Újabb Nagy Port Kavaró Igazolás a Láthatáron?

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2022 január 12.

Az sejthető volt az utóbbi évek alapján, hogy Francisco Román Alarcón Suárez, művésznevén Isco nem hosszabbítja meg lejáró szerződését, 2022 június elsejétől szabadon igazolhatóvá válik. A nagy reményekkel érkező középpályás sosem tudta igazán beverekedni magát a kezdőcsapatba, Carlo Ancelotti első időszakában ugyan voltak nagyon jó periódusai, sőt Zidane-nál is játszott, ám valami megtört, és Isco egyre kevesebb és kevesebb lehetőséget kapott. Santi Solari egyenesen utálta, Rafa Benitez szintén nem adta meg neki a játéklehetőséget, míg Julen Lopetegui rá akart építeni, de őt hamar kipenderítették Madridból.

Az idei év a mélypont, Isco kezdőként egyszer sem kapott lehetőséget bajnoki mérkőzésen, leginkább a kispadot koptatja, ha meg pályán van, akkor jellemzően tíz percnél több idő nem jut neki. Mivel még nincs harmincéves, ezért nem csoda, hogy játszani szeretne, és az sem jelent akadályt, hogy kilenc év után az ősi riválishoz igazoljon.

A barcelonai ajánlat

Ez egyelőre még csak egy híresztelés, annak is kell tekinteni. Mindenesetre van benne ráció. Isco ugyan sokat kopott, de még mindig kivételes technikával, nagy játékintelligenciával megáldott játékos, akinek Madridban sosem találták meg a helyét. A Casemiro – Kroos – Modric hármast egyik edző sem bontotta meg, csak kényszerűségből, klasszikus irányítója nagyon rég nincs a csapatnak. Szélsőnek lassú, csatárnak nem elég harcias. Árnyékékként lehetne őt bevetni Benzema mögött, de Carlo Ancelotti nem adja meg az esélyt.

Barcelonában viszont szükség lenne egy rutinos irányítóra, és a pénzhiányban szenvedő Barca kapva kap az olyan alkalmakon, amikor ingyenesen lehet megszerezni magasan jegyzett játékosokat. És Isco az, még ha az elmúlt idényekben nem is jött ki számára a lépés.

Lopetegui válogatottja egyértelműen rá épült, ki tudja, hol lenne most a játékos, ha anno 2018-ban a szövetség elnöke nem rúgja ki közvetlenül a VB előtt az azóta a Sevillánál dolgozó mestert…

Szóval – maradjunk egy kicsit a Barcánál – Isco elférne a középpályán, Busquets sem lesz fiatalabb, Gavi és Nico ugyan jók, de a rutin még nincs meg, és a tiki-takás futballhoz kell egy olyan ember, aki ötvenméterről is észreveszi az induló csatárt, és nem utolsó sorban oda is tudja tenni elé.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Anno 2017-ben is szóba került egy ilyen transzfer, akkor az érintett maga nyilatkozott: Soha, semmilyen körülmények között nem igazolna az ősi riválishoz.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Barca vezetősége mit szól ehhez, annyi tűnik csak biztosnak, hogy Xavi Hernández meg akarja őt szerezni… De vannak még más klubok is a pakliban.

Egyéb ajánlatok

Időről időre felröppent a pletyka, hogy Isco elhagyja a spanyol fővárost. Aztán soha nem lett egyikből sem semmi, sőt a görbelábú játékmester meghosszabbította lejáró kontraktusát. Nagyot változott azóta a világ, ám a kérőkből most sincs hiány.

Szívesen látná őt az Arsenal menedzsere, Mikel Arteta, egy időben a Manchester United is aktívan érdeklődött, bár Bruno Fernándes megoldja a feladatát, így ők nem fognak beszállni a buliba. Olaszországból szintén érdeklődést mutat az Inter, az AC Milan, valamint a Juventus is. És újabban a Newcastle United felbukkanásáról is szó esik, de mint egy korábbi cikkünkben már mondtam, a NUFC minden igazolásokkal kapcsolatos hírben fel fog tűnni…

Legutoljára a Fiorentináról volt szó, az ő játékstílusuk jól feküdne Isconak, és ott újra fel tudná építeni magát, visszakerülhetne Luis Enrique csapatába. Ám a fizetésben nem tudtak megegyezni, sőt pár nappal később már a violák vezetése, és Paco Alarcón, vagyis Isco apja és ügynöke azt is cáfolta, hogy tárgyaltak volna.

Konklúzió

Nos, az egyelőre nincs. Nehéz elképzelni, hogy kilenc év után hátat tudna fordítani Isco a Real Madridnak. Nem, nem arra gondolok, hogy távozik, mert az már biztos. Inkább arra, hogy pont az ősi riválishoz igazoljon. Igazi hátbadöfés lenne ez a szurkolóknak, és kár lenne egy ilyen – többnyire – szép időszakot így lerombolni. Persze ez csak egy magánvélemény. Az sem biztos, hogy végül több szerep jutna a feltörekvő ifjak mellett neki, 30 évesen még benne van egy jó EB, nem teheti meg, hogy padról padra menjen, legyenek akármennyire szépek Xavi szavai.

Az tuti, hogy Ancelottival a viszony megromlott, így tavasszal sem számíthat több játéklehetőségre. És érdekes, hogy hol mehetett félre ennyire ez a kapcsolat. Egyszer balhézott össze az olasz mesterrel, mikor kiderült, hogy a cserék közül ő áll be utoljára. Az Alcoyano elleni kupameccsen sem tudott kezdőbe kerülni, pedig ott azért talán illett volna játszatni. Ergo valami nem kerek. És már nem is lesz az.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső