Genoa – Sampdoria: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 09.
Genoa
Teljesítmény:
V V D V D
  • Luigi Ferraris
  • December 10. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Sampdoria
Teljesítmény:
V V N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A mai tippözönben Olaszország, azon belül is a Genoa – Sampdoria mérkőzés, vagyis a Derby della Lanterna, a genovai rangadó következik. Ami egyben egy kiesési rangadónak is megfelel, merthogy a csapataink nem szerepelnek túlságosan fényesen az elmúlt időszakban. A Genoától ez nem meglepetés, ők már évek óta küzdenek, és mindig a bajnokság utolsó harmadára szívják fel magukat, viszont a Sampdoriától talán többet várnánk. A játékerő bőven jobb, mint egy kiesőjelölt csapaté, az edzőjük szintén remek, de valami nem stimmel.

Nagyon felemás teljesítményt nyújtanak, sokszor kiszámíthatatlan, hogy milyen napot fognak ki. Csak az elmúlt hetek eredményeit figyelembe véve volt két győzelmük, amelyet két vereség követett. Nem akarok igazságtalan lenni, kemény ellenfeleik voltak, először a Fiorentinától, majd a Laziotól kaptak ki.

A Genoa helyzete viszont aggasztó, 16 forduló alatt csak egyszer tudtak nyerni, kaptak 31 gólt, és a tabellán csak a sereghajtó Salernitanát előzik meg. Nem lehetnek túl bizakodóak a szezon hátralévő részét tekintve.

Annak ellenére tartják a fogadóirodák esélyesebbnek Quagliarelláékat, hogy a hátunk mögött hagyott öt meccsből négyet nem tudtak megnyerni, 2019-ben tudták elpáholni utoljára a városi riválist.

Itt az idő ezt a hagyományt feléleszteni, mert nagyon kell a Sampnak a három pont. Mondjuk ezzel a Genoánál is így vannak…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Juventus – Genoa: 2-0

G.: Cuadrado, Dybala

Papírforma eredmény született Torinóban, a zebrák lehengerlő játékkal győzték le a Genoa együttesét. Talán a végeredményből nem látszik, de egy pillanatig sem forgott veszélyben a Juve győzelme, a Genoa képes volt 90 percet lehozni úgy, hogy egyetlen kapura lövési kísérlete sem volt, szemben az öreg hölggyel, akik 27-szer próbálkoztak. Lehetett volna ez sokkal csúnyább is…

A kezdők:

Juventus:

Szczesny – Cuadrado, de Ligt, Chiellini, Pellegrini – Locatelli, Bentancur – Kulusevski, Dybala, Bernardeschi – Morata

Genoa:

Sirigu – Biraschi, Bani, Vasquez – Ghiglione, Behrami, Hernani, Touré, Cambiaso – Bianchi, Ekuban

Egyre kétségbeejtőbb a helyzet Genovában (nem csak a Genoa csapatánál…), az edzőváltás sem segített az Il Grifonén, Andriy Shevchenko érkezése sem jelentett megváltást. És most itt egy meccs, amin még csak egy lövést sem tudtak felmutatni Ekubanék. Értem én, a Genoának jelen helyzetben nem a Juvét kell legyőznie, mégis, ez egy botrányosan rossz eredmény, botrányosan rossz játék.

Nagyon nehéz lesz innen visszakapaszkodni, ha egyáltalán sikerül.

Bár a mostani tippünk a Genoáról szól, nagyon ritkán olvashattok majd itt bármit a vendégekről, hiszen – ahogy írtam – a Juventus maximálisan uralta a találkozó egészét.

Igazán különleges gólt láthatott az a majd’ 20.000 ember, aki kilátogatott a mérkőzésre, a kilencedik percben ugyanis Juan Cuadrado egy szöglet után talált be, a magas ívben szálló labda a felsőléc segítségével jutott a gólvonal mögé. Varázslatos lövés volt a kolumbiai szélső részéről.

A gólt további Juve rohamok követték, kisebb-nagyobb lehetőségek, ezek közül az igazán nagy Giorgio Chiellini fejese volt, amit Salvatore Sirigu fogott nagy bravúrral.

De említhetném Federico Bernardeschi kísérletét is, amit szintén a veterán hálóőr állított meg, esetleg Álvaro Morata közeli lövését… Igen, itt is Sirigu volt a végállomás.

Andriy Shevchenko arcán látszott a tanácstalanság, nem tudta az ukrán, hogyan is lehetne felpörgetni a csapatát.

A második félidő ugyanúgy telt, mint az első. A Juventus támadott, lőtt, fejelt mindenhonnan. Közelről, távolról, de a második gól nem született meg jó darabig.

Aztán végül a 82. perc meghozta a zebrák második gólját jó pár kihagyott ziccer után. Federico Bernardeschi passzát Paulo Dybala lőtte a kapuba, a számtalan bravúr után itt Salvatore Sirigu kénytelen volt fejet hajtani.

Elképesztően gyenge formát mutattak a vendégek, talán ilyen rosszul még a szezon egyetlen meccsén sem játszottak. Az eredmény rájuk nézve hízelgő, Sirigu pedig kiérdemelt egy helyet a Genoa Hall of Fame-ben…

Előző 5 meccs eredménye
2021.03.03.Serie A
genoa
1:1
sampdoria
Serie A
2020.11.26.Olasz Kupa
sampdoria
1:3
genoa
Olasz Kupa
2020.11.01.Serie A
sampdoria
1:1
genoa
Serie A
2020.07.22.Serie A
sampdoria
1:2
genoa
Serie A
2019.12.14.Serie A
genoa
0:1
sampdoria
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Sampdoria – Lazio: 1-3

G.: Gabbiadini ill. Immobile (2), Milinkovic-Savic

Lehetséges, hogy kőkemény szezon elé néz a Sampdoria, bár látva, hogy a Genoa – Cagliari – Salernitana hármas milyen gyengén muzsikál… Ettől függetlenül bármikor feltámadhat bármelyik együttes, így nem mehetnek biztosra D’Aversáék. No meg a keret erőssége alapján sem ott van a helyük, a tabella utolsó harmadának végén, ennél több van ebben a gárdában. Ezt most nem tudták megmutatni, a Lazio átrohant a Sampdorián az első félidőben, onnan meg már nem sikerült felállni, csak egy kicsit kozmetikázni az eredményen.

A kezdők:

Sampdoria:

Audero – Bereszynski, Ferrari, Chabot, Augello – Candreva, Thorsby, Ekdal, Verre – Quagliarella, Gabbiadini

Lazio:

Strakosha – Hysaj, Luiz Felipe, Acerbi, Marusic – Milinkovic-Savic, Cataldi, Basic – Pedro, Immobile, Zaccagni

A bevezetőben azt említettem, hogy a Lazio valósággal átfutott a Sampdoria védelmén az első játékrészben. Valóban, negyvenöt perc alatt hármat vágtak Audero kapujába, amivel nagyjából el is döntötték a három pont sorsát.

A hetedik percben Ciro Immobile használta ki, hogy Chabot túlságosan is határozatlan, egy hosszú felívelt labdával nem tudott mit kezdeni a védő, Immobile pedig megkaparintotta a játékszert. Kitette balra az érkező Zaccagninak, aki úgy tett, mintha kapura lőne, de helyette a túlsó oldalon álló Sergej Milinkovic-Savicot játszotta meg, a szerb pedig kapásból a rövidbe passzolt.

Tíz perccel később kapitulált újra a genovai védelem, ekkor Ciro Immobilét ünnepelték a társak, ismét Zaccagni volt az, aki a gólpasszt kiosztotta, estében továbbított a támadó elé, aki aztán nyolc méterről gurított a bal alsóba.

A két gól után sem álltak meg a vendégek, egy szép fejes után jöhetett volna a harmadik római gól, de Emil Audero ezúttal a helyén volt. Nem úgy a 37. percben, amikor Sergej Milinkovic-Savic passzolt a tizenhatoson belül álló Immobiléhoz, a támadó lefordult a védőjéről, és a jobb alsót nagy erővel lőtte ki.

Megsemmisítették egy félidő alatt a Sampot, sokban nem reménykedhettek a hazaiak. Roberto D’Aversa azért megpróbálta a lehetetlent, a félidőben hármat cserélt, jött Dragusin, Adrian Silva és Francesco Caputo.

Próbálkoztak becsülettel a vendégek, azonban Thomas Strakosha kifogta Morten Thorsby, valamint Manolo Gabbiadini kísérletét is, maradt a 0-3.

Aztán a góllal és gólpasszal kitűnő szerb óriás, Sergej Milinkovic-Savic kiprovokált magának egy piros lapot, amivel megnehezítette csapata dolgát. Egy sima fault miatt kapott sárgát, de nem bírta annyiban hagyni, és addig mondta a magáét a játékvezetőnek, amíg kapott még egyet. Felelőtlenség a javából.

Szerencséjére a Lazio tíz emberrel is helyt tudott állni, csak a meccs legvégén, a 89. percben kaptak egy gólt, Manolo Gabbiadini 11 méterről vette be Thomas Strakosha kapuját.

Tavaly a Sampdoria 3-0-ra győzte le a Laziot itt, a Luigi Ferrarisban, véget vetve egy négy szezonon át tartó győzelmi sorozatnak. Most a fővárosiak egy új sorozatot kezdtek…

Összefoglalás

Andriy Shevchenkonak nincs könnyű dolga a kezdőcsapat összeállításakor. Valószínűleg ugyanazt a csapatot küldi majd pályára, holott bőven lehetne változtatni… Főleg az alapján, amit a Juve ellen csináltak a fiúk. Viszont rettenetesen sok a sérült, és közülük szó szerint mindenki helyet kaphatna a csapatban. Stefano Sturaro, Mattia Destro, Mohamed Fares, Nikola Maksimovic, Nicolo Rovella, Domenico Criscito és Felipe Caicedo egyaránt helyet kapna a mi kezdőnkben, és nem kételkedünk, Sheváéban is.

De most azzal kell főzni, ami rendelkezésre áll, és jelen pillanatban ez a legjobb 11, amit az ukrán össze tud rakni…

A vendégeknél Omar Colley büntetése letelt, a védő így visszatérhet a csapatba, és szerintünk vissza is fog. Nem lesz viszont ott Mikkel Damsgaard, akit műtenek (vagy talán már meg is műtöttek), Ronaldo Vieira, illetve Ernesto Torregrossa.

Csatárposzton okozhat némi dilemmát, hogy a kétcsatáros rendszerben ki kezdjen a Manolo Gabbiadini – Fabio Quagliarella – Ciccio Caputo hármasból? A múltkor Gabbiadiini és Quagliarella volt, nem lepődnénk meg, ha a korábbi Sassuolo-kedvenc most a kezdőben kapna helyet.

Furcsa, de a Genoa szerepeljen bármilyen gyengén, a Samp nem nagyon szokott bírni velük. Kivéve, ha nem ők a pályaválasztók, az elmúlt öt bajnokiból hármat nyertek meg Quagliarelláék.

És szerintünk készülőben van a negyedik siker. Habár távol otthonuktól nem nagyon megy nekik (négy vereség eddig), ez nem is igazán vendégszereplés, hiszen a Luigi Ferrarisban bonyolítja mérkőzéseit a Genoa és a Samp is.

Veszélyben Roberto D’Aversa állása, mert nem csak mi gondoljuk azt, hogy a Sampdoriában ennél több van. Hanem a vezetőség is, és a végén az ő szavuk dönt. Várjuk a „vendégek” győzelmét holnap este.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső