Út a bajnoki címig – II. rész

Olvasd el 4 perc alatt szerző Bartos László 2020 július 17.

Kétrészes sorozatunk előző részében felelevenítettük a csütörtök esti Real Madrid – Villarreal mérkőzést, illetve egy kicsit kiveséztük Zidane ténykedését. Most a második részt olvashatjátok.

A bajnoki címig

Hosszú utat tett meg a Real Madrid, ez az út pedig sokszor nem volt könnyű. A bajnokság felfüggesztése előtt az El Clasicot 2-0-ra nyerték Vinicius és Mariano góljaival, de a következő héten kikaptak a Betistől és a Barca újra előzött. Ekkor sokan követelték az edző távozását, aki mindenkit nyugalomra intett. Az újrakezdés után pedig egy egészen más felfogású Real Madridot láthattak a pályán, egy olyan csapatot, aki maximálisan fegyelmezett, akik célfutballt játszanak. Mert lehet itt Fehér Balettozni, ha az eredmények nem jönnek. Ezúttal egy sokkal céltudatosabb Madrid volt a pályán, ennek köszönhetően pedig 10-ből 10 meccset nyertek meg.

Gerard Piqué – aki előszeretettel szólogat oda az ősi riválisnak –azt mondta az őszi Real – Barca után, hogy ilyen gyenge Madrid ellen még nem játszott. Alaposan rácáfoltak a fehérek a válogatott védő szavaira. Vagy ha mégis Piquének van igaza, akkor az őt és saját csapatát is minősíti. Persze, ez nem így van, a Barcelona még mindig bombaerős, de tény és való, hogy idén több rossz periódusuk is akadt. Kezdve Bartomeu botrányával, Valverde botrányos elküldésével, azzal, hogy Setiént nem sem fogadta el a Barcelona csapata… Sorolhatnánk a problémákat. Barcelonában új csapatot kell építeni, hiszen Messi sem fiatalodik és bár még mindig egy zseni, egyre többször mutatkozott meg, hogy ő sem tud csodát tenni.

A gólkirályi cím

Ettől függetlenül ő vezeti a La Liga góllövőlistáját 23 góllal. Említettem a fenti összefoglalóban, hogy ki fogok térni, miért Benzema végezte el a tizenegyest. A gólkirályi cím miatt. Egy fordulóval a vége előtt Karim Benzema 21 gólos, 2 góllal jár előtte tehát Messi. Biztosak lehetünk benne, hogy a bajnoki cím ellenére Benzema kezdő lesz a Leganes ellen és minden létező akciót rá hegyeznek majd ki. Szép és méltó szezonja lenne ez a franciának, akinek érdemeit rengetegen nem látják, és csak Zidane házi kedvencének gondolják.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A nyitott kérdések

Maradtak azért még megválaszolatlan kérdések, amiket vasárnap este 11-kor már tudni lehet majd. Ki lesz a harmadik kieső? Az Espanyol és a Mallorca már kiestek, a Leganes pedig egypontos lemaradásban van a Celta Vigoval szemben. Előfordulhat, hogy egy olyan csapat essen ki, ahol olyan játékosok játszanak, mint Santi Mina, Iago Aspas, Rubén Blanco vagy Nolito?

Ki tudja, a Real Madrid milyen kezdővel lép pályára? Azok játszanak, akik a szezon során kevesebb szóhoz jutottak? Mert akkor a pályán töltött percek hiánya miatt esélyes, hogy a Leganes mindent egy lapra feltéve megszerzi a győzelmet. Egyébként mi mást is tehetnének?

Aztán ott van még az EL-selejtező kérdése. Lecsúzik végül az őszi szezonban remeklő Getafe a 7. helyről? Előfordulhat, hogy a Granada kilép az európai porondra?

Megannyi kérdés, ami a spanyol liga szerelmeseit foglalkoztatja. Szerencsére, már nem kell sokat várni a befejezésre.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső