet.

És ez egy nagyon sima meccs volt, szabályos kivégzést tartottak a vendégek. Az első negyedórában még a Prága tartotta magát, bátran focizott, ahogy megszokhattuk tőlük, de a 14. percben gólt kaptak. Emile Smith-Rowe egy, a kapufáról kipattanó labdát lőtt a hálóba, ezt viszont még megúszták a hazaiak, ugyanis les miatt nem adták meg a találatot.

De, ami késik, nem múlik – Négy perccel később Nicolas Pépé kapott remek labdát Smith-Rowe-tól, az ötös sarkán még húzott egyet rajta, majd belőtte az Arsenal vezető gólját.

A baj pedig csőstül jött a hazaiaknak: Három perccel később Sakát szabálytalanul állította meg a tizenhatoson belül a csehek védekező középpályása, Jakub Hromada. Ő egy sárgát, az ágyúsok meg tizenegyest kaptak, amit Alexandre Lacazette a bal alsó sarokba gurított, 0-2.

Újabb három perc, újabb gól, ezzel minden esélye elszállt a Slavia Prahának. Ismét Bukayo Saka volt a főszereplő, most a jobboldalon kapott labdát, befelé húzott, majd laposan a bal alsóba lőtt. Ondrej Kolar mozdulni sem tudott a lövésre.

Mikel Arteta a három lőtt gól mellett arra is büszke lehetett, hogy Bernd Lenot a védők megóvták a munkától, egyszer sem kellett a németnek védenie.

Jött a szünet, és a Trpisovsky négyet is cserélt, hogy legalább az eredményt kozmetikázni tudják. Ez nem sikerült, a második félidőben sem volt kaput eltaláló lövése a hazaiaknak.

Sakáék teljesen visszavették, hagyták, hadd focizzon az ellenfél, miközben Arteta is cserélgetni kezdett, pályára léptek azok a játékosok, akiknek mostanában nem sok jut.

Még így is sikerült összehozni egy gólt: A 76. percben Alexandre Lacazette egy szép cselsorozat végén, közelről bombázta be az Arsenal negyedik gólját.

Nagyot ment a Slavia Praha, zsinórban kétszer jutottak el az Európa Liga negyeddöntőjéig, de úgy tűnik, hogy ennél tovább egyelőre nem tudnak jutni. Egyértelmű mérkőzés volt, az Arsenal készülhet az elődöntőre, ahol az ellenfél a Villarreal – Dinamo Zagreb mérkőzés továbbjutója lesz. Na jó, elárulom: A spanyolok jutottak tovább.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

AS Roma – Ajax: 1-1

G.: Dzeko ill. Brobbey

Továbbjutott az AS Roma 3-2-es összesítéssel

Sokkal könnyebb visszavágó is lehetett volna ebből a meccsből, de az Ajax játékosa, Dusan Tadic az első mérkőzésen 1-0-s vezetésnél büntetőt rontott, majd Kjell Scherpen, a fiatal kapuvédő bevédte Lorenzo Pellegrini szabadrúgását, így 2-0 helyett 1-1 volt az állás. Nem beszélve aztán Ibanez góljáról a hajrában, tehát még a döntetlen sem lett meg a hollandoknak.

Ezen a találkozón eléggé biztonsági játékot játszottunk, és csak annyit tippeltünk, hogy mindkét együttes szerez gólt. Ami végül össze is jött legnagyobb örömünkre.

Nem az első félidőben találtak be a csapatok, ott nem született gól. Helyzetek viszont voltak szép mennyiségben.

Lorenzo Pellegrini már az ötödik percben megnyugtathatta volna a római szimpatizánsokat, remek labdát kapott Edin Dzekotól, amivel kapu felé rohamozhatott, ám a védő utolérte. Még így is kapura lőtt, de abban már semmi erő nem volt, így Maarten Stekelenburg – aki felépült a sérüléséből – simán felszedte a labdát.

Öt perccel később Nicolas Tagliafico fejese szállt fölé, aztán Pau Lopez borzolta a kedélyeket egy eladott labdával, az akció végén Davy Klaassen lőhetett (az üres) kapura, de egy védő blokkja megmentette a góltól a hazaiakat.

Jól ment az Ajax, a félidőben még többször kerültek helyzetbe, igaz, egyik alkalommal sem állították a farkasok ibériai hálóőrét nehéz helyzetbe. Mindegyik lövés – legyen szó Tagliafico vagy Dusan Tadic próbálkozásáról – elhalt Lopez kezében.

A félidőben Erik Ten Hag cserélt: A Leipzighez távozó Brian Brobbeyt küldte pályára Antony helyett, az ifjú támadó pedig hamar meghálálta a bizalmat. A 49. percben a szintén csereként pályára lépő Perr Schuurs hosszú indítására startolt rá Brobbey, a kifutó Pau Lopez mellett elegánsan elemelte a labdát, ami így a kapuban kötött ki.

A gól után volt egy kis kakaskodás, Brobbey kérte volna a labdát, Cristante meg nem adta. Ennek lökdösődés lett a vége, a játékvezető ment oda igazságot tenni. Valahol mókás, hogy a közönség hiánya miatt minden egyes szót lehet hallani, és maradjunk annyiban: A focisták sem szentek…

Brobbey azért akart rohanni a labdáért, mert az egy gól kevés volt az Ajaxnak, ez az állás is a rómaiak továbbjutását eredményezte volna.

Az 56. percben újra betaláltak a vendégek, Brobbey lövése és Pau Lopez védése után Dusan Tadic gurította be a kipattanó labdát. Csakhogy a gól előtt úgy szerzett labdát az Ajax, hogy Tagliafico szabálytalankodott Mkhitaryannal szemben, így a videózás után szabadrúgással jött az AS Roma.

Benne volt a pakliban a második vendéggól, de egyre nagyobb lett a feszültség, egyre több volt az alattomos szabálytalanság, több volt a duma, így Taylor bírónak meg kellett fékeznie a játékosokat. Jöttek is a sárga lapok szépen, de nem jött a második vendég találat. Más jött helyette…

Egy római kontra a 71. percben, ahol a hazaiak a saját tizenhatosuktól az ellenfélig 3 passzból jutottak el. Az akció végén a kapitány, Edin Dzeko lőtt a kapuba, ezzel pedig nagyon nagyot lépett előre a Roma. Egy Ajax gól a hosszabbítást jelentette volna, szóval leállni, megnyugodni nem lehetett.

A gól után helyzet már nem volt, nem a labda megszerzésére utaztak a játékosok, hanem egymásra. Még pár sárgát kiosztott Taylor, aztán hármat fújt a sípjába.

Nagyon feszült találkozó volt, az Ajax pedig – mind a két meccs alapján – csak saját magának köszönheti, hogy nem tudott elődöntőbe jutni.

Az AS Roma – Manchester United találkozó felér egy előrehozott döntővel is, de csak az egyikük kap esélyt arra, hogy május 26-án magasba emelje a trófeát.

Túlvagyunk tehát az első részen, és ahogy említettem, hétfőn jön a folytatás.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső