Premier League Igazolások 2022/23 – Arsenal

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2022 július 06.

Már tavaly nyáron is készültünk nektek egy átigazolási összefoglalóval, ami egyfajta zuhanyhíradóként is funkcionált. Összeszedtük a nagy bajnokságok csapatait érintő legérdekesebb pletykákat, és persze a tényeket is. Igazolások terén most sem szenvedünk hiányt, és még hol a vége? Az időt elérkezettnek láttuk, hogy az idei transzfer-sorozatunkat elkezdjük, ahogy a múlt évben, most is a Premier League-ben szereplő együttesekkel kezdünk. Ahogy az első mai tippünkben említettük, ABC-sorrendben haladunk az egyszerűség kedvéért, és egy cikkben egy csapatot veszünk górcső alá. Elsőként az Arsenal következik.

Arsenal

Mikel Arteta együttese a tavalyi esztendőben is már egy valag pénzt elköltött új játékosokra, a várt eredmények viszont… Hát, nem biztos, hogy mindenki felhőtlenül boldog volt Észak-Londonban. Egy huszáros hajrával az ágyúsok BL-közelbe kerültek, végül aztán meg kellett elégedniük az Európa-ligával. A spanyol mestert ismerve, ennyivel idén nem elégszik meg, most már tényleg a Bajnokok Ligájára hajtanak – többre szerintem nincs is esélyük -, és az igazolásaikat látva erre megvan minden esélyük.

Érkezők

Az Arsenal csapata már a szezon befejezése előtt udvarolni kezdett Gabriel Jesusnak, akinek a Manchester Citynél töltött ideje lejárt. Tudta ezt már a brazil is, aki dúskált az ajánlatokban, de biztosra vehető volt, hogy marad Angliában. Csábította őt több élvonalbeli együttes is a Premier League-ből, a legkitartóbb pedig Mikel Arteta és csapata volt. A támadó végül 52 millió euró fejében váltott klubot, és mivel szinte minden támadó lelépett az Emiratesből, vezérszerep hárulhat rá az új idényben.

Ő a legdrágább igazolás – egyelőre -, de ez nem azt jelenti, hogy ne szórták volna a pénzt Artetáék. A középpálya közepe volt az a poszt, ami mindenképp erősítésre szorult, ugyanis Granit Xhaka sem lesz fiatalabb, Thomas Partey sokat volt sérült, a tavaly igazolt belga Albert Sambi Lokonga pedig nem tudott felnőni a feladathoz.

Tökéletes választás lehet az FC Porto 22 éves középpályása, Fabio Vieira, aki védekezésben és támadásban is hasznára tud lenni majd a csapatnak. Ahhoz képest, hogy milyen árak repkednek a fociban mostanság, nem is sok az érte kifizetett 35 millió euró.

Jött egy harmadik meg egy negyedik játékos is, Matt Turner, a 28 esztendő kapuvédő, aki minden bizonnyal majd Aaron Ramsdale helyettese lesz (a kapusokra a távozók között még kitérünk), valamint Marquinhos, egy 19 éves brazil szélső, akit egyelőre Európában nem igazán ismernek, de idén tehet érte, hogy ez megváltozzon.

Eddig a tények, most következzenek a pletykák: Gabriel Jesus érkezésével egyre kevesebb esély mutatkozik rá, de még mindig szólnak hírek arról, hogy Álvaro Morata az Arsenalhoz igazol. A csatárra nem számít sem a Juventus, sem pedig az Atletico Madrid. A spanyol válogatott első számú támadójának nem lenne idegen a Premier League, sem pedig London városa, korábban a Chelsea alkalmazásában állt. Csak nem volt annyira sikeres.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mellette még két játékosról susmorognak, egyikük az Ajax védője/középpályása, Lisandro Martinez, akiért 50 millió eurót sem sajnálnának az angolok, a másik Raphinha, aki biztosan elhagyja majd a Leeds United együttesét, csak az nem tiszta, hogy hova megy. Az Arsenal az egyik jelölt, de hívja még őt a Tottenham, a Chelsea és a Barcelona is.

Kölcsönből visszatérők

Angliában jellemző, hogy a fiatalokat alacsonyabb ligás csapatoknak adják kölcsön a fejlődés reményében. Épp ezért minden egyes kölcsönből visszatérőt nem fogok megemlíteni, csak a fontosabbakat.

Az Arsenal keretét erősíti (valamint erősítette egy darabig) a következő névsor: William Saliba (OM), Matteo Guendouzi (OM), Héctor Bellerin (Real Betis), Lucas Torreira (Fiorentina), Konstantinos Mavropanos (VfB Stuttgart), Ainsley Maitland-Niles (AS Roma), Reiss Nelson (Feyenoord), Pablo Marí (Udinese), Auston Trusty (Colorado Rapids) és Rúnar Alex Rúnarsson (OH Leuven).

Hogy közülük ki marad a csapat tagja jövőre, az talány, de talán nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy többségük nem. Néhányan pedig már el is igazoltak. Most róluk lesz szó.

Távozók

Először ismét a tények, majd a pletykák. Pár sorral feljebb soroltam fel azokat a játékosokat, akik tavaly kölcsönben szerepeltek máshol, de június 30-cal a szerződésük lejárt, és visszatértek. Nos, Mattéo Guendouzi és Konstantinos Mavropanos amilyen gyorsan jöttek, olyan gyorsan mentek is, mindkettejüket leigazolta az a csapat, ahol a tavalyi esztendőt töltötték. Guendouziért 11 millió eurót fizetett az Olympique Marseille, míg Mavropanosért 3-at.

A szezon végén Alexandre Lacazette szerződése is lejárt, a francia támadó korábbi sikerei színhelyére, az Olympique Lyon csapatához tért vissza.

Számíthatunk még távozókra, többek között kapusfronton. Négy portásra nincs szükség, és Bernd Lenoról már meg is jelentek pletykák, miszerint a Fulham csapatához igazol. Szintén a távozás útjára léphet Ainsley Maitland-Niles, őt az újonc Nottingham Forest akarja megvásárolni, míg a tavaly érkezett Nuno Tavarest az OM és az Atalanta szeretné.

Ez még csak a jéghegy csúcsa, az elkövetkezendő hetekben még több távozóról számolhatunk majd be.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső