Premier League: A 10 Legjobb Igazolás 2021/2022-ben

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 május 31.

Tegnap ígértünk nektek még egy listát, vagyis kettőt, és az első már itt is van. És mire végig olvassátok, már előttetek lesz a másik lista is. A tegnapi napon két részben foglaltuk össze nektek a Premier League idei szezonját, kitérve a bajnokra, a kiesőkre, a gólkirályra, a legjobb edzőre meg még pár dologra. Ma pedig a legjobb igazolásokat gyűjtöttük össze, persze szubjektíven. Hiszen lehet, hogy ti teljesen máshogy állítanátok össze a saját tízes listátokat.

Vitázni továbbra is ér!

10.: Marc Guéhi (Crystal Palace – 23M €)

Nem keveset költött a Crystal Palace a Chelsea fiatal bekkjére, akinek egy jó szezonja volt a másodosztályban, a Swansea csapatánál. Kockázatos húzás volt, de bejött. A hátvéd egyértelműen a legjobb védők közé tartozott ebben az idényben, Patrick Vieira azonnal a mélyvízbe dobta őt a szezon elején, Guéhi pedig meghálálta a bizalmat. Mivel a Chelsea lényegében az egész védelmét elveszíti a nyáron, lehet, már bánják, hogy megváltak tőle.

Csak kiegészítésként jegyezném meg, hogy nem csak mi figyeltünk fel Guéhi jó játékára, hanem Gareth Southgate is, aki már be is sorozta őt a háromoroszlánosok csapatába.

9.: Bruno Guimaraes (Newcastle United – 42M€)

A Newcastle United egészen komoly zűrben volt az ősszel. A csapatnak nem ment a játék, szépen haladtak a Championship felé. Aztán jött egy konzorcium Szaúd-Arábiából, és egycsapásra minden megváltozott. A szarkák az elkövetkezendő pár évben olyan csapatot fognak építeni, amely a bajnoki címre is esélyes lehet. És akár annak a csapatnak is lehet egyik vezére a most télen igazolt Bruno Guimaraes. Nem volt ilyen játékos a gárdában, a középpálya minden pontján megtalálható, jól fejel, jó a rúgótechnikája, emellett testi erejét kihasználva a védekezés a fő feladata. Azt pedig szinte tökéletesen ellátja.

Mint mondtam, a kapu előtt is veszélyes, mégis öt bajnoki találattal és egy gólpasszal zárta le az idényt. A mai futballban 42 millió euró szinte aprópénznek számít, a brazil nagyon megérte az árát…

8.: Conor Gallagher (Chelsea – Kölcsönben)

Ismét egy Palace-játékos a listán. Guéhi nem az egyetlen jó igazolásuk volt, szintén a Chelsea-től szerezték meg Conor Gallagher játékjogát. De csak egy idényre, tőle a kékek nem akartak végleg megválni. Bizonyára ők is láttak benne potenciált, de ha nem, akkor a játékos idén tett róla, hogy lássanak. 34 mérkőzésen szerepelt, ez idő alatt nyolc gólt szerzett és három gólpasszt osztott ki.

Azt már a szezon hajrájában lehetett tudni, hogy jövőre nem marad/megy vissza a Palace-hoz, egyes pletykák szerint nem csak a Chelsea-t győzte meg, de a PSG vezetősége is komolyan fontolgatja a megszerzését.

Véleményünk szerint a jövő Chelsea-jének alapembere lehet. No meg a válogatotté, ő is kapott meghívót Southgate-től.

7.: Marc Cucurella (Brighton – 18M €)

Nem sok spanyol védő él meg a Premier League-ben, valahogy mintha nem feküdne nekik az angol futball. Azonban az egykori Getafe játékos abszolút bevált, belső védőként és szárnyvédőként egyaránt megállja a helyét. A társak őt választották a szezon legjobbjának, és állítólag maga Pep Guardiola, vagyis a Manchester City szeretné őt a soraiban tudni. Nem kis lépés, két éve még egy spanyol középcsapatban szerepelt, most pedig az angol bajnok szeretné leigazolni. Viszont a teljesítménye alapján valóban megérdemelt a felhajtás körülötte…

6.: Ibrahima Konaté (Liverpool – 40M €)

A listánkon két liverpooli játékos kapott helyet, az RB Leipzigtől vásárolt védő szerepel hátrébb. Igazából nem volt könnyű dolga, a Poolnál Joel Matip és Virgil van Dijk játékára esküdtek a szezon elején, aztán a francia-szenegáli belső védő szép lassan kiszorította Matipot a kezdőből. A BL-ben fontos gólokat szerzett, és odáig „fajult” a helyzet, hogy Konaté kezdett a Bajnokok Ligája fináléjában is, ezzel jelezve Matipnak, hogy most már ő számít tartaléknak. Alaposan belenyúlt a Pool, hiszen Konaté még mindig csak 22 éves, ehhez képest nagy rutinja és még nagyobb munkabírása van.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

5.: Cristiano Ronaldo (Manchester United – 15M €)

Nem sok jó volt a Manchester United csapatánál idén, a kevés jó közül az egyik az volt, hogy Cristiano Ronaldot megvásárolták a Juventustól. Az egykori közönségkedvenc sokkal nagyobb rutinnal és sokkal több egyéni elismeréssel a zsebében tért vissza az Old Traffordra, és bár az emberek hajlamosak a semmiért is Ronaldot hibáztatni, a luzitán megtette, amit csak lehetett. Tizennyolc gólt szerzett úgy, hogy már 37 esztendős, csapata egyik legjobbja volt.

Nagy kérdés, hogy mi lett volna a MU-val, ha nincs ott az ötszörös Aranylabdás…

4.: Aaron Ramsdale (Arsenal – 28M €)

Nem hinném, hogy komoly kockázatot vállalt Mikel Arteta, amikor leigazolta Aaron Ramsdale-t. A 23 éves portás előző évben a Sheffield United színeiben játszott, a kieső csapat legjobbja volt, ezt határozottan állítom. Nem rajta múlt, hogy a gárda végül kiesett a másodosztályba. Idén ősszel még nem, csak télen léptek az ágyúsok, és ahhoz képest, hogy egy másodosztályban játszó játékosról van szó, alaposan felsrófolta az árát a Blades. Megért minden centet, azonnal kiszorította Bernd Leno kapust, és nagyban hozzásegítette a szárnyalásaihoz az Arsenalt. Jövőre a nemzetközi porondra is kiléphet, miközben Jordan Pickford mögött az angol válogatottban is szerep várhat rá a jövőben.

3.: Dejan Kulusevski (Tottenham – Kölcsön)

Idén januárban két játékost is Londonba csábított Antonio Conte. Rodrigo Bentancur is a jobb igazolások közé tartozik, de Dejan Kulusevski még rajta is túltett. A svéd támadó középpályás a Parmában tűnt ki a tavalyi esztendőben, a Juventusban viszont nem találta magát, még az is megfordult az ember fejében, hogy mégsem akkora ász a srác. De az, csak valahogy a Juventus rendszere nem feküdt neki. Londonban magára talált, és az egyik legkellemesebb meglepetést ő okozta. A fiatal középpályás tízmillió euróért érkezett, azonban a Spurs meg is vásárolhatja őt a nyáron 35 millióért. Úgy gondoljuk, ezt az összeget Daniel Levy nevetve fogja kifizetni érte.

2.: Luis Diaz (Liverpool – 47M €)

A sztori egyszerű: A kolumbiai játékos jött, látott és győzött. Neki sem ment mindig a játék, viszont a kezdetektől fogva lenyűgözte Jürgen Kloppot, és kiszorította a kezdőből Diogo Jotát, aki addig Mo Szalah és Sadio Mané mellett stabil kezdőnek számított. Szélvészgyors, jó technikával megáldott játékosról van szó, az FC Portonak kifizetett 47 millió eurós összeg pedig nevetségesen alacsony ahhoz képest, hogy milyen minőségű játékosok jönnek-mennek mostanság ennyiért. 25 éves, a legjobb korban van, szerintünk a következő év leginkább róla fog szólni az Anfielden.

1.: Christian Eriksen (Brentford – ingyen)

Amikor a listát készítettük, tudtuk, hogy Eriksen rajta fog szerepelni, azt is tudtuk, hogy minden bizonnyal dobogós lesz. Végül az első helyen kötött ki, és egy pillanatig sem várjuk. Az ő sztorija amúgy is Hollywoodért kiált, de nem azért van itt, mert visszatért onnan, ahonnan. Hanem sokat tett is ezért, a Brentfordban akkor mutatkozott be, amikor a méheknek nagyon nem ment. A játékhiány eleinte egy kicsit látszott rajta – bár Thomas Frank hosszú heteken át építgette a dánt -, de rövidesen felvette a ritmust és csapata meghatározó emberévé vált.

Olyannyira, hogy ha minden igaz, nem is marad a Brentfordban, nem túlzás azt mondani, hogy a fél Premier League sorban áll érte.

Ez lett volna a legjobb tíz igazolás, amit most a legrosszabbak követnek. Előre szólunk, megsértődni nem ér, ez csak egy szubjektív lista, semmi több…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső