Brentford – Watford: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 09.
Brentford
Teljesítmény:
D V N D V
  • Brentford Stadium
  • December 10. 21:00
Nézd élőben itt:
Rabona
Watford
Teljesítmény:
V V V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Következzen egy angol meccs, a Brentford – Watford, azaz két újonc csap össze egymással pénteken este. Tavaly a darazsak végeztek előrébb a tabellán, ők a második helyüknek köszönhetően automatikusan kerültek fel a Premier League-be, míg a Brentford a harmadik helyen végzett (négy ponttal a Watford mögött), így osztályozót kellett játszania. Megugrották az akadályt, és végre valahára elérték a kitűzött célt, történelmük során először a legjobbakkal vehetik fel a versenyt.

Most a Brentford jár előrébb, azonban ott sincs minden rendben, ahogy a vendégeiknél sem. Ők már edzőt is váltottak, viszont Claudio Ranieri vezetésével sem lett jobb a helyzet, mint Xiscoval volt.

A Manchester United fölényes legyőzése után felvillant a remény, de jött három kiábrándító pofon, három vereség formájában.

No nem, mintha a Brentfordnál annyira jól menne a szekér, a baromi gyenge Everton legyőzésén kívül nem tudnak semmit felmutatni Thomas Frankék.

A Championshipben ádáz küzdelmet folytattak a feljutásért, idén lehet, hogy ádáz küzdelmet fognak folytatni bent maradás kivívásáért.

Kezdjünk is bele!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Leeds United – Brentford: 2-2

G.: Roberts, Bamford ill. Baptiste, Canos

Mi nagyon bíztunk a hazai győzelemben, olyannyira, hogy meg is fogadtuk azt. Erre a Leeds még a döntetlennek is örülhetett, a hosszú sérüléséből visszatérő Patrick Bamford volt az, aki egy pontot megmentett Marcelo Bielsa együttesének. A csatár felépülése nagyon jó hír az Elland Road népének, az már kevésbé, hogy utolsó öt meccsükből csak egyet tudtak behúzni. A Brentford közel járt a sikerhez, azonban most egy életre megtanulták, hogy egy meccs addig tart, amíg a bíró le nem fújja.

A kezdők:

Leeds United:

Meslier – Ayling, Llorrente, Cooper – Dallas, Phillips, Forshaw, Firpo – Raphinha, Roberts, James

Brentford:

Fernández – Goode, Jansson, Pinnock – Roerslev Rasmussen, Baptiste, Nörgaard, Janelt, Henry – Mbeumo, Canos

Nem túl jó előjelekkel várta Thomas Frank és csapata a mérkőzést, Ivan Toney, az egyik legfontosabb játékosuk pozitív koronavírus-tesztet adott, így nem léphetett pályára. Mbeumo mellett így az a Sergi Canos játszott csatárt, aki inkább a középpályán, azon belül is a széleken érzi otthonosan magát.

Sokszor került már szóba a Leeds United, általában megemlítettem, hogy klasszikus befejező csatár-téren elég nagy a gond, mert Bamford kiesése után nem volt, aki rúgja a gólokat. Bielsa kipróbálta ebben a pozícióban Rodrigot, Raphinhát, Dan Jamest és az ifjú Joe Gelhardtot, különösebben jó eredmények ezeken a meccseken nem születtek.

Most Tyler Roberts játszott éket, és a walesi játékos góllal hálálta meg a bizalmat. Raphinha próbálkozott a tizenhatos csücskéről egy beadással, egy blokk után a labda visszakerült hozzá, másodszor is megpróbálkozott a brazil ugyanazzal, Roberts pedig becsúszva szerezte meg a Leeds United számára a vezetést a mérkőzés 27. percében.

Roberts az első félidőben még egyszer betalálhatott volna, Daniel James szólója végén került lövőhelyzetbe, nem is késlekedett, ám Fernández kiszedte a jobb felsőből a labdát.

A Brentford az első félidőben nem igazán okozott veszélyt a Leeds kapuja előtt, Meslier-nek egyszer akadt összesen dolga…

A fordulás után a fehérmezesek ismét helyzetbe kerültek, Luke Ayling fejesénél ismét Fernándezre volt szükség.

És akkor a semmiből hamarosan fordított a Brentford. A méhek az 54. percben egyenlítettek Shandon Baptiste révén, a gól azonban nagyban köszönhető Rico Henrynek, aki a találatot megelőzően nagyot küzdve tartotta meg a labdát a balszélen. Ezután passzolt Canoshoz, akinek megpattanó beadása került a gólszerző elé, Baptiste 14 méterről lőtt a jobb alsó sarokba.

Hét perccel később megfordult az állás, Bryan Mbeumo kiugratását Sergi Canos vágta be, majd kirohant a nézők elé, hogy egy kicsit hergelje őket.

Hamarosan Marcelo Bielsa változtatott, és pályára küldte Patrick Bamfordot, akinek idén ez volt a hatodik meccse a bajnokságban. És ő bizonyult a nyerőembernek, a hosszabbításban egy szögletet végezhetett el a Leeds, a középre tartó labdát valaki megcsúsztatta, Bamford belekapott a játékszerbe, ami a felsőléc érintésével került a kapuba.

Katartikus pillanat volt, a stadion tombolt, Bamford a mezét levéve futott körbe-körbe.

Örült az egy pontnak akkor a Leeds, de azóta már rájöhettek, hogy egy viszonylag könnyű meccset nem tudtak megnyerni.

Előző 5 meccs eredménye
2021.05.01.Championship
brentford
2:0
watford
Championship
2020.12.15.Championship
watford
1:1
brentford
Championship
2018.07.28.Barátságos Mérkőzés
brentford
1:2
watford
Barátságos Mérkőzés
2015.02.10.Championship
brentford
1:2
watford
Championship
2014.09.30.Championship
watford
2:1
brentford
Championship
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Watford – Manchester City: 1-3

G.: Cucho ill. B. Silva (2), Sterling

Hozta a kötelezőt Pep Guardiola együttese, az újonc otthonából meglehetősen simán sikerült elhozni mindhárom pontot. A Watford nagyon hamar hátrányba került, onnantól kezdve pedig csak az volt a kérdés, vajon hány góllal ússzák meg. A győzelmével a City élre ugrott, hiszen a Chelsea kikapott Londonban a West Hamtől, míg a Watford továbbra is a 17. helyet foglalja el. Nagyon kemény lesz idén a kiesés ellen folytatott küzdelem, a darazsakat három tízpontos együttes követi.

A kezdők:

Watford:

Bachmann – Kiko, Troost-Ekong, Cathcart, Rose – Louza – Dennis, Cleverley, Sissoko, Pedro – King

Manchester City:

Ederson – Walker, Dias, Laporte, Cancelo – Gündogan, Rodri, B. Silva – Sterling, Foden, Grealish

Aggódhattak Ranieriék, amikor látták, hogy ellenfelük már négy perc elteltével a kapuba talál. A gól szerzője Raheem Sterling volt, aki tökéletes labdát kapott a baloldalról Phil Fodentől, Pep Guardiola legféltettebb kincse remekül csavart a válogatott társ fejére, Sterlingre pedig senki sem figyelt, 0-1. Daniel Bachmann kapusnak a folytatásban volt dolga rendesen, Jack Grealish lövésénél ő akadályozta meg, hogy a City 2-0-ra elhúzzon.

Azonban nem kerülhették el a második találatot a gyengén játszó hazaiak, a 31. percben Bernardo Silva kiugratása után Ilkay Gündogan lőhetett. Ezt még védte Bachmann, azonban a kipattanó visszakerült a portugál játékoshoz, aki az alapvonal felé indult el, majd a kapuba helyezett.

Bernardo Silva egyébként kétszer zörgette meg a hálót, az első találata is fifikás volt, de a másodikra nincsenek is szavak, annyira szép gól volt…

A 63. percben jártunk, amikor a jobbszélen levő Silva Kyle Walkertől kapott egy passzt, befelé cselezett, majd ballal kilőtte a jobb felsőt, szegény Bachmann megkövülten nézte, ahogy a játékszer a kapujában köt ki.

A City a harmadik gól után jelentősen visszavett, teret engedtek a Watfordnak, amit aztán az újonc egyszer ki is tudott használni. A hajrában Cucho Hernández kapott egy labdát a tizenhatos vonalánál, lépett egyet előre és kapura tüzelt. A bogyó a jobboldali kapufáról visszakerült a spanyol elé, aki becsúszva másodszor is próbára tette Edersont. A brazil portás testéről csorgott végül a hálóba a labda, 1-3.

Bár nagyon igyekezett a gólszerző, hogy minél kevesebb idő menjen el az ünnepléssel, további gólt, gólokat már nem tudtak szerezni. Tisztes vereség a City ellen, sok csapat volt – és lesz is -, akik nem ússzák meg hárommal…

Összefoglalás

Ahogy a múltkor, most is egy sor játékos fog hiányozni mindkét együttesből. Kezdjük a hazaiakkal, ott azért több fontos alapember nem állhat majd rendelkezésre. Ott van Ivan Toney, aki karanténban épülget fel a koronavírusból, valamint Kristoffer Ajer, akit a nyáron Skóciából szerződtettek. A magas belső védő egyből alapemberévé vált a csapatnak, de aztán megsérült, és már hetek (hónapok?) óta nem bevethető.

Sergi Canos szintén nem játszhat, de őt nem sérülés hátráltatja, hanem a Leeds ellen begyűjtött ötödik sárga lapja, ami miatt eltiltását fogja tölteni.

És ezzel még nem ért véget a sor, mert kiesett Zanka, David Raya, Josh Dasilva és Julian Jeanvier is.

A vendégeknél is vakarhatja a fejét Ranieri mester, aki nem számíthat Ben Foster, Adam Masina, Ismaila Sarr, Francisco Sierralta, Kwadwo Baah, Nicolas Nkoulou és Ken Sema játékára.

Közülük legalább négyen ott szoktak lenni a kezdőben…

Annak azért lehet örülni, hogy Ken Sema és Francisco Sierralta a boxing dayre már bevethető állapotban lesz.

Ennyi hiányzóval a végeredményt nem mernénk megtippelni, viszont a gólok számát igen.

A múltban lejátszott meccseik alapján (amire alapozni azért nem lehet) adott lenne a két és fél gól feletti eredmény, ám ennyi hiányzóval a tarsolyban ez elég kockázatos lenne. A legjobb góllövők hiányoznak a hazaiaktól, és hát a vendégeknél is ott a csapat vezére az orvosiban, azaz Ismaila Sarr.

Ettől függetlenül a helyettesek kisegíthetik a csapatukat a pácból, így megkockáztatjuk az over 2,5-et. Illetve megfogadjuk azt is, hogy a mérkőzésen mindkét csapat betalál majd, a múltban nagyon ritka volt az a meccs, ahol csak az egyikük rúgott gólt…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső