Atalanta – Udinese: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 01.
Atalanta
Teljesítmény:
N V N V N
  • Gewiss Stadium
  • április 03. 15:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Udinese
Teljesítmény:
V D N D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ha most kellene megtippelnünk, hogy ki lesz a Serie A dobogójának második, illetve harmadik helyén, akkor nagy bajban lennénk. Az egyre biztosabbnak tűnik, hogy az Inter csapata trónt foszt és letaszítja onnan a mostanában egyeduralkodónak számító Juventust. De hogy a Milan röpke előnye kitart-e? És behúzzák-e az ezüstöt?

Ha igen, ki lesz a harmadik? A Juventus vagy az Atalanta? Vagy esetleg a Napoli? Rengeteg kérdés…

Szerencsére hétről hétre fogunk közeledni, egyre több választ kapunk, aztán május közepéig minden kiderül.

De most még foglalkozzunk a jelennel: Atalanta – Udinese mérkőzést rendeznek szombaton délután az olasz első osztályú bajnokságban.

Természetesen a bergamóiak számítanak a találkozó favoritjának, de az Udinese idén sokkal jobban szuperál, mint a tavalyi vagy a tavalyelőtti évben. Ez leginkább Rodrigo De Paul érdeme, bár nem túl elegáns dolog egy emberre „ráfogni” egy egész csapat érdemeit.

Az viszont biztosnak tűnik, hogy De Paul több nagycsapat, például a bajnokaspiráns Inter figyelmét is felkeltette… Ezen a meccsen ismét tehet azért, hogy jobban megismerjék a nevét.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Verona – Atalanta

Sok csapat szenvedett már meg a Marcantonio Bentegodiban, az Atalanta azonban nem bővítette ezt a listát. Már a meccs elején szerették volna megmutatni, hogy ki az úr a háznál. Cristian Romero fejesét, valamint Duván Zapata lövését is védte Silvestri, de aztán Federico Dimarco összehozott egy buta tizenegyest, amit Ruslan Malinovsky a 32. percben simán értékesített. Silvestri a kapu bal oldalát választotta, az ukrán válogatott meg a jobb alsóba gurított.

Tíz perccel később jött a következő vendég találat, ezt most Duván Zapata szerezte, Malinovsky pedig előkészítő szerepkörben tündökölt. Az ukrán csúsztatott labdájával iramodott meg Zapata, sokkal gyorsabb volt, mint a védője, ezután már „csak” Silvestri mellett kellett elgurítani a lasztit.

A második félidő elején közel járt a szépítéshez a Verona, Darko Lazovic került gólhelyzetbe, Gollini kapus azonban a bal kezével még megállította a szerb válogatott lövését.

Az Atalanta is közel járt egy újabb gólhoz, a csereként beállt Luis Muriel két védőt bolondított meg, mielőtt a kapu mellé durrantotta volna a labdát.

És aztán villant még Josip Ilicic is, ő jó 18 méterről csavarta kapura a labdát, a felsőlécről vágódott ki az alapvonalon túlra.

Egyetlen Lazovic helyzet, ennyit tudott nagyjából felmutatni a hazai gárda, így nem lehet azt mondani, hogy jogtalanul vitték haza De Roonék a három pontot.

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.20.Serie A
udinese
1:1
atalanta
Serie A
2020.06.28.Serie A
udinese
2:3
atalanta
Serie A
2019.10.27.Serie A
atalanta
7:1
udinese
Serie A
2019.04.29.Serie A
atalanta
2:0
udinese
Serie A
2018.12.09.Serie A
udinese
1:3
atalanta
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Udinese – Lazio

Rögtön egy veszélyes akcióval indult a meccs: Luis Alberto távoli lövését Musso kiejtette, amire lecsapott Ciro Immobile, de kapu mellé lőtt. Utána nagyon fájt az olasz támadónak a lába, azt mondta, hogy Musso elütötte őt, de ilyenért a VAR korában már nem adnak tizenegyest, akármennyire is reklamált a válogatott csatár.

Nem sokkal később Sergej Milinkovic-Savic szerezhetett volna gólt, de a tizenhatosról ellőtt labdája megpattant, és kapu mellé ment. Támadásban maradtak a vendégek, és ez a fölény a 37. percben érett góllá. Adam Marusic kapott egy labdát a tizenhatoson belül, befelé cselezett, majd a bal felsőbe tekert. Hiába állt a gólvonalon egy udinei védő, nem tudott akkorát ugrani, hogy a pontos lövést kiszedje.

A góltól felébredtek a vendégek, és Stryger Larsen révén egyenlíthettek volna, de Pepe Reina belevetődött a dán próbálkozásába.

A fordulást követően az iram nem csökkent, Rodrigo De Paul és Ciro Immobile is a kapufát találták el, Luis Alberto meg majdnem kapuba csavart egy szögletet, szóval a helyzetek számára sem panaszkodhattunk.

A meccs utolsó helyzete Stefano Okaka nevéhez fűződik, De Paul briliáns beadása után fejelt kapu fölé az olasz válogatottat is megjárt csatár.

Izgalmas meccs volt, sok lehetőséggel, egy góllal viszont valóban jobbak voltak a vendégek…

Összefoglalás

Nem lehet már az Udinesét félvállról venni, a Lazio is megszenvedett ellenük, meg még jó pár nagycsapat idén. De Paul tényleg a hátán viszi az együttest, csoda lenne, ha a következő szezont is itt kezdené.

Az Atalanta továbbra is jó formában van, utolsó öt mérkőzésükből négyet megnyertek – csak az Intertől kaptak ki -, és a csapat legnagyobb erénye még mindig a bő keret. Rengeteg lehetősége van Gian Piero Gasperininek, de ezt már rengetegszer elmondtam.

A Gewissben zsinórban nyerték utolsó három meccsüket, összesen 8 győzelmet arattak, 3 döntetlenjük van és 3 vereségük.

Az Udinese idegenben inkább a döntetleneket gyűjtögeti, immáron hat meccsük végződött pontosztozkodással.

Nézzük a gólokat: A bergamóiak 14 meccséből 11 végződött 2,5 gól felett, mindössze három alkalommal nem jött ez össze…

Ősszel Pereyra első percben szerzett góljára Muriel válaszolt az első félidő végén, több gól pedig nem született.

Nagyon messze vagyunk már attól a csapattól, aki 2019-ben hetet kapott az Atalantától. Mert volt ilyen is, 7-1-re nyertek akkor Ilicicék.

Nézzük a sérülteket, mielőtt tippelnénk!

Nincs változás, továbbra is Hans Hateboer, valamint Bosko Sutalo hiányzik hazai oldalról, Gerard Deulofeu és Petar Micin pedig a vendégektől.

Nem számítok kiütéses hazai sikerre, de mindenképp az Atalantától várom a győzelmet. Emellett pedig a gólokban is bízom – mindkét oldalról – így a másik tippem a 2,5 fölötti összgólszám.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső