Augsburg – Bayern München: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 16.
Augsburg
Teljesítmény:
V N V V D
  • WWK Arena
  • November 19. 20:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Bayern München
Teljesítmény:
N N N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ma este véget ér a válogatott szünet, idén már csak egyszer vagy kétszer foglalkozunk a nemzeti csapatokkal, egyrészt írunk egy összefoglalót az első, valamint második helyen végző csapatokról, illetve a magyar válogatott teljesítményét is górcső alá vesszük. Most viszont végre valahára újra a klubfutball világába repülünk el, lesz ma itt minden, mi szem-szájnak ingere. Kezdünk egy egyértelműnek tűnő meccsel, amit azért választottam, mert találtam olyan tippet, amiben jelentős érték van. Egyértelműnek tűnik, sőt igazából az is, az Augsburg – Bayern München találkozón lehet, hogy csak a gólkülönbség a kérdés.

Ez a Bayern München ismét hasonlít a Hansi Flick-féle gárdára, amelynek nem volt párja az egész világon, de Európában biztosan nem. Julian Nagelsmannt nem hiába tartják a világ egyik legtehetségesebb vezetőedzőjének, de ilyen kerettel azért könnyű dolga is van a fiatal németnek.

Ismét vezetik a Bundesligát – ebben nincs semmi meglepő, egy évtizede nem tudják őket letaszítani a trónról -, de a meccseik többségét is játszi könnyedséggel nyerik, mint én a FIFA 22-ben, amikor beginner módot állítok be az ellenfélnél.

Akkor mégis miért szerepel itt ez a meccs? Nemsokára kifejtem…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Wolfsburb – Augsburg: 1-0

G.: Nmecha

Ismét megindul a tabellán felfelé a Wolfsburg? A jó startot egy erős visszaesés követte, zsinórban hat mérkőzést veszítettek el Mark van Bommel tanítványai, majd a jég a Bayer Leverkusen elleni mérkőzésen szakadt meg, ahol 2-0-ra tudtak nyerni. Folytatták a legények ott, ahol abbahagyták, most a gyenge, osztályozós helyen álló Augsburg volt az áldozat.

A kezdők:

Wolfsburg:

Casteels – Bornauw, Guilavogui, Brooks – Baku, Arnold, Gerhardt, Otávio – Steffen, Nmecha – Weghorst

Augsburg:

Gikiewicz – Gumny, Gouweleeuw, Oxford, Pedersen – Caligiuri, Maier, Strobl, Vargas – Finnbogason – Zeqiri

Az Augsburg annak ellenére nem léphetett pályára túl nagy önbizalommal, hogy a farkasok sincsenek épp életük formájában. Zeqiriék az elmúlt tizenegy idegenbeli bajnoki mérkőzésüket nem tudták megnyerni, ez nőtt most 12-re.

A Wolfsburgnál még mindig rengeteg volt a sérült, így a felépült Wout Weghorst mellett ismét helyet kapott az eddig a hollandot helyettesítő Lukas Nmecha. És milyen jól döntött Mark van Bommel, amikor a kezdőbe nevezte a 22 éves támadót!

A 14. percben egy baloldali támadás során Paulo Otávio adhatott középre, Nmecha emelkedett a legmagasabbra, majd Gikiewicz érintésével a labda a gólvonal mögé került. Nmechának ez volt a negyedik bajnoki gólja a farkasoknál, közben pedig annak is örülhetett, hogy Hansi Flick behívta őt a német válogatottba. A debütálás is megvolt, Liechtenstein ellen egy félidőt, Örményország ellen fél órát kapott a csatár.

Visszakanyarodva a meccsre, az Augsburg látványosan beragad a mérkőzések elején, ez volt a nyolcadik alkalom, hogy az első negyedórában kapituláltak…

A folytatásban is a hazaiak domináltak, a 23. percben pedig Nmecha labdájával most Paulo Otávio került gólhelyzetbe. A brazil játékos gurítása Gikiewicz mellett ugyan elment, de a kapu mellett is.

A vendégek előtt sok lehetőség nem akadt, akcióból nem is tudtak veszélyeztetni, egyedül az egykori Wolfsburg-játékos, Daniel Caligiuri szabadrúgását lehet kiemelni, a jobb sarok felé tartó labdánál Koen Casteels érezte, hogy mellé fog menni, így inkább nem is avatkozott játékba. Igaza lett.

A második félidő gyökeres fordulatot hozott, a hazaiak védekezésre kárhoztattak, miközben az Augsburg támadott. Andi Zeqiri a félidő elején könnyedén egyenlíthetett volna, de Casteels lábbal hárította a ziccert.

A szünet után van Bommel pályára küldte Lukas Nmecha öccsét, Felixet is, a kistestvér pedig szintén feliratkozhatott volna a góllövőlistára, Gikiewicz viszont tudta, hogy a fiatal játékos hová fogja rúgni a labdát. Sikerült is megfognia.

Bár a második félidő inkább az Augsburgról szólt, egyenlíteni nem sikerült. Hogy is sikerült volna, ha 10 próbálkozásból csak 1 talált kaput?

A Wolfsburg a győzelmével fellépett a negyedik helyre, az Augsburg pedig továbbra is a 14., amely osztályozót ér csak. És a kiesőhelyek sincsenek már távol…

Előző 5 meccs eredménye
2021.05.22.Bundesliga
bayern münchen
5:2
augsburg
Bundesliga
2021.01.20.Bundesliga
augsburg
0:1
bayern münchen
Bundesliga
2020.03.08.Bundesliga
bayern münchen
2:0
augsburg
Bundesliga
2019.10.19.Bundesliga
augsburg
2:2
bayern münchen
Bundesliga
2019.02.15.Bundesliga
augsburg
2:3
bayern münchen
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Bayern München – Freiburg: 2-1

G.: Goretzka, Lewandowski ill. Haberer

A német bajnokság egyetlen veretlen csapata érkezett az Allianz Arénába, hogy a címvédő Bayern Münchennel megmérkőzzenek. Tudta mindkét fél, hogy nem lesz könnyű dolga, tudtuk mi is, emiatt csak egy tippünk volt a mérkőzésen, hogy mindkét fél betalál. Már-már lemondtunk a nyereményről, amikor jött Haberer, és megmentett minket. Köszönjük neki!

A kezdők:

Bayern München:

Neuer – Süle, Upamecano, Hernandez, Davies – Kimmich, Goretzka – Coman, Müller, Sané – Lewandowski

Freiburg:

Flekken – Gulde, Lienhart, Schlotterbeck – Kübler, Eggestein, Höfler, Günter – Höler, Jeong, Grifo

A találkozó sajnos magyar résztvevő nélkül zajlott, Sallai Roland nem épült fel térdsérüléséből, amit még válogatottbeli csapattársa, Orbán Willi okozott neki a Lipcse – Freiburg mérkőzésen.

Julian Nagelsmann számolhatott azzal, hogy az egyik legkeményebb csata vár rá az idényben – eddig -, nem a szél fújta össze a Freiburg eredményeit. Jól indult a meccs, előbb Alphonso Davies lövését kellett hárítania Flekkennek, majd egy védelmi hiba miatt Lucas Höler került helyzetbe, azonban kapáslövése elkerülte a Bayern kapuját.

Nem 0-0-val zárult azonban a félidő, erről pedig Leon Goretzka gondoskodott. Kissé elcsúszott a freiburgi védelem, így a középpályás teljesen üresen léphetett ki Thomas Müller labdájával. Az akciót higgadtan fejezte be, Flekken mérgelődhetett, körülbelül három centin múlt, hogy védeni tudjon.

A második félidő első felében a Bayern München nyomott, irányított, több kapura lövésük volt, de a Freiburg sem volt teljesen veszélytelen. Gól egészen a 75. percig nem született, ekkor Robert Lewandowski lesipuskás találata eldöntötte a meccset, illetve a három pont sorsát. Alphonso Davies bepasszolt labdáját Leroy Sané akarta kapura küldeni, ám a kacska próbálkozás mellé ment volna. Volna, mert ott volt Lewa, és egy méterről bekotorta a labdát.

A Freiburgban benne volt a szépítő gól, a hosszabbításban a csereként pályára lépő Janik Haberer kis szerencsével talált a hálóba, ezzel alakult ki a végeredmény, a Bayern vette el a Freiburg veretlenségét, ahogy azt a forduló előtt sokan tippelték.

Összefoglalás

Nagyon nehéz helyzetben van az Augsburg. Az eredmények sem jönnek, illetve sérültekkel is tele vannak. A válogatott szünet előtt elvesztették Tobias Stroblt is, méghozzá hosszú időre, szalagszakadás miatt a védekező középpályás ebben az idényben már nem léphet pályára. Florian Niederlechner, a csapat legjobb támadója szintén kiesett ezen a meccsen, Iago, Felix Uduokhai és Noah Joel Sarenren Bazee szintén nem bevethető.

A Bayern Münchennél a koronavírus okoz problémát, Niklas Süle betegedett meg, Joshua Kimmich, Serge Gnabry, Jamal Musiala és Eric Maxim Choupo-Moting pedig karanténban van. Ha jól számolom, akkor pont nem tudnak még játszani az Augsburg ellen.

Nagelsmannak ettől függetlenül könnyebb dolga van, hosszabb a kispad, könnyedén össze tud rakni egy ütőképes csapatot.

Az, hogy a Bayern München megnyeri ezt a meccset elég egyértelműnek tűnik. Viszont a korábbi meccsek alapján számíthatunk egy hazai gólra is. Az utolsó öt meccsből négyet nyertek meg a bajorok, viszont négy találkozón gólt szerzett az Augsburg is.

Kérdés, hogy most, Florian Niederlechner nélkül mire mennek majd. Talán Ruben Vargas villanhat, a Bayern játékosai elől nagyot mennek, viszont hátul sebezhetőek, ezt kihasználhatják a hazaiak. Manuel Neuer az elmúlt tíz mérkőzéséből hetet nem tudott kapott gól nélkül befejezni.

Kockázatos? Igen, naná, hogy az. Ennek ellenére az odds nem magas. Ennél a párosításnál jobb tipp nem akad, így megkockáztatjuk, és arra fogadunk, hogy nem csak a Bayern München, de az Augsburg is kapuba talál.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső