Téli Átigazolási Idény: Németország – I. Rész

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 január 28.

Elérkezett a hajrá, a csapatok már csak négy napon keresztül próbálhatják megerősíteni keretüket a tavaszi szezonra. Vannak, akik elkeseredetten keresik az új játékosokat, vannak, akik bíznak a sajátjaikban, és vannak, akik szeretnének erősíteni, de egyszerűen nem tehetik meg.

Ezúttal a Bundesliga csapatait nézzük meg egytől egyig, és ahogy az előző két napon megszokhattátok, öt csapatot veszünk górcső alá egy-egy cikkben. Az első kör kínálata: Augsburg, Arminia Bielefeld, Bayern München, Borussia Dortmund, Eintracht Frankfurt.

Augsburg

Nem számíthat nyugodt tavaszra az Augsburg együttese, Markus Weinzierl fiai gyengén teljesítettek ősszel, és jelenleg osztályozós helyen vannak. Megszokhattuk, hogy a németek sem nagyon erősítenek télen, és ezzel az Augsburg sincs másképp, de egy játékost azért leigazoltak, és magukhoz képest eléggé ki is nyitották érte a pénztárcát. Az új csatárt Ricardo Pepinek hívják, amerikai-mexikói kettős állampolgár, mindössze 18 éves és a Dallas csapatától érkezett, megközelítőleg 16 millió euróért cserébe. Veszélyes vállalkozás, de még be is válhat. Gondolom én, akik leigazolták, előtte megfigyelték, hogy mit tud. Pepi egyébként lejátszotta már első meccseit az új csapatában, gólt még nem szerzett.

Még egy érkezőről pletykálnak, az FC Köbenhavn játékosát, Jens Stagét akarja magának Weinzierl, a középső középpályás 3-4 millió euróért lenne vihető. Még van pár nap, hogy ezt véglegesítsék…

Arminia Bielefeld

Szintén nem áll túl jól az Arminia Bielefeld csapata sem, de azért tavalyhoz képest jobb a helyzet. Illetve náluk már az nagyon pozitív, hogy nincsenek kiesőhelyen. Mostanában ezt szokhattuk meg tőlük, mindig nagy a harc a bennmaradásért.

Ők is visszafogottak voltak, de két játékost azért sikerült megszerezniük a téli szünetben. Az egyikük a német csapatoknak és a német foci szerelmeseinek ismerős lesz, ő Gonzalo Castro, aki tavaly még a VfB Stuttgart együttesét erősítette, a 34 éves támadónak most nem volt klubja, így ingyen csatlakozott a Bielefeldhez, és már első gólját is megrúgta a Fürth elleni döntetlen alkalmával.

A másik érkezőről biztosan nem hallottatok még, ő Burak Ince, akit a török második ligából szerződtettek. 18 esztendős mindössze, bátran lehet a jövő emberének hívni, és valamit láthattak benne, mert félmillió eurót sem sajnáltak érte. Igen, ez a mai futballban nem nagy pénz, de egy teljesen ismeretlen játékosért talán mégis.

Frank Kramerék valószínűleg már nem nyitnak senki felé, legalábbis pletykákat újabb érkezőkkel kapcsolatban nem olvashattunk.

Bayern München

Csupa-csupa pletyka vette körül a rekordbajnokot a tél folyamán, érkezőről azonban nem tudunk beszámolni. A pletykák többsége nem is igazán reális, azokat pedig nem fogjuk leírni nektek, mert semmi valószínűsége nincs.

Egy-kettő hír viszont a mi fejünkben is szöget ütött, azokat azért meg fogjuk osztani veletek. Támadó poszton szeretne erősíteni a Bayern München. Lehet, hogy Robert Lewandowski a nyár folyamán valóban elhagyja az együttest és új kihívások után néz, lehet, hogy szimplán csak riválist szeretnének. Julian Álvarezről az angol cikkekben már olvashattatok, a River Plate idén felfedezett csatára több európai nagy klub figyelmét felkeltette, köztük a Bayern Münchenét. A legközelebb a szerződtetéséhez állítólag a Manchester City van, de jól állna rajta a Bayern München meze is, Julian Nagelsmann kezei alatt világklasszis csatárrá érhetne.

És ha már világklasszis csatár: Erling Haaland leigazolása is szóba került, Mino Raiola azt mondta, négy csapat maradt, ahova a norvég zseni aláírhat, közülük az egyik a Bayern München. Ha ő jön, Lewa biztosan távozik.

Felmerült még, hogy Frenkie de Jong jöhet a középpályára, de az ifjú holland elkötelezett a Barcelona mellett, és a gránátvörös-kékek is tudják, hogy ő az egyik legnagyobb értékük jelenleg.

Egyetlen távozója van az együttesnek, ő Michael Cuisance, akit véglegesen eladtak, méghozzá a Venezia együttesének. Az olasz újonc négymillió eurót fizetett a francia középpályásért.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Borussia Dortmund

A Dortund játékospolitikájáról csak és kizárólag dicsérő szavakat tudnánk mondani. Remek szemük van a tehetségekhez, akiket olcsó pénzért megvesznek, majd hatalmas haszonnal tovább értékesítenek. A következő ilyen játékos Erling Haaland lesz, akit anno potompénzért igazoltak, rúgott náluk egy csomó gólt, majd 75 millióért fog távozni. Valószínűleg…

És már ki is nézték az utódját, aki szintén a Red Bull Salzburg együttesében játszik jelenleg. Karim Adeyemi nevét már mi is megtanultuk, a 19 éves válogatott támadó a Bajnokok Ligájában tovább rúgta a csoportjából a Salzburgot, már ilyen korban is érett játékot mutat be, és hasonlóan gólérzékeny, mint Haaland.

A sárga-feketék a középpályát is megerősíthetik, állítólag a Manchester United felajánlotta Donny van de Beeket, mivel nekik nincs rá szükségük. A Dortmund tökéletes állomás lehetne a már-már kissé elfeledett középpályásnak.

Egy korábbi hír szerint Hakim Ziyecht akarta megszerezni Marco Rose, volt is esély arra, hogy januárban csatlakozik a csapathoz, de most nem gondolnánk, hogy ez reális lenne.

Végül egy mai hír: A Barcelona szeretné kölcsönkérni Thomas Meunier-t, aki azonban Dortmundban is alapembernek számít, így nem hinnénk, hogy Rose könnyedén lemondana róla.

Tényleges érkező nincs, és távozóból is csak egy: Ansgar Knauff, a csapat fiatal csatára a tavasszal az Eintracht Frankfurtban játszik majd. Velük folytatjuk…

Eintracht Frankfurt

A Frankfurt csapatánál Oliver Glasner elkezdett nyitni a fiatalok felé. A tél folyamán ketten csatlakoztak a csapathoz, és még egy játékos érkezése várható.

Az utánpótlásban talált egy ifjú tehetséget Glasner, Antonio Fotit, aki 19 esztendős, középső középpályás, és a felnőttek között még nem lépett pályára. Az U19-ben viszont remekül szerepel a ciprusi játékos.

A másik érkezőről pár sorral feljebb beszéltem, Ansgar Knauff érkezett a Dortmundtól a tavaszra. Talán itt több játéklehetőség jut neki, mint a sárga-feketéknél.

A belengetett harmadik érkező egy belső védő, a horvát Hrvoje Smolcic, aki 21 éves és jelenleg a HNK Rijeka labdarúgója. A hétvégén minden bizonnyal be fogják jelenteni az érkezését, ára 3-4 millió euró körül mozog.

Ez volt az első rész, hamarosan jövünk még öt csapattal, a maradékra viszont már csak holnap délelőtt kerül sor.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső