Premier League 2021/2022: Így Láttuk Mi – II. rész

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2022 május 30.

Itt is vagyunk a folytatással. Az előző részben a Premier League legfontosabb információit vettük át. Tényeket, objektíven. A második részben is lesznek ilyen tények, amikkel nem lehet vitatkozni, viszont itt már egy kis szubjektív vélemény is megjelenik. Lehet, nem értetek velünk egyet, akkor bátran lehet velünk „vitatkozni” akár a Facebook-oldalunkon, akár más felületen.

A gólkirály

Csapatok helyett kezdjük most játékosokkal. Nézzük meg, ki lett a Premier League gólkirálya. Az idei szezonban nem egy, hanem két gólkirály született, ugyanis Mohamed Szalah és Szon Hung-min is 23-23 góllal zárt. Kanadai pontokat tekintve az egyiptomi végzett az élen, hiszen ő kiosztott 13 gólpasszt, míg dél-koreai riválisa csak hetet.

Bár a gólkirályi címet nem sikerült elhódítania, de ki kell még emelni a 36 esztendős Cristiano Ronaldot, aki zászlóshajó volt a gyenge Manchester Unitedban, illetve említsük még meg Kevin De Bruynét, aki 16 góllal zárt, ezzel pedig olyan támadókat előzött meg, mint Diogo Jota, Sadio Mané – aki állítólag nyáron elhagyja a Poolt -, Jamie Vardy, Raheem Sterling, Ivan Toney, Gabriel Jesus vagy Richarlison.

A legjobb edző

A Premier League legjobb edzőjének a Liverpool menedzserét, Jürgen Kloppot választották. Az eredménybe beleszámított egy szakmai zsűri véleménye, az edzők, valamint a szurkolók szavazata is. A Pool idén Ligakupát és FA Kupát nyert a vörösökkel, a PL-ben második helyen végzett, véleményünk szerint jó döntés született, amikor a német mestert választották a legjobbnak.

A szezon pozitív csalódása

Nálunk ezt a címet két csapat bitorolja. Az egyikük a Brentford, amely egyedüli újoncként tudott megragadni az első osztályban, a másik pedig a Brighton, akik a korábbi gyengélkedésük után a felsőházban végeztek.

A méhek abszolút újoncként teljesítettek kiválóan, végül a 13. helyen zártak, az Evertont, a Leeds Unitedet, az Aston Villát és a Southamptont is megelőzték. Sok remek játékost ismertünk meg náluk, és jövőre is számolni kell velük, ebben biztosak vagyunk.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A Brightont korábban a Premier League legszürkébb csapatának hívtuk, emiatt most megkövetjük magunkat, idén Graham Potter csapata minden volt, csak unalmas nem. A kilencedik helyük megérdemelt, a kérdés, hogy az idén (és nem csak az idén) felfedezett játékosokat meg tudják-e tartani a sirályok? Ha igen, minden rendben, ha nem, akkor kezdhetnek aggódni…

Talán harmadik együttesként ide lehetne sorolni a Newcastle együttesét, akik a téli átigazolási szezon előtt kiesőhelyen álltak, végül azonban a 11. helyen zártak. Mégsem tennénk ide őket, mivel a tulajdonosváltáson átesett dúsgazdaggá vált klub alaposan bevásárolt, és bár így is nagyon szép az a menetelés, amit végrehajtottak, kicsit olyan, mintha beütötték volna az IDDQD-t…

A szezon negatív csalódása

Számunkra ez egyértelmű: A Manchester United. Akikről azt vallották, hogy idén harcban lesznek a bajnoki címért. Végül aztán csak a hatodik helyen végeztek és még azt is majdnem elbukták. Az egész idény a sorozatos csalódásokról szólt, Ole Gunnar Solskjaertól is megváltak, és az utódja, az ideiglenesen kinevezett Ralf Rangnick sem alkotott maradandót. Alapból ez volt a terv, hogy a menedzser csak nyárig marad, utána tanácsadóként dolgozik a MU alá. A napokban derült ki, hogy nem így lesz, egyáltalán nem vesz részt majd a csapat életében.

Talán meg lehetne még említeni az Evertont, akik csak az utolsó előtti fordulóban biztosították bentmaradásukat, vagy a Leeds United együttesét, akik tavaly az év újonca voltak, most meg majdnem kiestek. Igaz, rengeteg sérültjük volt az egész idényben, Marcelo Bielsának, később Jesse Marschnak sem volt könnyű dolga.

És azért soroljuk még ide a Leicestert, akik tavaly az ötödik helyen végeztek, idén csak nyolcadikok lettek. Brendan Rodgers, a rókák északír mestere ugyanattól szenvedett, mint Bielsa és Marsch, vagyis hogy folyamatosan voltak komoly sérültjei. Ezt már többször említettem, most megint: Egy alkalommal azért kellett halasztani, mert 16 sérültje volt az együttesnek, és egyikük sem covidos volt…

Botrányok

Ne feledkezzünk meg arról, hogy az idei szezonban elég sok botrány volt a Premier League csapatainál. Ezek közül most hármat emelnénk ki, a többi lényegében eltörpül ezek mellett. A sztorikat nem is írom le részletesen, aki szeretne, a neten utánuk járhat.

Benjamin Mendyvel kezdeném, akit minden bizonnyal már nem látunk futballpályán, tettei miatt – amennyiben bebizonyosodik, hogy bűnös – börtönévek várnak rá. Mason Greenwood szintén lehúzta a wc-n a karrierjét, a Manchester Unitednél gyakorlatilag elfeledkeztek róla. És ott van még Gylfi Sigurdsson esete, aki szintén parkolópályára került, igaz, ő már a karrierje végén jár.

Végszóként annyit mondanék, hogy számtalan aspektusára ki lehetne térni a Premier League idei szezonjának. És fogjuk is, a holnapi napon lesz még egy, pontosabban két cikkünk, melyben a PL idei legjobb és legrosszabb 10 igazolását vesszük sorra.

Ha valamivel esetleg nem értetek egyet, várjuk a kommentjeiteket, vitassuk meg, miben van és miben nincs igazunk!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső