Elődöntőihez érkezett az U21-es EB – II. rész

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2021 június 01.

Az első részben a Dánia – Németország, illetve a Portugália – Olaszország negyeddöntőket már összefoglaltuk, de még hátra van két mérkőzés, amivel adósaitok vagyunk. Ne is húzzuk az időt, vágjunk bele!

Hollandia – Franciaország: 2-1

G.: Boadu (2) ill. Upamecano

A végső esélyesként tartották számon a francia válogatottat, ám az utazásnak tegnap este vége szakadt. A magyar válogatott egykori csoportellenfele, a holland válogatott állította meg őket, ez volt az egyetlen meccs, ami a rendes játékidőben ért véget.

Itt sem sokon múlt a hosszabbítás, de erről majd később…

Gólból csak egyet láthattak a nézők az első félidőben, de kiegyenlített első negyvenöt percet produkáltak a csapatok. Nem is csoda, hogy vezetett Ripoli együttese, hiszen ilyen kezdőt tudott pályára küldeni, nézzétek csak!

Meslier (Leeds) – Dagba (PSG), Upamecano (RB Leipzig), Konate (RB Leipzig), Maouassa (Rennes) – Tchouameni (Monaco), Soumare (Lille), Aouar (Lyon), Diaby (Bayer Leverkusen), Edouard (Celtic), Ikone (Lille)

Nem semmi kezdő. A gólt a nyáron a Bayern Münchenbe távozó Dayot Upamecano fejelte, Moussa Diaby szögletét bólintotta a kapuba a hórihorgas védő.

A gól után a hollandok átvették a gyeplőt, de kaput nem találtak, a Leeds United portásának semmi teendője nem akadt.

A második félidőre minden megváltozott. Leginkább a hollandok góljainak számára gondolunk, hiszen a nullából előbb egy lett, aztán kettő. Az első találat az 51. percben esett, ekkor Harroui távoli lövését kvázi átvette a leshatáron Myron Boadu, majd a kifutó Meslier-t is érintve a labda a hálóban kötött ki.

Említettük, hogy itt sem sokon múlt a hosszabbítás. És ez valóban így is van. Már nagyban készültek a csapatok a hosszabbításra, a 93. percben jártunk, amikor a hollandok végül begyötörték a győztes gólt, kiütve ezzel azt a francia csapatot, amelynek értékét több mint félmilliárd euróra becsülik.

A hős Myron Boadu volt, aki ezúttal Justin Kluivert centerezését becsúszva kotorta be. Dráma a köbön, kiestek a franciák…

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Spanyolország – Horvátország: 1-1 (hosszabbítás után 2-1)

G.: Javi Puado (2) ill. Ivanusec

A spanyolok nagy nevei közül Brahim Diaz és Fer Nino került pályára, a Villarreal másik üdvöskéje, Yerey Pino, valamint az AS Romában egyre több percet kapó Gonzalo Villar del Fraile csak a kispadon foglalt helyet.

Előzetesen a spanyolokat sokkal, de sokkal esélyesebbnek tartották, ezt az is bizonyítja, hogy a fogadóirodák 1.6 körüli oddsot adtak a La Roja győzelmére.

Ennek ellenére a horvátok nem feltartott kézzel léptek pályára, és ez láthatóan meg is lepte Luis De La Fuente Castillo együttesét.

Az első félidőben 4-4 kapura lövést láthattak a maribori nézők, de egyik miatt sem ugrottak fel a székükből. Emellett feltűnő volt még Ninoék labdabirtoklási fölénye, 61-39% volt ez az első negyvenöt percben.

A második félidőre egyre nagyobb nyomás helyeződött a horvátok vállára, és sokáig nem is bírták azt. Volt itt két nagy helyzet, valamint egy lesgól, de a 66. percben már sem a védők, sem a kapus, sem a partjelző nem menthette meg őket. Bryan Gil középre adott labdáját a csereként beállt Espanyol támadó, Javi Puado tessékelte kapuba.

Yeremy Pino a hajrában kétszer is lezárhatta volna a meccset, de előbb öt méterről lőtt az üres kapu fölé, majd távoli kísérletét védte szépen Semper.

A kimaradt helyzetek pedig ismét megbosszulták magukat. A 94. percben jártunk, amikor Kruashvili játékvezető befújt egy olyan büntetőt a horvátoknak, amit más pályákon, más bírók sárga lappal jutalmaznak műesésért. De nem a georgiai sípmester.

Luka Ivanusec mindenesetre köszönte szépen a tizit, a legvégén kiegyenlítettek a horvátok, jöhetett a hosszabbítás.

Itt a portugál meccshez hasonlóan nem került sor büntetőrúgásokra, ugyanis Javi Puado a 110. percben belőtte a spanyol válogatottat a legjobb négy közé.

Megérdemelten.

Az elődöntőket június 3-án rendezik, majd a döntőt június 6-án. Előzetesen a Sóstói stadiont jelölték ki a fináléra, de ezt később módosították, így Szlovéniában kerül rá sor.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső