Bonyolódik a Djokovic-gate

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2022 január 12.

A teniszvilágot két hete Novak Djokovic és az ausztrálok közötti balhé tartja lázban. Lassan már mindenki véleményt nyilvánított az ügyben, aki legalább egy teniszmeccset látott életében, kialakultak a szekértáborok, és a feszültség nem, hogy csökken, inkább csak nő. Főleg, hogy új dolgok láttak napvilágot, ami ismét egy kicsit más megvilágításba helyezi magát az érintettet.

Az előzmények

Csak nagyon röviden és tömören. Novak Djokovic megérkezett Melbourne-be az év elején, hogy részt vegyen az Australian Openen, mint címvédő. Azonban az ausztrál hatóságok megtagadták a belépést, elvették az útlevelét, őt pedig egy hotelben helyezték el, úgy tűnt, kiutasítják a teniszezőt az országból, mivel nincs beoltva koronavírus ellen. Minden bizonnyal nem is lesz, Djokovic hírhedten oltásellenes, több olyan megszólalása is volt, amely ezt igazolja, a vírusban sem nagyon hisz, és mondjuk úgy, vannak érdekes elképzelései a gyógyításról. De ez természetesen szíve joga.

Ügyvédei arra hivatkoztak, hogy a teniszező december 16-án pozitív tesztet produkált, ezért mentesült a vakcina beadása alól. Ezzel azonban újabb lavinát indítottak útjára, hiszen Djoko ezután kis túlzással hakniba kezdett, folyamatosan emberek között járt-kelt, gyerekeket ölelgetett, bélyeget mustrált és még sorolhatnánk. Ekkor már azért tudni lehetett, hogy ebből a sztoriból így vagy úgy nem fog jól kijönni.

A fanatikus szurkolók közben Melbourne-ben és Belgrádban is tüntetést szerveztek érte, Ausztráliában még a rendőrökkel is összecsaptak

Hétfőn aztán a bíróság számára kedvező ítéletet hozott, de az ügynek itt még messze nincs vége. Alex Hawke bevándorlásügyi miniszter azt nyilatkozta, keresik a lehetőségét, hogy megakadályozzák az országba való belépését a szerbnek, és az is elképzelhető, hogy végül három évre kitiltják őt onnan.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Djokovic hazudott volna?

Hosszú ideig azt sem volt hajlandó elárulni, hogy be van-e oltva vagy sem, így elképzelhető, hogy egyéb csalafintaságok tarkítják a sztorit. Például a minap előkerült egy határátlépési kérdőív, amelyet Djokovic töltött ki, és amelyben valótlanul állította, hogy az országba való belépés előtt 14 nappal nem utazott sehová. Erre a teniszező a dokumentum alapján nemmel válaszolt, ám a szorgos újságírók itt is előásták a szerb közösségi médiában megjelent képeit. Mint kiderült, december végén Spanyolországban volt, előtte viszont Belgrádban, tehát ez az állítás akárhogy is nézzük, fals.

A kérdőívben szerepel egy ilyen kitétel, amely minden egyes, az országba belépni kívánó külföldi állampolgárra vonatkozik, így a szerb teniszjátékosra is:

Hamis vagy félrevezető információ megadása súlyos vétségnek minősül. Ön akár polgári jogi felelősség alá is vonható hamis vagy félrevezető információ megadásáért.

Közben a játékos családja sajtótájékoztatót tartott, amelyben természetesen védték Djokovicot, és az első adandó alkalommal véget vetettek az egésznek, amint kellemetlen kérdést kaptak. Miszerint Djokovic valóban fertőző betegsége tudatában járt-kelt.

A válasz: Igen

A mai napon Djokovic beismerte, betegen adott interjút a L’Equipe egyik munkatársának. Djokovic közleményt jelentetett meg Twitter-profilján, amelyben a következő szerepelt:

„December 14-én részt vettem egy kosárlabda-meccsen Belgrádban, amely után megtudtam, hogy a helyszínen lévő emberek közül többen is pozitív koronavírustesztet produkáltak. Mivel nem voltak tüneteim, először csak egy gyorstesztet vásároltam, ami negatív lett. Ezt követően egy hivatalos PCR-tesztre is elmentem. Másnap részt vettem Belgrádban egy teniszeseményen, amely előtt szintén negatív gyorstesztet produkáltam. Tünetmentes voltam, jól éreztem magam, és csak az esemény után értesültem a hivatalos PCR-teszt pozitív eredményéről. A következő napon, december 18-án Belgrádban adtam interjút a francia L’Équipe-nek, valamint részt vettem a fotózásukon is.”

„Minden más programomat elhalasztottam, kivéve azt. Kötelességemnek éreztem, hogy részt vegyek az előre megbeszélt interjún, nem akartam cserbenhagyni az újságírót. Jelezném, hogy ügyeltem a távolságtartásra és végig maszkot viseltem, kivéve a fotók elkészültekor. Az interjú után hazamentem, hogy elszigeteljem magam a szükséges időszakra, s ekkor már tudtam, hogy hibáztam. Elismerem, át kellett volna ütemeznem az összes kötelezettségemet.”

Végszó

Jó lenne, ha már valóban lenne egy végszó, de ez nem a történeté, csak a miénk. Miközben a fél világ Djokovic vélt vagy valós sérelmeiről beszél fokozatosan nő a feszültség, mintha senki nem merne dönteni, mert akkor azzal az egyik tábornak csalódást okoznának. Rafa Nadal egyszerűen cirkusznak nevezte az egész ügyet, és egyet kell értenünk ebben a spanyollal…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső