A lovik is megszenvedik a vírust – De van segítség!

Olvasd el 4 perc alatt szerző Bartos László 2020 november 11.

Valószínűleg már mindenkinek a könyökén jön ki ez a fránya vírus, de ez a tényen nem változtat: Itt van, nem szabad félvállról venni. Az első hullám alkalmával minden bezárt, minden leállt, aminek gazdasági következményei szinte beláthatatlanok. Most is van elegendő probléma, elég csak a mostani szigorításokat alapul venni. Megnézni az esetszámokat, a nap mint nap olvasható borzasztó híreket.

Ez az év finoman szólva is rossz. Az élet minden oldaláról nehézségek akadályoznak bennünket. De nem csak bennünket, hanem a gazdasági élet minden egyes szereplőjét. Kétlem, hogy sokan volnának azok, akiket a vírus egyáltalán nem hátráltatott.

És így vannak a lovik is, akik március óta szinte folyamatosan zárt kapuk mögött kénytelenek a futamokat indítani. Nyáron, amikor enyhült a feszültség ugyan vissza-visszatérhettek korlátozott számban a nézők, de most, a második hullámkor újra bezárásra kényszerültek. Ez pedig rettenetes bevétel-kiesést jelent a számukra (is).

Bezárni kényszerült kapuit a Kincsem Park is, ahol a november 14-én és 15-én rendezett futamokra már csak a versenyzők, a lóápolók és a versenybizottság tagjai léphetnek be maszk viselése mellett.

De mi a helyzet máshol?

A fogadóirodák segítenek

Angliában és Írországban ugyanez a helyzet, mint itthon. Szigorítások miatt a pályák is bezártak, de Boris Johnson miniszterelnök engedélyezte, hogy zárt kapuk mögött folytatódhassanak a fogadások. Ettől viszont még a pályák ugyanúgy elesnek a bevételek nagy részétől.

Ekkor viszont onnan kaptak segítséget, ahonnan nem biztos, hogy várták: A fogadóirodáktól.

Ezek a fogadóirodák megegyeztek abban, hogy a meglévő streaming-díjakon felül további összegekkel segítik a lovikat, ez pedig segíthet számukra, nem is kicsit.

Nagy-Britanniában március óta csak két futamot engedélyezték azt, hogy nézők is élőben láthassák: Doncasterben és Warwickban. Szóval lassan egy éve zárt kapuk mögött mennek a futamok…

Julian Thick, a Newbury Racecourse vezérigazgatója azt mondta, hogy rettenetesen hálásak az irodáknak, hogy emelt díjakat fizessenek a közvetítési és adatközlési jogokért, holott az ország gyakorlatilag bezárt.

Persze, ő is elmondta, hogy ez minden problémát nem old meg, a kieső bevételek csak egy apró hányada jön így vissza, nagy szükség van arra, hogy a veszély minél hamarabb elmúljon és az emberek visszatérhessenek a pályákra.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Végszó

Úgy tűnik tehát, hogy ismét összefogásra van szükség ahhoz, hogy egy adott terület túléljen. Elég csak körülnézni itthon: Csányi Sándor a kormányrendeletre hivatkozva megerősítette, hogy ahogy eddig, úgy ezután is betartják a kormány utasításait, azaz zárt kapuk mögött folytatódhat a bajnokság.

Kicsit más vizekre eveztem, de a lényeg mindenhol ugyanaz: Túlélni ezt a nehéz időszakot.

Azt gondolom, hogy itthon nem nagyon vették komolyan az intézkedéseket, emiatt pedig már odáig fajultak a dolgok, hogy éttermek, szállodák és kocsmák kell, hogy lehúzzák a rolót. A Fradi – Újpesten 20.000 ember tombolt, maszk nélkül, egymás hegyén-hátán. Így pedig nem lehet.

Minden ágazat bajban van, láthatjátok, a lovik ugyanúgy, mint minden más. Egyszerűen nincs, amit ez a vírus ne érintene. Ha pedig nincs fegyelem, nincs összefogás (ahogy a fenti példa is mutatja) és nincs türelem, akkor sokkal, de sokkal hosszabb időszak elé nézünk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső