Bődületes pénzt veszített a Pachinko-ágazat Japánban

Olvasd el 4 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 16.

Most már lassan egy éve éljük az életünket korlátozások közepette, hazánkban még mindig alig működik valami, a helyzet egyre kétségbeejtőbb, vállalkozások ezrei, tízezrei mehetnek tönkre az elkövetkezendő időszakban. Nincs ez máshol sem máshogy, a koronavírus szinte minden ágazaton otthagyta a lábnyomát, és persze nem jó értelemben. A mai napon Japán legnépszerűbb szerencsejátékáról lesz szó, azon belül is arról, hogy milyen károkat okozott a majd’ egy éves leállás a távol-keleti országban. De előbb egy picit beszéljünk arról, hogy mi is a pachinko, és vajon miért tett szert ekkora népszerűségre a japán emberek között?!

A Pachinko

Japánban a szerencsejáték legtöbb formája illegális, a pachinko azonban kivételt képez ezen törvény alól és rengeteg pénzt fial. Képzeljetek el egy nyerőgépet, vagy egy flippert, nagyjából így néz ki egy pachinko masina. Nincsenek azonban karok, nem ügyességi játékról van szó. Egy kar azért van, amivel elindul a játék, és a japánok teljesen ráfüggtek erre az egyszerű kis gépre, órákon át tömik bele a pénzt, és nézik, ahogy a kis golyók beleesnek-e a kívánt kis gödörbe vagy sem.

A pachinkoszalonok zsúfolásig szoktak lenni, egymás hegyén-hátán az emberek, hatalmas hangzavar és 2020 közepéig még dohányozni is lehetett ezeken a helyeken, ezt aztán megszüntették.

A pachinkoval nyerni is lehet – természetesen, különben nem minősülne szerencsejátéknak. A nyeremény a kis golyó, amit a játék végén a személyzet egy tagja megszámol, és azt a szalonon belül be lehet váltani kisebb nyereményekre ott helyben.

Azonban, ha te pénzt szeretnél kapni a golyókért, akkor kapsz egy kis lemezt, amit már a szalonon kívül, egy külön beváltóponton adhatsz le.

Megbonyolítják egy kicsit, nem igaz?

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Japán szerencsejáték

Ahogy említettem, nagyon kevés dologra lehet Japánban legálisan fogadni, a legnagyobb népszerűségnek a lóverseny számít, de a baseball vagy a szumó tiltott gyümölcs. 2018. júliusában elfogadtak egy törvényt, amely alapján három városban (Oszaka, Tokió, Jokohama) nyílhatnak kaszinók, de ezt főként a külföldi vendégeknek tartják fent, a japánoknak megszabták azt, hogy heti háromszor léphetnek csak a kaszinó területére, és külön adózniuk is kell.

Szóval, ezzel a kormánynak semmi más célja nem volt, minthogy egy kicsi plusz bevételt hozzon az országnak, de ne a sajátjaiktól, hanem a külföldről odalátogatóktól. Meg kell mondjam, okos ötlet…

A koronavírus hatása a Pachinkora

Jöjjön a lényeg, ami miatt ez a cikk megszületik. Természetesen a lassan egy éve tartó vírus erre az iparágra is rányomta a bélyegét, a napokban kiadott dokumentumok alapján a Universal Entertainment – a pachinko gépek forgalmazója – hatalmas összegeket bukott, ugyanis márciusban a szalonok bezárásra kerültek, majd szeptember kilencedikén újra megnyitották a kapuikat, de csak 30 százalékos kapacitással.

Ami így maradt a japánoknak az az online kaszinózás, vagy heti három hagyományos kaszinó.

Ki tudja, mikor lesz vége ennek az őrületnek, de az egyre biztosabbnak látszik, hogy rettenetesen nehéz dolga lesz azoknak, akik innen próbálnak majd felállni. Már, ha kihúzzák addig

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső