Premier League Igazolások 2022/23 – Aston Villa

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2022 július 06.

Folytatajuk az igazolási sorozatunkat, az Arsenallal kezdtünk, és most az Aston Villa következik.

Aston Villa

A birminghami együttes a tavalyi szezont eléggé elszúrta. Több cikkünkben is említettük, hogy ilyen játékoskerettel nem itt kellene tartania a csapatnak, Steven Gerrard a Premier League nyolcadik legerősebb keretével rendelkezik, legalábbis ami a pénzügyeket illeti. Stabil középcsapat lett a Villából, amely tavaly mégsem tudott kitörni az alsóházból. Ennél több potenciál rejtőzik ebben a csapatban, és most Gerrard tesz róla, hogy még erősebbé váljanak.

Érkezők

Miután Dean Smith távozott a csapattól, Steven Gerrard elhagyta skót csapatát, a Glasgow Rangerst azért, hogy a birminghamiek edzője legyen. Azért kezdek ennyire távolról, mert az egykori kiváló középpályás már tavaly télen nekiállt az erősítéseknek, ám láthatóan azzal sokra nem mentek, az Aston Villa tavaly a 14. helyet szerezte meg a Premier League-ben. Akkor még csak kölcsönben szerepelt itt a brazil Philippe Coutinho, akinek hányattatott sorsáról többször olvashattatok nálunk is, de igazából a világsajtó ezzel volt tele. A támadó középpályás/szélső kiválóan szerepelt a Liverpoolban, és több mint százmillió euró fejében igazolt Barcelonába annak reményében, hogy Bajnokok Ligáját nyerhet. A következő évben a Pool felemelhette a trófeát…

Ez még a legkisebb probléma lett volna, azonban Coutinho nem tudta átmenteni a jó formáját, így a katalán csapat egyre-másra elkezdte őt kölcsönadni. Járt a Bayern Münchennél, majd télen az Aston Villához érkezett. Itt egy kicsit kivirult, visszajött a régi Coutinho, és Gerrard még a szezon vége előtt nyélbe ütötte az üzletet. Amelynek két nyertese van és egy vesztese: Az Aston Villa és Coutinho nyertek egymással, a Barcelona meg óriásit bukott, ugyanis csak 20 millió euróért adták el, jelentős összeget bukva.

A nyár folyamán eddig három játékos érkezett a csapatba. Megvásárolták a már a tavalyi szezont is itt töltő Robin Olsent, aki Emiliano Martinez mögött tartalékkapusként juthat szóhoz, ingyen jött a francia futball egyik nagy tehetsége, Boubacar Kamara, akinek lejárt Marseille-ben a szerződése, így érte nem kellett fizetni, valamint egy hatalmas fogást is bejelentettek: 31 millió euróért cserébe megszerezték Diego Carlost, a Sevilla belső védőjét, akit korábban Európa legjobb csapataival hoztak szóba. Kellett is a védelembe az erősítés, hiszen rengeteg gólt kapott a Villa.

Rengeteg pletyka van, amit ki lehetne tárgyalni, igyekszem azokat megemlíteni, amiknek ténylegesen lehet esélyük. Egyrészt további erősítések várhatók a védelembe, Gerrard pedig két játékost nézett ki ehhez: Egyrészt Joe Gomezt, aki Ibrahima Konaté érkeztével abszolút kiesett a pikszisből, valamint Nathan Akét, aki nem sok szerepet kapott Aymeric Laporte és Rúben Dias mellett.

Ha engem kérdeztek, az előbbire nagyobb esély van.

Gerrard egykori csapatából is erősítene, Joe Aribo a kiszemelt, no meg Calvin Bassey. Mindketten a Rangersben játszanak, Aribo állítólag elutasította a Rangers új szerződésajánlatát, mert mindenképp Birminghambe szeretne igazolni.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A középpályán is jöhetett volna vérfrissítés, Axel Witselt azonban nem tudták megszerezni, a belga középpályás az Atletico Madridot választotta.

Még tényleg hosszasan lehetne sorolni, de a pletykák egy része gyerekcipőben jár még, és minden egyes hírt, amit valamelyik random oldal feldob, nem fogok lehozni én is, mert többségük úgy is csak egy hatalmas kacsa.

Kölcsönből visszatérők

Öt játékos töltötte az egész szezont vagy a tavaszt máshol, és ők most mindannyian visszatértek. Véleményem szerint hosszú távon egyikük sem marad a Villa Parkban, Gerrard azzal, hogy kölcsönadta őket kifejezte, hogy nincs szükség rájuk.

Így Wesley (Internacional), Anwar El-Ghazi (Everton), Trézéguet (Istanbul Basaksehir), Frédéric Guilbert (Racing Strasbourg) és Lovre Kalinic (Hajduk Split) nemsokára a tettek mezejére lépnek. Vagy már léptek is…

Távozók

Lovre Kalinic és Trézéguet már távozott is, az egyiptomi szélső maradt Törökországban, de csapatot váltott és négymillió euró fejében a Trabzonspor játékosa lett, míg Kalinicre szükség volt a Splitnél, tőle ingyen vált meg Gerrard.

Szintén ingyen ment el a harmadosztályba süllyedt Derby Countyhoz az ír Conor Hourihane, aki egyáltalán nem volt egy meghatározó játékosa a csapatnak. Végül pedig említsük meg Matt Targett játékjogát. Ő már télen a Newcastle Unitedhez igazolt, de akkor még csak kölcsönbe. A szarkáknál bevált, Targett posztján ott van Lucas Digne és ott lehet Bassey is, így véleményünk szerint jól tette, hogy távozott. A Villa sem járt rosszul, mivel 17 millió eurót fizettek érte.

Egyelőre itt tartanak Steven Gerrardék, de még messze a vége…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső