Májusban folytatódhat a Serie A és a Bundesliga

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 április 24.

Már több mint másfél hónapja történt, hogy a koronavírus-járvány egy jó nagyot rúgott a világba és az ámokfutása még a mai napig is tart. A négy fal közé szorult embereknek igazi kihívást jelentett ez az időszak, miközben sorra maradtak el a várva várt sportesemények, térdre kényszerült a teljes sportélet. Persze, a futballbarátokat nem lehet csak úgy térdre kényszeríteni, így a mai napig láthatunk belorusz, tádzsik, nicaraguai vagy épp tajvani meccseket, illetve sokszor segített ki bennünket az esport, de legyünk őszinték: Nagyon, de nagyon hiányoznak a top bajnokságok.

A tegnap érkezett hírek így mindenkit felvillanyoztak, tűkön ülve várjuk a fejleményeket. Rengeteg országban döntöttek a bajnokság lezárása mellett, Hollandiában például befejezettnek tekintik a szezont és esélytelennek tartják, hogy szeptember előtt bármilyen mérkőzést is rendezzenek. Nem úgy a németek, olaszok, spanyolok, akik mindenképp a pályán szeretnék befejezni a szezont, szeretnének győztest hirdetni.

Németország

Egy korábbi cikkünkben azon elmélkedtünk, mikor folytatódhatnak egyes bajnokságok. Akkoriban úgy sejtettük, hogy a németek indulhatnak el újra a leghamarabb, hiszen Németország példaértékűen járt el a járvánnyal szemben, és már a hónap végén megpróbálják normalizálni az életet, újraindítani a gazdaságot. Kinyitnak a boltok és az iskolák, persze szigorú feltételek mellett. Ezáltal pedig úgy tűnik, igazunk lesz, hiszen már pedzegetik a futball újraindítását is.

Arról számtalan helyen lehetett olvasni, hogy a vírus gazdaságra gyakorolt hatása sok első és másodosztályú klubot a csőd szélére sodort, így az esetleges újraindítás ezeknek a csapatoknak a túlélésért folytatott küzdelem legfontosabb részévé válik. A fizetéscsökkentések, a négy nagy klub által nyitott segélyalap tűzoltásra elegendő volt, de a szezont ezeknek a csapatoknak muszáj folytatni, hogy életben maradjanak.

A hírek szerint rendkívül szigorú intézkedések mellett és természetesen zárt kapuk mögött lehetne a maradék 11 fordulót megrendezni. A folyamatos tesztelés elengedhetetlen, így ez egyértelmű volt, de az már annál furcsább, hogy a játékosok innentől a mérkőzést követően maguk mossák majd a mezüket, továbbá a pálya szélén megjelennek majd a fertőtlenítők.

Ezek Christian Seifert, a Német Labdarúgó Szövetség elnökének szavai, szerinte ők mindenben felkészültek a folytatásra, de a döntés nem az ő, hanem a német állam kezében van. Hivatalosnak tehát nem nevezhető, de mindenképp bizakodásra ad okot, hogy már ilyen tervek születnek.

A folytatásban egyébként óriási izgalmakra számíthatunk, hiszen az első Bayern München és a harmadik helyezett, Gulácsi Péterrel és Willi Orbannal felálló RB Leipzig között mindössze öt pont a különbség. Kettejük között Lucien Favre Borussia Dortmundja áll. Az élmezőny rendkívül szoros, évek óta nem látni ilyen csatát a Bundesligában, így mi, sportfogadók is dörzsölhetjük a tenyerünket, ha a hírek igaznak bizonyulnak.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Olaszország

A vírus által legjobban sújtott Olaszországban is elkezdtek tervezgetni, ami számunkra óriási meglepetés, hiszen bár ott is hallani, hogy májusban elkezdhetnek enyhíteni a meghozott intézkedéseken, hogy pár bolt újra kinyithatott, azért többségében inkább továbbra is a rossz híreket olvasni.

Az olasz csapatok közül korábban többen is amellett tették le a voksukat, hogy az idényt nem lehet, sőt, nem szabad folytatni, a Brescia elnöke például hajthatatlannak tűnt ebből a szempontból. Azonban úgy tűnik, mindenki, még a bresciaiak is meggondolták magukat, ugyanis a hét elején lehetett hallani azt a hírt, miszerint a csapatok egyhangúan döntöttek a folytatás mellett, ha azt a körülmények engedik. Így elkezdték kidolgozni annak feltételeit, hogyan lehetne befejezni a pályán a szezont.

A németekkel ellentétben itt nem május eleji dátumról, inkább június elejéről beszélünk, de tartom, már az biztató, hogy egyáltalán szóba került az esetleges folytatás.

A Bundesligához hasonlóan a taljánoknál is nagy csata folyik az aranyéremért, mely legfőbb várományosa a Juventus és a Lazio. Minden bizonnyal kettejük közül fog kikerülni a Serie A idei bajnoka, nagy izgalmak várhatóak a folytatásban.

Magyarország

Essen azért pár szó kishazánk jelenlegi helyzetéről. Nálunk már kiscsoportos edzésekre van lehetőség, az itteni szigorítások meg sem közelítik a nyugatiakat, és sajnos néha a hozzáállás sem. Az élvonalbeli csapatok közül a Ferencváros és a Vidi játékosai képesek voltak lemondani a fizetésük egy részéről, az NBII-ben a Szombathelyi Haladás játékosai szintúgy meghozták ezt a döntést, de nagy port kavart, hogy a Siófok játékosai lázadnak a fizetéscsökkentés miatt, és maximum 30%-ról hajlandóak lemondani. Lelkük rajta…

Más kérdés, hogy amíg tart a veszélyhelyzet, addig a klubok egyoldalúan, akár 70%-kal is csökkenthetik játékosaik fizetését. Így máris szimpatikusabb az a felezés.

Hogy mikor folytatódhat a bajnokság, arról egyelőre nem szól a fáma, de a frissen újraválasztott Csányi szerint jó úton haladunk és a bajnokság stabil lábakon áll. Ilyen kijelentések után joggal remélhetjük, hogy hazánk aranylábú fiai is minél hamarabb a pályán bizonyíthatják Csányi úr állításait.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső