A Vienna Capitals elleni meccs sztárja, a magyar csapat mindent védő kapusa, Ouzas volt

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2019 október 24.

Az nem kérdés, hogy a magyar jégkorong legerősebb csapatának a Fehérvár AV19 számít, amely az elitcsapatával nem is a magyar bajnokságban (a második számú csapatuk indul a hazai ligában), hanem az osztrák bázisú nemzetközi jégkorongbajnokságban (EBEL) kergeti a pakkot, ahol a cseh Znojmo mellett ők a másik külföldi csapat a 11 alakulat között. Azért a fura szám, mert az előző szezonhoz képest a Medvescak Zagreb megüresedett helyét nem töltötték be, így rövidebb lesz a menetrend is, ami valószínűleg azért alakult így, mert az osztrák válogatottnak készülnie kell a 2020-as divízió 1/A-s világbajnokságra, köszönhetően A-csoportos kiesésüknek.

Az EBEL-ben a jelenlegi állás szerint eddig átlagosan 11 meccset játszottak a csapatok, azaz lement az alapszakasz negyede (40 meccs lesz idén), öt csapat kerül a felsőházba és az alsóházból még háromnak lesz esélye bekerülni a playoffba. Sajnos nem jól megy a Fehérvár AV19-nek a szezonban, 12 meccsükből hetet elveszítettek és csak hármat tudtak rendes játékidőben megnyerni – bár most kicsit belelendülni látszanak, hiszen két nappal a listavezető Salzburg legyőzése után hazai pályán nemrég nagy harcban legyűrték a Vienna Capitals csapatát is, így pedig ismét felzárkóztak egy végső elszámolásnál már alsóházból playoffot érő 8. pozícióhoz.

A Capitals elleni meccs az eredmény alapján könnyű győzelemnek tűnhet, de nem volt az, az első harmadban ugyan egy emberhátrányos helyzetben vezetést szerzett a Fehérvár, de ezt a második harmad elején gyorsan kiegyenlítette a Vienna, majd megint előnybe kerültek a hazaiak Harty találatával, viszont ami ezután jött az maga volt a tűzijáték. Bődületes rohamokkal az egész harmadot végigtámadták a vendégek és ez a nyomás folytatódott a harmadik harmadban is, de a fehérvári kapuban a kanadai Ouzas lehúzta a rolót, 52 kapura tartó lövésből 51-et védett (némelyiket eszméletlen bravúrral), majd az utolsó percben üreskapus helyzetnél Yogan még bepasszolt egy korongot a bécsi kapuba, így alakult ki a 3-1-es siker.

A Graz és a Klagenfurt sincs kirobbanó formában, de ők a következő meccsek esélyesei

Így tehát két győzelemmel a tarsolyában utazik pénteken Grazba a Fehérvár AV19, majd vasárnap fogadja a Klagenfurtot hazai pályán, de hiába a jó forma, egyik meccs sem ígérkezik sétagaloppnak, főleg nem a vasárnapi találkozó, amikor a második helyezett osztrák csapat ellen kell jégre korcsolyázni. A fehérváriak Andrew Yoganban bízhatnak ismételten, a kanadai játékos már 9 gólnál jár és csak a salzburgi Raffl Thomas ütött nála több gólt a ligában.

A Graz a két vereség után ismét győzni tudó Innsbruck otthonában veszített legutóbbi meccsén (0-1-ről adták le 4-1-re), a Klagenfurt viszont csak hosszabbítás után tudta legyűrni a Linz csapatát, amely pont a székesfehérvári csapat előtt áll a tabellán, tehát ha csak az eddigi teljesítményt nézzük, akkor mindkét mérkőzésen van esélye a magyar alakulatnak a győzelemre.

Szabó Krisztiánt a Vienna Capitals elleni meccsen történt, állítólagos szándékos ütési kísérletért két meccses eltiltással sújtotta a liga fegyelmi bizottsága, de ezt leszámítva nagyjából legerősebb kerettel tud jégre korcsolyázni a fehérvári alakulat. Hasonlóan küszködik egyébként a fehérváriak második csapata a magyar bajnokságban, az Erste Ligában, a Fehérvári Titánok 15 meccsen már 10 vereségnél tart és a bajnokság igazán kiemelkedő alakulatai ellen nem is tudnak nagyon „korongba” rúgni, pár napja a toronymagas éllovas Csíkszeredától kaptak ki könnyen, 6-3-ra hazai pályán.

Ettől függetlenül jó látni a Titánok küzdelmét, hiszen ez az a vonal, ahol a magyar feltörekvő tehetségek meg tudják mutatni magukat és fejlődni tudnak, hogy előbb-utóbb bekerülhessenek az EBEL-be, mert az ott szereplő fehérvári csapat jelenleg inkább légiósokra épít.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső