Selejtezők Után – Élen a Magyar Válogatott

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2023 június 21.

A szezon végén járunk már, a klubfutball a legtöbb helyen véget ért, a játékosok mennének a pihenőjüket tölteni. Hamarosan új szezon, új meccsek, edzőtáborok és még sorolhatnám, mennyi minden vár a játékosokra. Így nem is csoda, hogy úgy nagyjából senkinek nem volt kedve a mostani válogatott mérkőzésekhez. A címeres mezt magukra húzni megtiszteltetés, nem is azt mondom, hogy nem úgy gondolják, csak azt, hogy 30-40-50 mérkőzéssel a hátuk mögött már inkább a tengerparton süttetnék a hasukat.

Most külön-külön nem készül összefoglaló Magyarország két legutóbbi EB-selejtezőjéről, inkább egy füst alatt elintézzük mindkettőt. Nem is arra van kiélezve a dolog, mi történt percről-percre, hanem úgy en bloc, a nagyobb képet nézzük meg.

Montenegró – Magyarország: 0-0

A magyar kezdő:

Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Bolla, Nagy Á., Styles, Kerkez – Szoboszlai, Sallai – Ádám

Számított rá mindenki, hogy a kirándulás Podgoricára nehezebb lesz, mint a litvánok elleni meccs. A montenegrói futball nem termelt ki annyi világklasszist, de egy masszív, erős és legfőképp lelkes csapatuk van. Fanatikusok a pályán és azon kívül is.

Mi magunk azért bíztunk egy talált gólban, de még a mérkőzés előtt, a nagy fogadkozás és „nyilatkozatháború” közepette tettünk egy tippet: úgy gondoltuk, 4,5 fölött lesz a büntetőlapok száma.

A montenegrói játékosok tettek is róla, hogy ez minél gyorsabban megtörténjen, fúrták-faragták a mieinket, olykor indokolatlanul kemény belépőket láthatott a közönség.

A lelkesedés nem csak a durvulásban merült ki, ha őszinték akarunk lenni, a pirosban játszó hazai csapat sokkal közelebb volt a győzelemhez. Dibusz Dénesnek kétszer is nagyot kellett védenie, valamint a kapufa is egyszer besegített, az aznap szülinapos Nagy Ádám mentéséből született majdnem öngól.

Sokat elárul a magyar csapat teljesítményéről, hogy Mijatovicnak, a hazaiak kapusának mindössze egyetlen alkalommal kellett védenie: Szoboszlai Dominik 16 méteres lövését fogta magához.

A mérkőzés után Marco Rossi elmondta, sokan a válogatottból tudásuk alatt játszottak. Szoboszlai Dominik szabadkezet kapott a középpályán, de nem igazán tudott irányítani, Sallai nagyon sokszor eltűnt a pályáról, de nem annyiszor, mint Ádám Martin.

Akit lehet az akarásáért dicsérni, az Kerkez Milos, de a futballban neki sem jött össze minden. Sőt…

A jobbak közé a védőinket, Langot, Szalait és Orbánt lehet említeni, valamint Dibusznak is voltak bravúros megmozdulásai.

Értékes pontot szereztünk, de a játékkal nem lehettünk elégedettek.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Magyarország – Litvánia: 2-0

G.: Varga, Sallai

A magyar kezdő:

Dibusz – Botka, Orbán, Szalai – Sallai, Nagy Á., Styles, Kerkez – Gazdag, Szoboszlai – Varga B.

Kicsit módosított a podgoricai kezdőn Marco Rossi, Lang Ádámot Botka Endre, Bolla Bendegúzt Gazdag Dániel, míg Ádám Martint Varga Barnabás váltotta.

A litvánok elleni mérkőzésen a győzelem kötelező volt, nem csak a montenegrói iksz miatt, hanem Edgaras Jankauskas csapatának képességei miatt is.

Az elejétől látszott, hogy ez a meccs könnyebb lesz. A litvánok egyáltalán nem nyújtottak fenyegetést Dibusz Dénes kapujára, és egyre-másra jöttek a magyar lövések. A vendégcsapat legjobbja ezúttal is (mint a bolgárok ellen) Gertmonas kapus volt, aki több bravúrt mutatott be az első játékrészben. De nem csak rajta múlt, hogy nem vezettünk három góllal, hanem a mieinken is. Többször is helyzetbe kerültek, de amit nem Gertmonas védett, azt fölé/mellé bombázták a játékosok.

Végül aztán a félidő vége előtt megtört a jég, Varga Barnabás szerezte meg első gólját a válogatottban. A nemrég a Fradiba szerződő támadó egy baloldali beadásnál bújt ki az embere mögül.

A második félidőt is jól kezdték a mieink, de újabb gólt nem sikerült belőni, és ahogy Dibusz Dénes is fogalmazott, egyre jobban frusztrált mindenkit a kimaradt lehetőségek. Főleg, hogy a játék kiegyenlítettebb lett, a litvánok bátrabbak lettek, és volt egy tíz perc, amikor rendszeresen megjelentek a kapunk előtt.

Sallai Roland gólja így a legjobbkor jött. A Freiburg támadója Szoboszlaitól kapott passzt, jó 18 méterre a kaputól felnézett, majd nagy lövést eresztett meg, a labda pedig a bal felsőben kötött ki.

Mivel Szerbia tegnap este csak egy 96. percben szerzett góllal tudott pontot menteni Razgradban, így Magyarország az élre ugrott, hét pontunk van, ahogy a szerbeknek is, viszont mi még nem kaptunk gólt.

Szeptemberben következik a folytatás Szerbia ellen, idegenben.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső