BATE Borisov – Zhodino: Fogadási Tippek és Vysshaya Liga Előzetes

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2020 április 16.
BATE Borisov
Teljesítmény:
N V N V V
  • Borisov Arena
  • április 18. 19:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Zhodino
Teljesítmény:
N V N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ha ránézünk a tabellára és nem ismernénk a csapatokat, nem tudnánk biztosan megmondani, hogy melyik az a csapat, amelyik zsinórban tizenháromszor nyerte meg hazája bajnokságát. Az egyik csapat vezeti az idei kiírást, míg a másik csak a hetedik helyen áll. Igen, a BATE Borisov, a fehérorosz rekorder nem indította jól a bajnokságot, míg aktuális ellenfelük jelen pillanatban a listavezető. Nézzük, mire mehet egymással a két csapat.

BATE Borisov

A BATE összesen 15 alkalommal nyerte meg a fehérorosz ligát. 2006 óta folyamatosan ők végeztek az első helyen, de a tavalyi évben a Dynamo Brest letaszította őket a dobogó legfelső fokáról és megszakította a nagy sorozatot. Emiatt a BL selejtezőben sem vehetnek részt, ami bizonyosan nagyon furcsa lesz a szurkolóknak.

Legnagyobb sikerüket 2008-ban érték el, amikor első fehérorosz csapatként sikerült kvalifikálni magukat a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Ezt követően még sikerült a bravúrt végrehajtani, ráadásul az Európa Liga csoportkörének is visszatérő vendégei, a legtovább tavaly jutottak, az Asztana ellen estek ki a legjobb 32 között.

A jelenlegi szezont sem indították túlságosan jól, meglepetésre két forduló után 0 pont állt a nevük mellett, hiszen az Energetik és a Mozyr ellen is vereséget szenvedtek, igaz, mindkét alkalommal idegenben játszottak. Bár, ez egy BATE szintű csapat esetén nem lehet kifogás.

A bajokat tetézte, hogy a kupa elődöntőjéből is kiestek egy hete, a bajnokságban már megviccelte őket a Slavia Mozyr együttese, ezúttal is ők állták útjukat.

A bajnokságban sikerült azóta javítani, szűken nyertek a Rukh Brest ellen (1-0), viszont ezután magabiztosan, 3-0-ra verték az FC Minsk együttesét. Azon a meccsen Dragun, Saroka és Nekhajcsik volt eredményes.

Apropó Dragun: A fehérorosz csatár tavaly a BATE legjobb góllövője volt 14 góllal, és idén is lőtt már kettőt, rá lehet számítani ebben a szezonban is. Másik kiemelkedő játékosuk a bosnyák Nastic, aki a belga Genktől szerződött a BATE együtteséhez, legutóbb pedig a forduló válogatottjába is bekerült.

Egymás elleni meccseik:

Elmondható a két csapat meccseiről, hogy nem a védekezésre játszanak, az elmúlt öt bajnoki meccsük mindig 2,5 gól fölött zárult. Legutóbb a Zogyino otthonában 2-1-re nyertek a boriszoviak, akkor Dragun és Sztasevics voltak eredmények vendég oldalról, a hazaiak gólját Jusov szerezte. Nem ritka az igazi gólzápor, játszottak már 4-1-es, 4-2-es meccseket is.

Előző 5 meccs eredménye
2019.12.01.Vysshaya League
torpedo zhodino
1:2
bate borisov
Vysshaya League
2019.07.13.Vysshaya League
bate borisov
4:1
torpedo zhodino
Vysshaya League
2018.12.02.Vysshaya League
torpedo zhodino
2:2
bate borisov
Vysshaya League
2018.07.06.Vysshaya League
bate borisov
2:1
torpedo zhodino
Vysshaya League
2017.11.12.Belarus Cup
bate borisov
2:1
torpedo zhodino
Belarus Cup
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Zhodino

A jelenlegi listavezető. Jelenleg eléggé csapongó a Vysshaya Liga és bár sokszor leírtam, de négy forduló telt el, a Zhodino első helye akkor is meglepetés. 3 győzelmet és 1 vereséget gyűjtöttek, a Soligorsk elleni győzelem meglepetésnek mondható, illetve az utolsó fordulóban a második helyezett Energetik elleni 2-0 is kiemelendő. A tavalyi szezonban többek között Obradovics és Misenko vitte a hátán a csapatot, ők viszont távoztak, így helyettesítésük problémás lehet.

Az viszont jó hír a Zhodino-szimpatizánsoknak, hogy Jusov maradt a gárdánál, ráadásul az idén szerződtetett brazil Gabriel Ramos elkezdte termelni a gólokat, három meccsen kétszer volt eredményes.

A hétvégi meccs egyik nagy kérdése, hogy ez a jó eredmény csak ideiglenes fellángolás a Zhodino részéről, vagy akár kitarthat az egész szezonban? A másik pedig, hogy a BATE végérvényesen összeszedi-e magát, mert tőlük nem megszokott egy efféle gyenge rajt.

Az igazság az, hogy a BATE jobb erőkből álló gárda, jobb anyagi lehetőségekkel, nagyobb múlttal. A tabellán elfoglalt helyezés fontos, márpedig ott a Zhodino előkelőbb helyen áll. Véleményem szerint meg lehet fogni a BATE-t, a jelenlegi formában pedig egyáltalán nem elképzelhetetlen ez. Tippem: 2-2.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső