Serie A Igazolások 2022/23 – Sassuolo

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2022 július 26.

Még öt csapat van hátra az olaszoknál, ma a Sassuolo és a Spezia kerül sorra. Egyre nehezebb dolgunk van az átigazolásokkal kapcsolatos hírekről írni, hiszen egyre több jó meccs van, javában zajlik a BL, és ez nem fog változni, maximum – ebből a szempontból – romlani, mert hamarosan még több jó meccs lesz, amikről mind írni akarunk. És így lassan tudunk csak haladni az átigazolási cikkekkel. Megpróbálunk azért sietni, a bajnokságok kezdésére – nagyjából – végezni.

Első csapatunk tehát a Sassuolo, Alessio Dionisi együttese, amely elég hullámzó teljesítményt nyújtott. Számomra egy nagyon szimpatikus együttesről van szó, amely sok nagyszerű labdarúgót adott már az olasz focinak, sorra termelik ki a tehetségeket. Elég csak Giacomo Raspadorira vagy Gianluca Scamaccára gondolni, de nekem egyre jobban tetszik Davide Frattesi játéka.

Dionisi az első szezonja után feljebb lépne, nem tudta azt a szintet hozni, mint elődje, Roberto De Zerbi, a neroverdinek még a felsőház sem jött össze.

Sassuolo

Dionisi kicsit beragadt az induláskor, többször mondtam egy Sassuolo-tipp előtt, hogy akár ez lehet a mester utolsó mérkőzése. De valahogy mindig akkor szedték magukat össze, amikor kigyulladt a ház. Eloltották, megvárták, míg újra felgyullad, eloltották, és így tovább…

A 11. hely elég gyengécske, főleg ilyen kerettel. A nyáron Dionisi alakítgatott a csapaton, a fiatalok kerültek – újfent – előtérbe, de lehet, hogy még lesznek változások, hiszen a két legnagyobb sztár, a két legkelendőbb játékos még a Mapei-ben készül…

Érkezők

Mint mindig, most is az érkezőkkel indítunk. A Sassuolo eddig hat játékost igazolt más csapatoktól, illetve három fiatalt (Yeferson Paz, Ryan Flamingo, Samuele Vitale) felhozott az utánpótlásból. Emil Konradsen Ceide a Rosenborg 20 éves szélsője, érte 3 milliót fizettek, nála egy kicsit olcsóbb volt Riccardo Ciervo, aki 2 millióba került. Posztriválisok, mindketten balszélsőként bevethetők.

Abdou Harroui és Matheus Henrique szintén riválisok, mivel mindketten a pálya közepén használhatók, és egyébként már ott van Davide Frattesi és Maxime Lopez is, tehát nehéz lesz oda bekerülni. Előbbi három, utóbbi nyolcmillió eurót ért meg a zöld-feketéknek.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Kristian Thorstvedt szintén csatlakozott, a norvég fiatalember támadó középpályás, eddig a Genk csapatában szerepelt, és tízmillió eurót sem sajnáltak érte. De nem ő volt a legdrágább igazolás, hanem Agustín Álvarez, egy argentin csatár, aki 12 millióba fájt. A Penarol színeiben 65 meccsen 23 gólt szerzett. 21 éves, bőven van lehetősége fejlődni.

Egyébként csak érdekességként jegyzem meg, hogy Matheus Henrique, Riccardo Ciervo, Emil Konradsen Ceide és Abdou Harroui is már itt töltötte az előző szezont, akkor viszont még csak kölcsönben.

Új érkezőről nincs hír, úgy gondolom, hogy a Sassuolo kerete végleges, csak akkor érkezik új játékos, amennyiben valaki még távozik. Erre megvan az esély, természetesen Scamacca az, akit nagyon szeretnének magukhoz csábítani többen.

Távozók

Ha már belengettem Scamacca távozását, akkor beszéljünk is róla. A balhés családdal megáldott csatár, akiről azt hitték, örök ígéret marad, erőteljes fejlődésbe kezdett a tavalyi szezonban. Scamacca a Sassuolo színeiben 36 meccsen 16 gólig jutott, amivel felkeltette Roberto Mancini érdeklődését is, illetve fél Európáét. Különösen az olasz csapatok versengtek érte, szóba került az AC Milannál és az Internél, az AS Románál, de külföldről, elsősorban Angliából is volt érte érdeklődő. Vagyis van érte érdeklődő, a legkitartóbban a West Ham United akarja megszerezni a csatárt, aki jó pénzért távozhat, de akkor tényleg olyan ajánlatot kell letenni az asztalra, ami a klubnak is megéri.

Ez az összeg 40 millió euró lehet, amit sokan vonakodva akarnak kifizetni, Moyes viszont ki fogja.

Több – egykoron – fontos játékos végleg elhagyta az együttest. Ciccio Caputo már tavaly is a Sampdoriánál szerepelt, a genovai együttes most megvásárolta a 34 éves támadót. Szintén kölcsönben volt az Atalantánál Jérémie Boga, aki szintén alapembernek számított a neroverdinél, kölcsönadása némiképp váratlan volt. Mindenesetre a bergamóiak 22 milliót sem sajnáltak érte.

Távozott Lukas Haraslin is, a forgatókönyv ugyanaz, mint az előző két esetben: Haraslin eltöltött egy szezont kölcsönben, a klub pedig a nyáron szerződtette. Ez a klub a szlovák szélső esetén a Sparta Praha volt.

Mehdi Bourabia, Jens Ödgaard, Nicolás Schiappacasse és Giuseppe Aurelio szintén a távozás mezejére léptek, és még egy rakás játékos: Vlad Chiriches, Edoardo Operato, Mattia Poligani, Andrea Meroni és még sorolhatnám, de nem teszem, mert olyan játékosokról van szó, akik az első csapatban nem jutottak szóhoz.

Úgy hiszem, hogy valóban már csak egy játékos – Scamacca – jövője kérdéses, amennyiben ő marad, úgy mást már nem fog igazolni Alessio Dionisi.

Hamarosan jövünk a Spezia igazolásaival.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső