Kuttor Attilát nevezték ki a Vasas új edzőjének

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 június 01.

A 2020/2021-es Merkantil Bank Ligának két toronymagas esélye volt: A Debrecen és a Vasas. Előbbi frissen hullott ki az élvonalból, a szurkolók dühösek voltak, hiszen pár évvel korábban még a Bajnokok Ligájában álltak nekik sorfalat, a Paks elleni mérkőzést követően meg el kellett fogadni a tényt, ebből bizony NB2 lesz.

Nem is viselték a szurkolók könnyen a dolgot, és mezrablásba kezdtek a bajnokit követően… De elkalandoztunk. Az egésszel csak arra akartunk kilyukadni, hogy a cívisváros csapata azonnal, bajnokként tudott visszakerülni az élvonalba, ám a papírforma a Vasas esetén nem jött. Schindler Szabolcs, a Vasas akkori vezetőedzője nem tudta kiharcolni a feljutást, és ez az állásába került.

A sikertelen feljutásról

Hiába volt utána egy hangzatos nyilatkozata, miszerint az NB2-ben ő szerezte a legtöbb pontot (a szezon közben érkezett a Vasashoz, előtte Békéscsabán dolgozott), szám szerint 81-et… De ezzel tulajdonképpen nem ment semmire, az angyalföldiek az utolsó fordulóban már csak abban reménykedhettek, hogy a Gyirmót nem nyer. A kiscsapat már többször kacérkodott a feljutás gondolatával, most egyetlen győzelem választotta el őket ettől. És Schindler korábbi csapata, a Békéscsaba kénytelen volt fejet hajtani előttük az utolsó fordulóban.

Így a Vasas lemaradt a feljutásról, pedig a nyáron olyan játékosokat igazoltak, mint Pekár László, Radó András, Pátkai Máté vagy Otigba Kenneth.

Radó Andrásról tudjuk, hogy remek támadó, az NB1-ben is gólkirályi címig jutott a Zete színeiben, itt viszont nem annyira ment a játék. Schindlernek nem a fenti volt az egyetlen… érdekes nyilatkozata. A szezon végén azt is mondta, hogy az NB1-es játékosoknak nem igazán feküdt az NB2 stílusa, ez is vezethetett ahhoz, hogy még egy szezont a másodosztályban kelljen lehúzni.

Két napja aztán jött is a hír, a tizenharmadik kerület patinás csapata megválik a teljes edzői stábtól, így Schindler Szabolcs mellett Tóth Andrástól, Lippai Józseftől és Gaál Miklóstól is megvált a klub.

Ezzel egyidőben megindultak a találgatások, hogy ki lesz az utód. Szó esett Michael Borisról, aki az elmúlt két évben az MTK trénere volt, Supka Attiláról, aki a Kisvárdát vezette történelme legjobb helyezéséig, valamint Feczkó Tamás, az egykori DVTK trénerrel is tárgyalásokat folytattak.

És ott volt a nevető negyedik: Kuttor Attila.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A befutó

Végül utóbbi lett a befutó, azaz Kuttor Attila, aki a Mezőkövesddel ért el nagyszerű eredményeket mind az NB1-ben, mind a magyar kupában a 2019/2020-as idényben. Idén ősszel nagyon beragadtak a matyóföldiek, így Kuttornak mennie kellett, a szezon hátralévő részében a sárga-kékeket Pintér Attila irányította, „Kutya” pedig állás nélkül volt.

Egészen mostanáig, a mai napon aláírta 1+1 éves szerződését, a célkitűzés pedig természetesen nem más, mint visszajutni az élvonalba.

Kuttor, akinek 29-én volt az 51. születésnapja valóságos szülinapi ajándéknak nevezte a lehetőséget, és megígérte, hogy nagy elánnal fog belevágni a közös munkába. A tulajdonosokról, a körülményekről és a keretről csak jókat tudott mondani, szerinte ennél jobb körülményeket egy edző nem is kívánhat.

Ha továbbra is ilyen ütemben tudnak igazolni az angyalföldiek, akkor idén már nem lehet kérdés, hogy meglesz-e a feljutás.

A Haladás is edzőt vált

Zajlik az élet a másodosztályban, tegnap egy újabb hír látott napvilágot, miszerint Mátyus János, a Haladást az elmúlt másfél évben irányító szakember is távozik a posztjáról. Mátyus egy rengeteg nehézséggel küzdő szombathelyi csapatot vett át 2020-ban, és a másodosztályt akkor félbe is szakították a koronavírus miatt, így Mátyusnak kevés ideje volt a kiesőhelyen álló Halit megmenteni. De megtette, így nem is volt kérdés, hogy az idei szezonban is ő fogja irányítani a szebb napokat is megélt csapatot.

Tegnap teljesen váratlanul jött a hír, a közgyűlés úgy döntött, az edző és a csapat útjai elválnak.

Egyelőre az utód még biztosan nincs meg, de pletykálják, hogy a legutóbb Dorogon edzősködő Németh Szabolcs lehet Mátyus utódja.

Németh Szabolcs számára a szombathelyi közeg nem ismeretlen, hiszen jelen pillanatban is a városban van, az Illés Akadémia munkáját segíti, mint videoelemző.

Mátyus távozásának miértje egyébként nem tisztázott, egy nagyon szűkszavú nyilatkozatban tudatták a szurkolókkal egyáltalán a távozás tényét.

Benne lehet a pakliban az is, hogy az egykori Hali edzőt a győriek is kinézték maguknak, bár ott az infók szerint nem az ő megszerzése élvez prioritást, hanem Klausz Lászlóé, aki Bódog Tamás segítőjeként dolgozott a Budapest Honvédnál.

Mennyi információ, mennyi változás a magyar első és másodosztályú bajnokságokban… És még csak júniust írunk…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső