Szétszéled a 2015-16-os Bajnokcsapat

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2023 június 15.

Egészen magasról esett le a földre, vagy az alá, valahová egy mély szakadékba a Leicester City csapata. A Championshipből feljutva, 2014/2015-ben újoncként tudtak bajnoki címet szerezni, erős csapatokat előztek meg, hiszen már akkor is nagyon ment a Manchester City és a Liverpool, a Chelsea és az Arsenal, a Tottenham és a Manchester United.

Ugyan ezt a bravúrt megismételni nem sikerült, de végig ott tudtak maradni a világ egyik legerősebb bajnokságának élmezőnyében, megjárták a Bajnokok Ligáját és az Európa-ligát is több ízben.

És most… most pedig kiestek az élvonalból.

Ez magával hozza azt is, hogy jó néhány játékosuktól meg fognak válni, van, ami már hivatalos, van, ami még csak pletyka. Nézzük meg, kik hagyják el a süllyedő hajót!

A biztos távozók

Eddig hét játékosról tudjuk biztosan, hogy távozni fog a Leicester Cityből azt követően, hogy a hónap végén a szerződésük lejár. Már eldőlt, hogy a csapat talán legnagyobb értéke (de mindenképp a top3-ban van), Youri Tielemans aláírt Unai Emery csapatához, az Aston Villához.

A középpályás négy és fél éven át erősítette a rókákat, a legnagyobb sikerek idején még nem volt a klub játékosa, mégis ikonként gondolnak rá a szurkolók. A 26 esztendős játékos 2019 telén érkezett a Monacotól, előbb kölcsönben, majd 45 millióért végleg megszerezték. Azonnal alapemberré vált, a középpálya meghatározó tagja, úgymond vezére volt.

Szintén távozik Caglar Söyüncü, a török belső védő, akinek idén már sokkal kevesebb idő jutott a pályán, a Championshipben mégis nagy erőssége lehetne a csapatnak. A játékos jövőjéről egyelőre nem sokat tudni, egy kósza pletyka szerint az Atletico Madrid szerezheti meg. Ez azért sántít, mert a csapatnak egyelőre nincs edzője, és addig nem fognak nagy átigazolásokba kezdeni, amíg nincs meg Diego Simeone utódja.

Ha már a spanyol bajnokság szóba került, akkor folytassuk a távozók sorát Ayoze Pérezzel. A szélsőként, árnyékékként és centerként bevethető játékos szintén nem számított alapembernek, olyannyira nem, hogy idén kölcsön is adták a Real Betisnek. Manuel Pellegrininél meghatározó játékossá nőtte ki magát, meglepő lenne, ha a sevillaiak meg sem próbálnák megszerezni őt most, hogy ingyenesen leigazolható.

A csapat negyedik távozója Daniel Amartey, szintén egy belső védő, aki – főleg Souttar és Faes megszerzése után – vajmi keveset játszott. A 28 esztendős ghánai elhagyhatja Angliát, a hírek szerint az Olympiakosz szerződtetné.

Nampalys Mendy és Ryan Bertrand is kapott egy útilaput, a védekezésben jártas játékosok jövőjéről egyelőre semmi hír nincs.

Végül pedig említsük meg Tetét, a brazilt, aki csak kölcsönben szerepelt az együttesnél, a Shakhtar Donetsk adta őt kölcsön.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Lehetséges távozók

Nincs új a nap alatt, ugyanazok az átigazolási pletykák vannak most is, mint mondjuk egy évvel ezelőtt. Akkor is összeboronálták Harvey Barnest és James Maddisont a Newcastle és az Arsenal együtteseivel, és ez már most is megtörtént.

Tielemans mellett ők számítanak a Leicester legértékesebb játékosainak, ha el is adják őket, tisztességes árat kell kérni értük. Más kérdés, hogy biztosan nem tudják 50-60-70 millióért értékesíteni a két játékost, mint mondjuk tavaly, a kiesés ebből a szempontból is rosszul jött a rókáknak.

Akinek a távozásáról még szó van, az Timothy Castagne. A belga jobbhátvéd (aki képes balbekket is játszani) most is a belga keret tagja, elképzelhetetlennek tartom, hogy egy ilyen magas szinten játszó játékos a másodosztályba is kövesse a csapatát. Állítólag egyre élénkebb az érdeklődés az Arsenal részéről, ahol Ben White és Tomiyasu Takehiro szerepelnek a védelem jobb oldalán, itt akarja felkavarni az állóvizet Mikel Arteta.

További nagy kérdés, mi lesz Kelechi Iheanacho, Wout Faes, Wilfred Ndidi vagy Kiernan Dewsbury-Hall sorsa, ők is bőven megütik a Premier League szintjét, és várhatóan több kísérletet is tesznek majd a leigazolásukra.

Lehetséges érkezők

Eddig két játékos megszerzéséről érkezett információ, ám nem tudni, mennyire lehet ezeket komolyan venni:

Ilias Chair a marokkói válogatottal megjárta a világbajnokságot, egyébként a Queens Park Rangers játékosa, 10 millió euróra becsülik az árát.

Darío Osorio egy chilei balszélső, az Universidad de Chile játékosa, és még nem töltötte be a 20-at sem. Őt olcsóbban meg lehet szerezni, értékét 3 millió euróban állapították meg.

Még nem kezdődött el az átigazolási időszak, így ennél jóval több érkezőről és távozóról számolhatunk majd be az elkövetkezendő hetekben.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső