Téli Átigazolási Idény: Spanyolország – IV. Rész

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 január 27.

Csupa jóság maradt a végére, a La Liga sava-borsa, öt igazán jó csapat, öt nagy múltú csapat, öt népszerű csapat. Lássuk, mennyi mozgás várható a Real Madrid, a Real Sociedad, a Sevilla, a Valencia és a Villarreal háza táján.

Real Madrid

Aki nagy durranásra várt, az most nem lesz elégedett. A Real Madrid évek óta nem vásárolt télen, csak akkor, ha nagyon-nagyon szükségük volt egy játékosra. Ilyen érkező volt anno Thomas Gravesen vagy Emmanuel Adebayor, esetleg Julien Faubert, aki nem a játékával lett híres Madridban, hanem azzal, hogy állítólag elaludt a kispadon meccs közben. Bár ezt később ő cáfolta.

Nyáron nagytakarításra lehet számítani majd, Carlo Ancelotti elküldheti azokat a játékosokat, akik az ősz folyamán nem kaptak elég lehetőséget és/vagy lejár a szerződésük. Biztosra vehető Isco és Gareth Bale távozása, de a sokat kritizált Eden Hazard-ra számít az olasz mester.

Az igazi szaftos pletykák nyáron lesznek, gondoljunk csak az Erling Haaland és Kylian Mbappé féle őrületre, bár addig lehet, hogy mindkét játékos jövője tisztázódik.

Az átigazolási időszak utolsó napjaiban ismét az merült fel, hogy Luka Jovicot elküldik kölcsönbe, a szerb Karim Benzema mögött nem nagyon jut játéklehetőséghez, ha meg igen, azzal nem tud élni. A Borussia Dortmund érdeklődik, valamint az Arsenal.

Mariano Diaz szintén távozhatna, de ő továbbra is úgy gondolja, hogy helye van a madridiak keretében, így szó sem lehet semmiféle váltásról. Iscot a Fiorentina csábította, de a magas fizetési igényei miatt a violák elálltak az ajánlattól, pedig Florentino Perezék nem gördítettek volna akadályt a spanyol irányító távozása elé.

A sok érdeklődőt megelőzve szó volt arról, hogy Tony Rüdigert még azelőtt szerződtetik, hogy Londonban lejár a szerződése, de úgy látszik, erre sem kerül sor.

Viszont egy friss hír szerint a Real Madrid játékosmegfigyelője épp Monacoban tartózkodik, ahol Aurelien Tchouameni esetleges érkezéséről tárgyal. A fiatal középpályás Casemiro helyettese lehetne, Eduardo Camavinga mellett persze. Vagy lehet, hogy a francia srác egyből elkerül a blancóktól? Erről is szól pletyka, a Liverpool szeretné magához venni a nyár végén érkező labdarúgót, de azért ehhez Carlo Ancelottinak is lesz egy-két szava.

Egyelőre ennyi, a királyi gárda volt az átigazolási időszak alatt az egyik legcsendesebb…

Real Sociedad

A baszkok előszeretettel vásárolnak Angliából nagy nevet. David Silvára gondolunk, akinek fűt-fát ígért a Lazio, ő mégis Imanol Alguacil együttesét részesítette előnyben. Most egy hasonló transzferre készülnek, Juan Matát akarják elhozni a Manchester Unitedtől, méghozzá ingyen. Egy ideje ez a pletyka nem jelentkezett, de nem lehet még teljesen kukába dobni, lehet, hogy a háttérben már folynak a megbeszélések.

A Real Sociedad viszont akár az egyik nagy vesztese is lehet a téli átigazolási időszaknak, ha Alexander Isak elhagyja a Reale Arénát. A svéd válogatott támadója az Arsenalhoz áll közel, akik rettentő módon akarnak egy csatárt igazolni, mivel Pierre-Emerick Aubameyang eljátszotta a bizalmat. Megint. És Artetánál betelt a pohár. Először Dusan Vlahovicot akarták, de róla lemondhatnak, Isak a B-terv. Nem lenne olcsó, de még a 75 millió eurós kivásárlási ár sem jelenthet akadályt az ágyúsoknak. Anyagilag nagyon jól járna a Sociedad, de a tavaszuk így kőkemény lenne, hiszen lényegében Mikel Oyarzabal és Alexander Sörloth maradna bevethető csatárposzton.

De hogy a tényekről is beszéljek: Rafinhát, a PSG brazilját vették kölcsön a tavaszra, akinek sok idő nem jutott az ősszel a francia fővárosban.

Itt tartunk most, holnap és hétfőn még robbanhat az az átigazolási bomba.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Sevilla

A spanyol csapatokhoz képest a Sevilla igazán aktív volt, két játékost is igazoltak, és még nem biztos, hogy vége van számukra az átigazolási idénynek. Potompénzért vásárolták meg az FC Porto egyik legtehetségesebb játékosát, Jesús Coronát, hárommillió eurót kellett letenni a portugálok asztalára. De nem ő a nagy fogás, hanem a Manchester United mellőzött játékosa, Anthony Martial. A francia játékos elvágyódott Manchesterből, és elég sokan csábították. Végül a Sevilla lett a befutó, ahol kölcsönben szerepel majd, de a nyáron végleg meg is vásárolhatják a csatárt.

Aki elhagyhatja a piros-fehéreket, az Diego Carlos, akit több angol csapat is szeretne megszerezni. A brazil belső védőért folytatott csatában a Tottenham jobban áll, mert a Sevilla meg közben Giovani Lo Celsot szeretné leigazolni. Akár egy cserét is össze lehet hozni. Vagy a Newcastle a végén emel a téten? Meglátjuk.

Julen Lopetegui három játékosát küldte el, Oussama Idrissit, Óscar Rodriguezt és Ibrahim Amadou-t, mindannyiukat kölcsönbe.

Valencia

Nem veti fel a pénz a Turia-partiakat, így nem számítottunk egyáltalán tőlük igazolásra a télen. Ehhez képest két játékost is megvettek, igaz, ketten nem kerültek annyiba, mint Jesús Corona a Sevillánál…

Az eddig kölcsönben a csapatot erősítő georgiai, Giorgi Mamardashvilit 850 ezer euróért, az FC Basel 23 éves belső védőjét, Eray Cömertet 800 ezerért vásárolták meg.

Közben Cristiano Piccinit ingyen elengedték Belgrádba, Álex Blancot az olasz B-ligába, míg Jasont az Alaveshez.

Szerintünk a Valencia készen van, több változás már nem lesz a keretben.

Villarreal

A nyár folyamán Unai Emeryék sokat költöttek, több mint 50 millió eurót, visszafogott télre számítottunk, ami be is jött. Még az őszi idény közben csatlakozott a csapathoz Serge Aurier, aki elhagyta a Tottenham csapatát, így ingyen került a sárga tengeralattjáróra.

A csapatot nem hagyta el senki, és nem is valószínű, hogy el fogja, bár egy régebbi pletyka szerint Jürgen Kloppnak fájt a foga Pau Torresre, a csapat válogatott belső védőjére.

Emellett a Fulham gólvágóját, Aleksandar Mitrovicot hozták össze a spanyol együttessel, de nem valószínű, hogy abból lesz valami, Boulaye Diát se a semmiért vették, illetve ott van még Paco Alcacer és persze Gerard Moreno is…

Ennyi lett volna a spanyol átigazolásokat felvonultató sorozatunk, holnap a németekkel folytatjuk, ill. fejezzük be, hiszen hétfőn zár a piac.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső