Brighton– Liverpool: Fogadási Tippek és FA Kupa Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2023 január 27.
Brighton
Teljesítmény:
D N N N V
  • Amex Stadium
  • Január 29. 14:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Liverpool
Teljesítmény:
D N V D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Zárjuk a napot, méghozzá az angoloknál. Aki esetleg keveselli a mai hat tippet, nézzen fel holnap dél körül is, ami ma kimarad, az holnap lesz pótolva. Tudom, épp tegnap mondtam, hogy nem lesz hétvégi tipp, mert mi is csak ekkor tudunk pihenni, de hát… ez most ilyen, pár mérkőzésről nem tudunk nem írni. Ilyen például a Real Madrid – Real Sociedad találkozó, amit a Barca játékosai is árgus szemekkel néznek, aztán ott van még a Napoli – AS Roma, és még egy Lazio – Fiorentina meccsel is jelentkezni fogunk.

Most pedig még egy FA Kupa-meccs jön, egy olyan mérkőzés, ami felfogható a Brighton és a Liverpool közötti visszavágónak. Persze nem, de aki ismeri a két csapat pár héttel ezelőtti találkozóját, az érti, mire gondolok.

Roberto De Zerbi legénysége meglepetésre 3-0-ra, nagyon sima játékkal győzte le a Liverpool együttesét. Jürgen Klopp és csapata most a kupában állhatnak bosszút.

Kétségeim azzal kapcsolatban vannak, hogy sikeresek lesznek-e. A Liverpool egy teljesen szürke középcsapat benyomását kelti. Miközben az agyam egy bizonyos pontja pontosan tudja, hogy jók, nem hiába jártak egészen magasan is, de tény, ami tény. Visszaestek, és ez nem az ő szezonjuk.

Az FA Kupába, mint címvédő érkeznek. És lehet, hogy címvédőként távoznak. Mert ez a Brighton kezdi azokat az időket idézni, amikor még Graham Potter ült a kispadon.

A sportfogadás szempontjából ez nem a legkönnyebb meccs, de úgy hisszük, nem szabad kihagyni.

A Rabona irodájánál azt mondják, abszolút háromesélyes a meccs. A Brightonra 2.70-et fizetnek, a Poolra 2.45-öt, a döntetlenre 3.70-et.

Jöjjön a Brighton – Liverpool találkozó!

Brighton

Mostanság többször is szó volt a Brighton csapatáról, és már ekkor említettem, ezeken a meccseken, hogy a Roberto De Zerbi által irányított sirályok egyre jobban hangolódnak rá az új menedzserükre. Az olasz Graham Pottert váltotta, és bár eleinte voltak problémák, egyre inkább szokik össze a társaság, szokja meg az új edzői stáb módszereit, a taktikát, ésatöbbi.

Volt valaki, aki nem tudta megszokni az olaszt, ő nem más, mint Leandro Trossard, aki hanyagul végezte a munkáját – De Zerbi szerint -, és ezért kirakták őt a keretből. A válasz nem egy bocsánat volt, hanem egy kis szurka-piszka, ennek nyomán pedig a belga már nincs is a tengerparti városban, az Arsenal vásárolta őt meg. Mindössze 24 millió euróért váltott klubot, szinte biztos vagyok benne, hogy ebből többet is ki lehetett volna hozni, egy jó formában levő Trossardért sok csapat az ötven vagy hatvanmilliót sem sajnálta volna.

De most térjünk rá magára a csapatra! A hétvégén ismét nem kaptak ki, de azt sem mondhatjuk, hogy sikerrel hozták volna le a fordulót. A Leicester otthonába látogattak, akiket mostanság nem nehéz megverni. Mégsem sikerült nyerni, csak egy döntetlent értek el a rókák ellen. A vendégek részéről betalált Kaoru Mitoma, valamint Evan Ferguson. Mindketten idei felfedezettek, ebben elég jó a Brighton, a semmiből tudnak előrántani tehetségeket, akiket később nagy profittal továbbadnak. Ez lesz a sorsa a japán szélsőnek, meg a saját nevelésű támadónak is később.

Egy mérkőzésük volt az FA Kupában, melyet a másodosztály egyik feljutóesélyese, a Middlesbrough otthonában játszottak. Fölényesen tudtak nyerni 5-1-re. Hasonló eredményre – legyen bármilyen formában is a Liverpool – azért nem kell számítani.

De Zerbi minden bizonnyal, dacára, hogy egy PL-ben játszó csapat érkezik hozzájuk, lehetőséget fog adni néhány kevesebbet „használt” futballistájának.

Egyrészt azért, mert ezek a játékosok megérdemlik, másrészt pedig szükség van némi rotációra is, a bajnokságban betöltött szerepük, az ottani céljuk áll a fontossági sorrend élén.

Adam Lallanát a Leicester ellen cserélni kellett, emiatt a támadó középpályás nem fog játszani volt csapata ellen, ahogy Levi Colvill és Jakub Moder sem.

A várható kezdőcsapat:

Steele – Lamptey, Dunk, Webster, Estupinán – Caicedo, Mac Allister, Gross – March, Ferguson, Mitoma

Egymás elleni meccsek:

Legutóbbi mérkőzésük nagyon friss, még nincs kéthetes sem. A Brighton hazai pályán fogadta a Liverpoolt, és a vörösök csak nézték, ahogy a második félidő elején a sirályok maguk javára fordítják a mérkőzést. Solomon March volt a meccs hőse és egyben legjobbja, aki kétszer is be tudta venni Alisson kapuját, majd a végén még Danny Welbeck is a hálóba lőtt. Miközben a százmilliókból összerakott liverpooli csatársor szinte alig okozott veszélyt Robert Sáncheznek.

Nem ez volt az első eset, 2021-ben is nyerni tudott a Brighton, ráadásul akkor az Anfield Roadon. Teszem hozzá, hogy októberben is volt már egy mérkőzésük, és a Liverpool azt sem tudtam megnyerni, pedig hazai pályán játszottak. Az eredmény 3-3 lett, az volt De Zerbi első meccse. A sirályok akkori legjobbja az a Leandro Trossard volt, aki azóta már nincs a csapattal, mesterhármasig jutott a belga. A túloldalon kettőt vállalt magára Roberto Firmino, egy pedig egy öngól után született.

Az utolsó öt Amexben lejátszott meccs mérlege: 1 hazai győzelem, 1 döntetlen, 3 vendégsiker.

Előző 5 meccs eredménye
2023.01.14.Premier League
brighton
3:0
liverpool
Premier League
2022.10.01.Premier League
liverpool
3:3
brighton
Premier League
2022.03.12.Premier League
brighton
0:2
liverpool
Premier League
2021.10.30.Premier League
liverpool
2:2
brighton
Premier League
2021.02.03.Premier League
liverpool
0:1
brighton
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Liverpool

A Mersey partján bőven akadnak gondok, nem csak a kék, hanem a piros sarokban is. A Liverpoolnak idén esélye sincs arra, hogy bajnok legyen, arra meg főleg nem, hogy ismét Ligakupát és FA Kupát nyerjenek. Ez azért nem lehetséges, mert a Ligakupából nemrég búcsúztatták őket.

Az FA Kupában viszont van esélyük a címvédésre, de rögtön itt egy olyan meccs, amely már korábban is okozott nehézségeket, erről fent olvashattatok. A seb még nyitott, és félő, hogy a Brighton ezúttal is képes lesz sót dörzsölni belé.

Jürgen Klopp együttese meglepően gyenge idényt fut, a bajnokságban csak a kilencedik helyen állnak, voltak nehézségek a BL-ben is, de ott legalább továbbjutottak, a többi két sorozatról meg már beszéltünk. Vagyis nem mindenről, arról például nem, hogy jutott idáig el a Pool.

A Wolverhampton csapatán keresztül léptek tovább, de csak megismételt mérkőzésen sikerült kivívni a továbbjutást, hazai pályán 2-2-t játszottak, vendégségben 1-0-ra nyertek. A győztes gólt Harvey Elliott rúgta.

Lehet persze sok mindenre fogni a gyengélkedést, többek között arra, hogy elképesztő sérüléshullám sújtotta őket az ősszel, és ez még most sem ért véget. Nincs Virgil van Dijk, Luis Díaz, Diogo Jota, Arthur Melo és Roberto Firmino sem.

Ahogy Darwin Núnez, úgy egyelőre Cody Gakpo sem nyűgözte le a közönséget, sem az edzőjüket. Szóval megvan Kloppnak a maga baja.

A hétvégén a Chelsea ellen játszottak rangadót. Gólt nem tudtak szerezni ezúttal, de legalább nem is kaptak. Legalábbis szabályost nem.

Idegenben az utolsó öt mérkőzéséből hármat is elbukott a csapat, így valahol érthető, hogy a bukik ennyire kimértek a vörösök esélyeit illetően.

Ahogy a Brighton, úgy a Pool is fog valamennyit rotálni, sok játékos szeretne már egy kicsit szusszanni a hosszú szezon alatt.

A várható kezdőcsapat:

Kelleher – Alexander-Arnold, Konaté, Gómez, Tsimikas – Keita, Fabinho, Thiago – Elliott, Núnez, Carvalho

Tippelde

Négy találkozó óta nem talált legyőzőre a Brighton, és hazai pályán egészen jól szereplenek. A négy mérkőzés közül az egyik a Pool elleni 3-0, ami jelentős boost lehet a hazaiak számára.

A Pool is tartalékosan fog fellépni, a kérdés, hogy a játékosok mentálisan hogy állnak. Az előzetes kezdők alapján jó mérkőzést várok, gólokkal megtűzdelve. Szerintünk mindkét csapat szerezni fog legalább egy gólt, minimum két és fél találat születik majd, és a végén a Brighton örülhet majd a továbbjutásnak.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 1.64 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 1.635 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 1.60 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső