Ciprus – Koszovó: Fogadási Tippek és Nemzetek Ligája Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2022 május 30.
Ciprus
Teljesítmény:
N D V V D
  • AEK Arena
  • Június 02. 18:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Koszovó
Teljesítmény:
D N D V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Szerintem Koszovó válogatottja egyre nagyobbakat ugrik. Egyesek ugyan még csak szuverén államnak sem ismerik el, azonban az ország labdarúgása töretlenül fejlődik, és közben nagyon sok labdarúgót adnak a topbajnokságokba.

A ciprusi futballról sem sokat hallunk, be kell vallani, hogy nem ez a világ középpontja, ha fociról van szó. Viszont a sziget meseszép, az emberek kedvesek, természeti és történelmi látnivalókkal tömve van, ha még nem voltatok, feltétlenül látogassatok el.

De most nem erről kéne beszélnünk, hanem a Nemzetek Ligájáról. Ciprus megúszta, hogy a legalsó, D divízióba kerüljön, március végéig azonban nem volt biztos, hol kezdenek legközelebb. Erről később még beszámolok.

Ellenfelük, Koszovó sikeres etapot tudhat magáénak, ugyanis sikeresen bent maradtak a C divízióban, Moldova sokkal gyengébb teljesítményt nyújtott. A feljutásra ugyan nem volt esélyük, de aprókat haladva előbb vagy utóbb elérhetik ezt a célt.

Ezúttal ők számítanak favoritnak, annak ellenére, hogy Lárnakán játsszák majd le a mérkőzést.

Ezen kívül még egy tippünk lesz, de nem hagyjuk ennyiben a mai napot. Készítettünk egy kis összefoglalót a nagyobb bajnokságokról, kitérve mindenre, ami érdekelhet benneteket. Többek között van egy listánk a Premier League idei szezonjának legjobb és legrosszabb igazolásairól. Hogy csak egy példát említsek.

De előbb jöjjön a Ciprus – Koszovó találkozó!

Ciprus

Sok jót a ciprusi nemzeti csapatról sem tudok elmondani. Az együttes nagy nehezen kiharcolta, hogy az idei Nemzetek Ligájában is a C divízióban indulhasson, ám ez egyáltalán nem volt könnyű feladat. Legutóbb az utolsó helyen végeztek, de itt az utolsó nem automatikusan esik ki, van egy úgynevezett play out-mérkőzés, ahol oda-visszavágós rendszerben kell megmérkőzni a C divízió másik csoportjának utolsó helyezettjével – mivel a D divízióban csak két csoport van, így négyen nem eshetnek ki.

Észtországot kapták a ciprusiak, és az első meccsen elért 0-0-t követően mindenképp nyerniük kellett, ha bent akarnak maradni. Ezt végül megtették, hazai környezetben 2-0-ra verték az észteket Marinos Tzionis és Pieros Sotiriou góljaival.

Sok köszönet nem volt a legutóbbi ittlétükben, és ugyanez elmondható egyébként a világbajnoki selejtezőre is. A gárda nem került könnyű csoportba, ez tény, az öt szerzett pont, négy rúgott és huszonegy kapott gól viszont nem néz ki túl jól. Máltát tudták megelőzni, őket is csak jobb gólkülönbségüknek köszönhetően.

Nem igazán vannak kiemelkedő játékosaik, talán hármat tudnék felsorolni, akikre illik figyelni. Tzionis és Sotiriou – és nem csak azért, mert legutóbb ők találtak be, mindketten külföldön futballoznak, tavaly Sotiriou több cikkünkben is előkerült, ő sokat segített a Ludogorets menetelésében az EL-ben.

Valamint az ifjú Loizos Loizou, akit a legtehetségesebb ciprusi labdarúgónak tartanak.

A teljes keret:

Kapusok: Andreas Christodoulou, Neofytos Michael, Ioakeim Toumbas

Védők: Marios Antoniades, Pavlos Correa, Nicholas Ioannou, Fanos Katelaris, Konstantinos Laifis, Andreas Panagiotou, Nikolas Panayiotou, Chambos Kyriakou

Középpályások: Minas Antoniou, Kostakis Artymatas, Andreas Avraam, Alex Gogic, Michalis Ioannou, Grigoris Kastanos, Fotios Papoulis, Giannis Satsias, Matija Spoljaric

Támadók: Demetris Christofi, Andronikos Kakoullis, Loizos Loizou, Ioannis Pittas, Pieros Sotiriou, Marinos Tzionis

A várható kezdőcsapat:

Michail – Panagiotou, Kyriakou, Gogic – Antoniou, Artymatas, Papoulis, Ioannou – Loizou – Tzionis, Sotiriou

Egymás elleni meccsek:

Koszovó 2008-ban kiáltotta ki függetlenségét, azóta a két csapat egymással semmilyen szinten nem találkozott, ez lesz az első alkalom, hogy Ciprus és Koszovó megmérkőznek.

Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Koszovó

Koszovó egyre feltűnőbb jelenség, olyan csapat, akikre hamarosan oda kell figyelni, amennyiben a fejlődésük ilyen töretlen marad. Vannak kivételesen jó futballistáik, olyanok, akik Európa topbajnokságaiban futballoznak. Vegyük például Ujkanit (Empoli), Vojvodát (Torino), Rrahmanit (Napoli), Zhegrovát (Lille), Rashicát (Norwich) vagy Muriqit (Lazio).

A világbajnoki selejtezőn még nem igazán jött ki a lépés a számukra, de könnyen lehet, hogy idén, a Nemzetek Ligájában már egy teljesen másik csapatot láthatunk. Eddig is voltak jó eredményeik, az összkép viszont mindig gyenge maradt. Február végén aztán új szövetségi kapitány érkezett Alain Giresse személyében, tőle sokat várnak a szurkolók.

Tavaly a Nemzetek Ligájában Szlovénia és Görögország mögött a harmadik helyen végeztek, ezúttal sem könnyebb a csoportjuk, Ciprus mellett Görögország és Észak-Írország van a négyesben.

A feljutás hatalmas szó lenne, de az nem, ha azt mondjuk, hogy időnként meglepetést okoz majd a csapat.

Vannak nagyobb hiányzók, akik általában kapnak meghívót, ezúttal azonban Giresse kihagyta őket ilyen vagy olyan okokból kifolyólag. Ezen játékosok közé tartozik Leart Paqarada, Florent Hadergjonaj, Astrit Selmani és Elbasan Rashani.

Ott lesz viszont az Újpest játékosa, Lirim Kastrati, aki lehet, hogy a kezdőben kap helyet Ciprus ellen.

A teljes keret:

Kapusok: Arjanet Muric, Samir Ujkani, Visar Bekaj

Védők: Mergim Vojvoda, Lirim Kastrati, Fidan Aliti, Mirlind Kryeziu, Amir Rrahmani, Benjamin Kololli, Edvin Kurtulus, Ibrahim Dresevic

Középpályások: Betim Fazliji, Valon Berisha, Florent Muslija, Florian Loshaj, Blendi Idrizi, Toni Domgjoni, Edon Zhegrova

Támadók: Milot Rashica, Donat Rrudhani, Emir Sahiti, Arber Zeneli, Zymer Bytyqi, Vedat Muriqi

A várható kezdőcsapat:

Muric – Kastrati, Rrahmani, Kryeziu, Vojvoda – Idrizi, Loshaj, Berisha – Rashica, Muriqi, Bytyqi

Tippelde

Nem véletlenül tartják esélyesebbnek Koszovót a fogadóirodák. Jobb keret, abszolút erősebbek, mint a hazaiak. Egyre inkább összecsiszolódik a gárda, lehet, hogy idén jön el az áttörés részükről.

Mi azt gondoljuk, hogy az első akadály nem állítja meg őket, és nyerik a meccsüket Cipruson.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 2.14 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 2.14 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 2.14 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső