Smolevichi – Dinamo Minsk: Fogadási Tippek és Vysshaya Liga Előzetes

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2020 április 20.
Smolevichi
Teljesítmény:
D D V V D
  • Haradski Stadion
  • április 24. 17:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Dinamo Minsk
Teljesítmény:
N V N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Az előző fordulótól kezdve mi is becsatlakozunk a fehérorosz Vysshaya Liga rajongói közé és hétről hétre fogjuk hozni az elemzéseket, amik segíthetnek egy kis mellékeshez jutni. Ki tudja, lehetséges, hogy annyira megszeretjük, hogy a nagy bajnokságok beindulása után is néha-néha jönni fog egy Vysshaya-tipp. Egyelőre egy eléggé kiszámíthatatlan bajnokságnak tűnik, ahol a puszta elemzés, a statisztikák böngészése nem minden esetben elegendő. A mostani cikkben az újonc Smolevichivel és a Dinamo Minskkel fogunk foglalkozni.

Mi történt az előző fordulóban?

A 16 csapatos bajnokság utolsó két helyezettje csapott össze az ötödik fordulóban, én pedig vendég sikert vártam a meccstől. Jobban is játszott a Smolevichi, több helyzetük akadt, de igazán nagy védést nem kellett bemutatnia annak a Turanoknak, aki az előző két meccset a kispadon töltötte. Az egyetlen veszélyes Belshyna-lehetőség az első félidő végén született, ekkor egy jól elvégzett szabadrúgás szállt épphogy kapu mellé. Az elkövető Jasukevics volt.

A második félidő ott folytatódott, ahol az elsőt abbahagyták: Nem bírtak egymással a felek. A 79. percben aztán egy buta szabálytalanság tizenegyest ért. Kovel tört be a tizenhatoson belülre, Anatolij Makarov pedig kitette az evezőket, a hazai csatár pedig jó ütemben és jó érzékkel esett el, a bíró habozás nélkül fújta be a büntetőt. A labda mögé Szergej Glabko állt és a jobb sarkot vette célba. Érezte ezt Gomelko, a vendégek kapusa, de a labdát nem érte el, így az utolsó 10 percre hátrányba került a Smolevichi.

Annak ellenére, hogy jobban játszottak, már a döntetlennek is örülniük kellett és végül örülhettek is. Ismét a bíró játszotta a főszerepet, ám ekkor nem mondhatni, hogy a helyzet magaslatán lett volna: A csereként beállt Mukhamedov kapott labdát a tizenhatos sarkán, és bár szorongatta őt a nigériai Odeoibo, de szabálytalanságról egyáltalán nem lehetett beszélni. Mukhamedov azonban elesett, a 3 méterre álló bíró pedig mégiscsak látott valamit, mert ezúttal sem habozott és a mészkörre mutatott. A csapat tavalyi házi gólkirálya, Jevgenyij Barsukov végezte el a büntetőt és nem is hibázott, ezzel kialakítva az 1-1-es végeredményt.

A meccs képét tekintve győzelmet érdemelt volna a Smolevichi, de az első három pontra továbbra is várniuk kell.

A Dinamo Minsk nem kezdte túlságosan acélosan az idényt, így a Neman ellen mindenképp javítaniuk kellett. Az első félidő joggal pályázhatna a „Legunalmasabb Első Félidők” nagykönyvébe, annyira eseménytelen volt. A második játékrészre azért aktivizálta magát a Minsk és elkezdett pofás támadásokat vezetni. A 67. percben Klimovics kapott labdát, remek csellel elküldte a védőjét, majd ballal tüzelt, de nem volt elég pontos a tekerés, így a vendégek kapusa védeni tudott. A 72. percben azonban már ő is tehetetlen volt: Ismét Klimovicsot kell kiemelni, aki ezúttal nem lőtt, hanem beadta a labdát, a csereként beálló Goropevsek pedig a hálóba bólintott.

Egyre jobban kitámadt a Neman, reménykedve egy pontszerzésben. A 93. percben már Dudar is felfutott a támadáshoz, ezt pedig könyörtelenül kihasználta a Minsk. Kis szerencsével Pavlovszki tálalt Shikavka elé, aki saját térfeléről indulva gyalogolt az üres kapu felé és nem is hibázta el az ordító lehetőséget, ezzel pedig eldöntötte a mérkőzést.

Egymás elleni meccseik:

Tekintve, hogy a Smolevichi nem túl idős klub, nem sokszor találkozott a két gárda egymással. Történelmük során 4 meccset játszottak egymás ellen, kivétel nélkül a Minsk nyerte őket.

Előző meccs eredménye
2018.10.07.Vysshaya League
dinamo minsk
2:0
smolevichi
Vysshaya League
2018.05.27.Vysshaya League
smolevichi
0:2
dinamo minsk
Vysshaya League
2015.08.02.Belarus Cup
smolevichi
2:5
dinamo minsk
Belarus Cup
2015.07.19.Belarus Cup
dinamo minsk
2:0
smolevichi
Belarus Cup
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A csapatokról

A tavalyi szezonban a Dinamo Minsk a negyedik helyen végzett, idei szezonkezdése abszolút a csalódás-kategóriába sorolható. Mindkét idegenbeli meccsüket elvesztették, de már otthon sem hibátlanok, mivel a Rukh Brest elvitte a három pontot az első fordulóban tőlük. A csapat a tavalyi szezonban sem remekelt idegenben, a bajnokság utolsó öt fordulójában nem tudtak győzni a saját stadionuktól messze.

A Smolevichi továbbra is keresi önmagát, pedig a csapat gerince egyben maradt, láthatóan szenvednek a góllövéssel. Öt forduló alatt kétszer sikerült csak gólt szerezni, nem is csoda, hogy kieső helyről várják az összecsapást, náluk kevesebb gólt senki nem szerzett a bajnokságban.

Az események függvényében, a korábbi találkozásokat is figyelembe véve a Minsk sikerére számítok. Egyszer minden rossz sorozat megszakad, így ők sem fognak minden idegenbeli meccsükön kikapni, játékerőt tekintve pedig magasan a Smolevichi fölött állnak. Tippem: 0-2.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső