Katar 2022: Játékosok, Akik Máshol Is Játszhattak Volna

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 december 13.

Az idei katari világbajnokságon összesen 832 játékos vett részt. Nem ennyien szerepeltek, de ennyien voltak ott, hiszen minden együttes 26 játékost vitt magával. Közülük 137-en tartoznak abba a szűknek nem mondható csoportba, akik nem abban a válogatottban futballoznak, amely országban születtek. A Transfermarkt alapján készítettünk egy rangsort ezekről a játékosokról, és a tíz legdrágábbat fogjuk most bemutatni.

1.: Kalidou Koulibaly (Szenegál)

A 40 millió fontra becsült belső védő a nyáron csatlakozott Nápolyból a Chelsea együttesébe. A szenegáli labdarúgó-válogatottat erősíti 2015 óta, 68 mérkőzésen léphetett pályára. Az idei VB-n megszerezte az első gólját a csapatban. Érdekesség vele kapcsolatban Franciaországban született szenegáli szülők gyermekeként, és eleinte, utánpótlás-szinten a francia nemzeti mezt húzta magára. Nem tett rossz lóra azzal, hogy Szenegál mellett döntött hiszen tavaly megnyerte az Afrikai Nemzetek Kupáját.

2.: Mateo Kovacic (Horvátország)

Mateo Kovacic szülei a jugoszláv hárorú elől menekültek el Ausztriába, itt született meg a középpályás, aki ma este az elődöntőben is játszani fog. Innentől kezdve szerepelhetett volna a sógorok csapatában is, de már az elején látszott, hogy a Chelsea-ben futballozó játékos a horvátokat fogja választani. Az U14-től kezdve haladt felfelé, Ausztria mezét egyszer sem húzta magára. A felnőttek között 2013-ban debütált. Szintén 40 millió fontra becsülik, vele kapcsolatban érdekes információ lehet, hogy gyerekként Luka Modric volt a példaképe. Modric később csapattársa, valamint gyermekének keresztapja lett.

3.: Matheus Nunes (Porguália)

Matheus Nunes Rio de Janeiroban született, ott is élt 12 éves koráig, amikor a családdal együtt Portugáliába költöztek. Bár a brazil gyökereit nem feledte el, szeretett volna a Selecaoban játszani. Az esélye 2021-ben (amikor már megkapta a portugál állampolgárságot) meg is lett volna rá, Tite háromszor is meghívta a csapatába, ám Nunes mindannyiszor nemet mondott, mivel nem volt beoltva covid ellen, és így visszatérésekor karanténba kellett volna vonulnia. Végül Fernando Santos meggyőzte – Tite talán le is mondott róla -, hogy képviselje a portugálokat, és Luxemburg ellen első alkalommal pályára léphetett. A Transfermarkt 45 millió fontra teszi a Wolverhampton középpályásának értékét.

4.: Jonathan David (Kanada)

Messze sodorta otthonától Jonathan Davidot, aki manapság Franciaországban, a Lille csapatában játszik. Nem is rosszul, több nagycsapat figyelmét is felkeltette. Az biztos, hogy nem segített a karrierje előre mozdításában az, hogy Kanada színeiben egészen gyengén játszott, lőtt gól nélkül utazott haza. David Brooklynban, az Egyesült Államokban született, ám még babakorában Haitira költözött a család, később innen emigráltak Kanadába. David itt nőtt fel, és 2018-ban az Ottawa csapatából került Belgiumba, onnan meg Franciaországba. Jelenleg 50 millióra becsülik az értékét.

2018-ban meghívót kapott az USA utánpótlás-csapatába, de David a klubkarrierjét előtérbe helyezve visszautasította az ajánlatot. Inkább az állhatott a háttérben, hogy a támadó Kanada meghívójára várt. Amit aztán meg is kapott.

5.: Ansu Fati (Spanyolország)

Fati szereplése a VB-n egészen felejthetővé sikeredett, de mostanában egyébként sem szerepel jól a játékos, mióta súlyosan megsérült, csak árnyéka önmagának. Pedig róla azt tartották a Barcánál, ő lehet Lionel Messi utódja. Meg is kapta a 10-es mezt. De eddig túlságosan nagy rá az a szerelés. Fati Bissau-Guineában született, és akkor költöztek Spanyolországba, amikor Fati 6 éves volt. Bátyja kapott szerződést a Sevillától, így az egész család ment Herrerába. Itt már felfigyelt rá a spanyol szövetség. 2019-ben mondott le a bissau-guineai állampolgárságáról, és fogadta el a spanyolt. Az utánpótlásban kétszer játszott, a felnőttek között már hétszer, két gólja van. Hivatalosan 50 millióra taksálják, de a Barca még a triplájáért sem lett volna hajlandó megválni tőle néhány évvel ezelőtt.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

6.: Eduardo Camavinga (Franciaország)

A Real Madrid egyik legnagyobb ígérete még csak 20 esztendős, de már így is megannyi kalandot élt át, értéke pedig egyre csak növekszik, most épp 55 millió fontot ér. Kongói szülők gyermekeként látta meg a napvilágot Angolában, egy menekülttáborban. A szülei az országukban dúló harcok miatt döntöttek a távozás mellett. Camavinga kétéves volt, amikor Franciaországba, Fougeresbe költöztek. A francia állampolgárságot 2019-ben kapta meg, első meghívóját 2020-ban kapta meg, amikor még csak 17 esztendős volt. Ezzel pedig ő lett a valaha volt legfiatalabb játékos René Gerard óta, aki a felnőtt válogatottba kerülhetett.

7.: Sergej Milinkovic-Savic (Szerbia)

Szerbia már a csoportkör után búcsúzott a tornától, noha egyesek azt mondták, ez lehet a csapat nagy lehetősége. Nem az lett. Nehéz elképzelni, de Sergej Milinkovic-Savic, a Lazio és a szerb válogatott meghatározó játékosa könnyen a spanyol nemzeti csapatban is kiköthetett volna. Szülei mindketten ott dolgoztak, édesapja profi futballista, édesanyja pedig prfoi kosárlabda-játékos volt.

A spanyol utánpótlásban soha nem szerepelt, már fiatalabb korában is Szerbia színeiben játszott, végül 2015-ben játszhatott először a felnőttek között. Milinkovic-Savicnak van egy testvére is, Vanja, aki szintén Spanyolországban született, és szintén szerb válogatott lett. Sergejt tartják az egyik legértékesebb szerb játékosnak, 60 millió fontot ér.

8.: Achraf Hakimi (Marokkó)

Egy újabb játékos, aki Spanyolországban köthetett volna ki. A marokkói csapat szárnyal, és ebben főszerep jutott Achraf Hakiminek is, aki manapság a PSG-ben futballozik. Anno Madridban, a spanyol fővárosban született, és hamar bekerült a Real Madrid utánpótlásába. A felnőttek között nem tudott megragadni, Dortmundban vált igazi klasszis szélső hátvéddé. Később játszott az Interben, majd Franciaországba igazolt.

Végigjárta a szamárlétrát a 65 millió fontot érő játékos, eddig összesen 59-szer lépett pályára a felnőttek között, ez idő alatt két ANK-t járt meg, két világbajnokságot, és nem mellesleg, védő létére rúgott 8 gólt.

9.: Alphonso Davies (Kanada)

Daviesnek és családjának is nehéz élete volt. A szülei Libériából menekültek el Ghánába, a polgárháború akkoriban egymillió embert űzött el az otthonából. Alphonso már itt, Buduburamban született, de a helyzet nem lett sokkal jobb. Édesapja később bevallotta, a legnagyobb feladat a tiszta víz és az étel megszerzése volt. A család nem ilyen körülményeket képzelt magának, így öt évvel később ismét útnak indultak, és végül egy humanitárius programnak köszönhetően Edmontonba kerültek. Davies futballozni kezdett, és 15 évesen ő lett az első 2000 január 1. után született futballista, aki a felnőttek között szerepelhetett. Miután 2017-ben megkapta a kanadai állampolgárságot, azonnal meghívták a felnőttek közé, azóta ott szerepel. A Bayern München játékosának értékét 70 millió fontra becsülik, a német csapat anno 8 millióért vásárolta meg őt a Vancouver Whitecapstől.

10.: Raheem Sterling (Anglia)

Ezen a listán Raheem Shaquille Sterling a legértékesebb játékos a maga 80 millió fontjával. Ötéves volt, mikor Jamaikából, Kingstonból Angliába költöztek. Sterling már ott kezdett el futballozni. Így mondhatni, sok köze nincs már Jamaikához, de nem árt megjegyezni, ha anno nem kellett volna az angoloknak, most akár Heimir Hallgrímsson jamaikai kapitány kezei alatt is dolgozhatna.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső