AC Milan – Atalanta: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 július 22.
AC Milan
Teljesítmény:
N N N D N
  • Giuseppe Meazza
  • Július 24. 21:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Atalanta
Teljesítmény:
N D N D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nincs megállás a Serie A-ban, közel a végjáték, sőt, már a végjáték kellős közepén vagyunk. Augusztus 2-án véget ér az olasz első osztályú bajnokság 2019/2020-as kiírása, addig pedig még három (a mai meccsekkel együtt négy) fordulót le kell játszani.

A 36. forduló egyértelműen leginkább várt meccsét, az AC Milan – Atalanta mérkőzést vesszük górcső alá, ahol Olaszország legjobb formában levő csapatai mérkőznek meg egymással. Ráadásul nem egy tétnélküli összecsapásról beszélünk, mindkettejüknek megvan a maga célja. A hazaiaknak az EL-indulás, a vendégeknek pedig az ezüstérem forog kockán. És szinte biztosak lehetünk abban, hogy aki itt veszít, az elbukik és nem fogja elérni a célját.

Három forduló maradt vissza, a helyzet pedig bonyolódik és fordulatokból sincs hiány. Az ember sokszor jobban élvezi, mint egy Dan Brown könyvet…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Sassuolo – AC Milan

Meglepett már jó pár csapatot De Zerbi csapata, ezúttal az az AC Milan látogatott el a Mapei Stadionba, akik jó formában vannak, sorra nyerik a meccseket – köztük rangadókat -, így most sem számíthattunk rossz meccsre.

Nekem egy döntetlen volt a tippem (nem írtam le nektek ide a blogra, egyáltalán nem voltam biztos benne, túl sok ismeretlenes volt ez az egyenlet), szerencsére nem fogadtam meg.

A meccs végeredménye már az első félidőben kialakult, 2-1-re nyertek a milánói piros-feketék. A nagy öreg, Ibrahimovic jelenlétéről, tekintélyéről már sokat írtam, most viszont még gólokkal is hozzájárult a három pont megszerzéséhez.

A 19. percben Calhanoglu jobboldalról beívelt labdáját fejelte be Consigli kapujába. Pár perccel később jöhetett volna a második, Zlatan ismét fejjel veszélyeztetett, de ezúttal a hálóőr a helyén volt és szögletre mentett.

A 42. percben egyenlítettek a hazaiak. Egy szabadrúgást íveltek a tizenhatoson belülre, a menteni igyekvő Calhanoglu kezét érte a labda. Rövid videózás után a játékvezető a tizenegyespontra mutatott. Gigio Donnarumma jobbra vetődött, Caputo balra lőtt, 1-1.

Még a félidő vége előtt sikerült újra vezetést szerezni a milánóiaknak. Ismét a Calhanoglu – Ibra kettős volt a főszereplő, előbbi remek ütempasszal ugratta ki a svédet, aki elhúzta Consigli mellett és az üres kapuba gurított.

Az első félidő krónikájához tartozik még egy piros lap. A meccs elején besárgult Bourabia buktatta Rebicet, amiért járt a második sárga és egyúttal a piros lap is. Gól és emberhátrányban fejezték be az első félidőt a hazaiak, pedig pár perccel azelőtt még egyenlítésnek örülhettek.

A második játékrészben már momentumai sem voltak a Sassuolonak, minden erejüket a védekezés emésztette fel, a Milan pedig többször is gólt szerezhetett volna. Ibrahimovic közel járt a mesterhármashoz, de az utolsó pillanatban nem találta el a labdát, Bonaventura kétszer is telibe találta Consiglit nagy helyzetben, Bennacer lövése pedig a kapufáról nem befelé, hanem szögletre pattant.

Így is magabiztos győzelmet arattak Pioliék, akinek szerződését a remek formának köszönhetően meghosszabbították. Talán már a Milan szurkolói is kezdik megszeretni a talján mestert.

Előző 5 meccs eredménye
2019.12.22.Serie A
atalanta
5:0
milan
Serie A
2019.02.16.Serie A
atalanta
1:3
milan
Serie A
2018.09.23.Serie A
milan
2:2
atalanta
Serie A
2018.05.13.Serie A
atalanta
1:1
milan
Serie A
2017.12.23.Serie A
milan
0:2
atalanta
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Atalanta – Bologna

A Milan elleni zakó után kevesen számítottak arra, hogy Szinisa Mihajlovics csapatának lehet esélye az Atalanta ellen.

Pedig az első félidő határozottan a vendégeké volt, az Atalanta gyengén játszott, helyzetük nem volt, míg a Bologna kapufát lőtt, és sokszor Gollini segítségére szorult.

Gólt nem tudtak rúgni, a második félidőben pedig beállt Muriel, ami alapjaiban változtatta meg a meccs képét.

Egyre inkább átvették az irányítást, elkezdtek jönni a helyzetek (Muriel és Zapata aktív szerepet játszott ebben). Végül a sokadik kihagyott helyzet után Muriel döntötte el a meccset, rövid sarokba leadott lövését már nem tudta hárítani Skorupski.

A második félidő alapján megérdemelten győzött Gasperini csapata (őt amúgy az első félidő végén kiállították), de az első játékrészben nyújtott teljesítményükre nem lehetnek majd büszkék.

Összefoglalás

Mintha kezdene fáradni az Atalanta. Lehet, hogy rosszul látom, de az eddig teljesen magabiztos gárdából valami kiveszett a szezon végére. Minden bizonnyal a frissesség és az, hogy rövid a cserepad.

Nagyon drukkolok amúgy annak, hogy érjenek oda a második helyre és szerezzék meg a 100 gólt a bajnokságban, de ha reális akarok lenni, akkor most inkáb Ibráékat favorizálom.

Pioli megtalálta azt a csapatot, amely valóban ütőképes, amellyel jönnek az eredmények. Képzeljük el, ha ide még csatlakozna Szoboszlai Dominik…

Mehetünk biztosra (biztosabbra…), ha azt mondjuk, hogy mindkét csapat szerez gólt, időtlen idők óta nem történt olyan, hogy az Atalanta vendégként nem rúgott gólt. Egészen pontosan 2019. november 11-ig kell visszamennünk, akkor a Sampdoria ellen 0-0-t játszottak.

A Milan pedig valóban csúcsformában focizik, amit mostanság tesznek le az asztalra, arra jár a kalapemelés és megérdemelnék az Európa Ligát.

A hazai győzelem is jól fizet (mióta is tart az Atalanta veretlensége?!), de én most a mindkét fél szerez gólt opciót javaslom nektek.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső